打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 突擊自由部件分享(更新於8月10日 凌晨)

wt mean by 對複數敵機使用全彈必殺時的傷害遞減無效化?
walter2689 發表於 10-8-2013 21:47

全彈必殺打中一個人就full damage,打中2個人,每個敵人受既傷就會少d,(但Total damage會大左),如此類推.Anyway,樓主個部件加法真係好唔掂
回復 支持 反對

我要抄考00R
回復 支持 反對

5知點解我習慣每部s機都裝lv 2機動....收刀同收槍快了
回復 支持 反對

wt mean by 對複數敵機使用全彈必殺時的傷害遞減無效化?
walter2689 發表於 10-8-2013 21:47

其實樓上已是正解,不過我想補充小小就係打中兩個人時,每個人受既傷害就係原本大技既90%
3個人就70%,4個人就50%

全彈必殺打中一個人就full damage,打中2個人,每個敵人受既傷就會少d,(但Total damage會大左),如此類推.Any ...
derek9394 發表於 11-8-2013 00:52

請指教不足之處,不過我用這部件幾愉快
突別係method2,姐係用11-2換12-3果個方法
槍速令我很快樂

我要抄考00R
小黑死神 發表於 11-8-2013 01:08

吾係太明白啦可吾可以講多小小
講起00r,我隻00r只係加左3個刀速部件
因為佢把刀真係真係好慢
同埋我部野了1未夠lv12,有d部件加吾到
所以就咁玩住先

5知點解我習慣每部s機都裝lv 2機動....收刀同收槍快了
94581653 發表於 11-8-2013 11:20

我記憶中既機動力係吾影響刀速同出槍時間
以前有人做過測試
機動力影響既應該係移動既反應時間
即係話加完機動力,
你按完ww之後,你部機會需要少d既時間就會向前郁
減左既話就會等耐d先向前郁

仲有機動會影響埋變形時間
其他應該吾會影響架啦
eg,刀速,出槍
回復 支持 反對

回復  wmt112376

kf升特4就有壓力,
tf我3百幾張餵比x1fc同x1sh玩
菠蘿君 發表於 8-8-2013 16:51

臺服點解喂三百張港服唔得?
回復 支持 反對

我記憶中既機動力係吾影響刀速同出槍時間
以前有人做過測試
機動力影響既應該係移動既反應時間
即係話加完機動力,
你按完ww之後,你部機會需要少d既時間就會向前郁
減左既話就會等耐d先向前郁

仲有機動會影響埋變形時間
其他應該吾會影響架啦
eg,刀速,出槍
芝士蛋糕 發表於 11-8-2013 12:17

機動力影響緊既係完成每個動作(起跳/前,後,左,右飛 落地 變型)所需既時間
機動力越高 所需要既時間就越少
但其實除左變型都可以以拔刀既動作替代以上既動作
收刀 我估佢覺得快左係因為收完刀之後個WW前飛個動作既硬直時間短左先會咁吧
收槍 如果係空中 其實可以射完之後直接WW/AA/DD/SS去達到收槍既效果
透過加敏捷縮短WW/AA/DD/SS既時間 分分鐘比起用拔刀去取消硬直時間仲快
如果佢係用呢種方法去收槍既話 應該先會感覺到收槍快左吧
回復 支持 反對

好難整
回復 支持 反對

回復 35# freedom040542

免費個d喎,自問自己唔係d咩有錢仔,
G改前無好多換到特裝卡既兌換卷
回復 支持 反對

臺服點解喂三百張港服唔得?
freedom040542 發表於 11-8-2013 15:43

台服一個防爆換到18張特裝卡其他oc100%果d仲多
仲有佢而家仲可以係任務拎d防爆反黎換特裝卡
但港服就.....

機動力影響緊既係完成每個動作(起跳/前,後,左,右飛 落地 變型)所需既時間
機動力越高 所需要既時間就越少 ...
dennis05 發表於 11-8-2013 16:38

因為我本人收槍係轉1武轉番2武衝
射擊也是如此
所以吾係太清楚他的情況阿
回復 支持 反對

如果我只係強3,應該點用部件好?:Q
回復 支持 反對