查看: 16056|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係100套動波入面,你又睇過幾多套呢

自己睇過既100套動漫:
1.亂馬1/2(因為fd既關係睇左)
2.數碼暴龍1-5(同時是令我踏上動漫之路)
3.魔法老師(06年的作品 不過漫畫連載中 動漫有三季)
4.clannad(一套好感人既故事,可能你會睇到喊^^")
5.高達系列(高達都未睇過?甘你一定要睇下其中一套)
6.魯魯修(愛睇之一 應該睇過啦你地^^?)
7.柯南(雖然只睇劇場版,但係都知道內容講咩 )
8.化物語(內容好難用文字表達 但一定要睇)
9.kissXsis(賣肉 搞笑 不過女仔最好唔好睇)
10.天降之物(不多說 睇過就知咩叫搞笑)
11.旋風管家,爆笑管家(大家都有睇過所以不多說 tvb配音幾好)
12.鸚鵡女神=鶺鴒女神(第一季好好睇 第二季ok啦 期待第三季)
13.龍虎鬥(四萌之一 龍和虎的故事)
14.激鬥戰車(我諗男仔都應該睇過)
15.魔法禁書目錄(有好多笑位 值得一睇)
16.麻辣教師GTO(N年前 不過可能好睇過e家果d)
17.我的女神=幸運女神(仲未睇?甘快d啦 都幾好睇)
18.零之使魔(第一季好好睇 不過第二.第三都開始賣肉為主 唔知有冇第四季呢)
19.笨蛋.測試.召喚獸(好睇 好難形容)
20.最後的大魔王(一開始好好睇 不過最後好無理頭甘完左)
21.聖誕之吻SS(galgame改 故事內容好好 值得一睇)
22.滑頭鬼之孫(第一季完左 等出第二季)
23.爆漫,食夢者(好睇 睇兩對戀人為夢想奮鬥既故事)
24.爆旋陀螺 四聖獸篇(勁好睇 唔洗講 大家都知)
25.air(key社作品之一 感人故事之一)
26.fate stay night 命運守護夜 (聖杯之戰 TV同電影都係甘好睇)
27.天元突破(睇到自己都會熱血GE熱血動漫 電影更加熱血)
28.灼眼的夏娜(好睇作品之一)
29.涼宮春日的憂鬱(S級作品就係E道)
30.蒼色騎士(立體畫面做得唔錯 不過最後都係爛尾)
31.大神與七位夥伴們(故事很有趣 不知會不會有第二季)
32.Keroro(不用多說 大家都睇過)
33.鋼煉(不多說)
34.家教(不多說)
35.火影(不多說)
36.死神(不多說)
37.赤色的約定 ~FORTUNE ARTERIAL~(又一部GALGAME改 故事幾吸引 吸血鬼故事)
38.少年陰陽師(故事很好很完善 不過欠缺回味感)
39.陰陽大戰記(大家都睇過啦 不多說)
40.今天是魔王(以為好好睇 之後發現是BL的- -)
41.日式麵包王(超爆笑 大家都有睇啦)
42.xxxholic (眈美類 故事非常好 令人回味)
43.11eyes(故事好亂 到最尾先明白佢講咩 人設唔錯 不過有d...h-.-)
44.只有神知道的世界(攻略之神模式 始啟 主角好西利-.-)
45.AngelBeats!(都係S級作品 令人回味的作品)
46.科學的超電磁炮(魔法禁書目錄外傳 炮姐你都唔識?)
47.狼與辛香料(普普通通的商人故事 真的嗎?)
48.MM一族(S和M的結合同時惡搞了幾套動漫 超級變態人!!!)
49.閃電十一人(踢足球都可以咁科幻 好睇)
50.管家後宮學園(睇名就知講咩)
51.肯普法(原著漫畫好好睇 不過動漫就爛尾..)
52.會長是女僕大人(惡魔會長竟然係女僕@@ 好睇啊 值得一睇)
53.犬夜叉(1-170幾都係講打一個人-奈落 -.-)
54.美少女戰士(經典作品之一)
55.超人系列(你緊有一套係睇過)
56.超級小黑喵(講反個名 都好懷念)
57.吸血鬼騎士(個人黎講第二季比較好睇 等出第三季)
58.遊戲王(我諗玩卡game都係因為e套野而開始玩卡)
59.宮崎駿作品(雖然只係電影版 不過套套都好睇 最近又有新既作品出左黎 未睇 遲下會睇)
60.手塚治虫作品(好懷念啊 小飛俠、藍寶石王子、怪醫)
61.寵物小精靈(我諗大家都睇過啦 唔多講)
62.kanon雪之少女(又係一套感人故事)
63.k-on 輕音少女(日本最強女子組合? 不過好多笑位 個人比較喜歡小律)
64.迷宮塔/龍之塔(第一季第一集最好睇 - -)
65.君吻(又一部GALGAME改 好似同聖誕之吻SS有關係咁)
66.我的妹妹不可能那麼可愛(有個超喜歡蘿莉的妹妹你會點?)
67.金色琴弦(好睇)
68.銀魂(j2配音好笑 不過我仲未睇晒-0-")
69.海賊王(睇左小小 我諗好多人都睇左)
70.黑執事(第一,二季都好睇 唔知有冇第三季呢)
71.地獄少女(雖然未睇晒 不過好睇)
72.聖鬥士星矢(星座之戰既故事)
73.Death Note 死亡筆記(好記得e句 "松田!你個腦裝屎嫁!?)
74.黑之契約者(主角好cool-0-")
75.浪客劍心(經典作品之一)
76.鬼太郎(細細睇覺得好好睇 大個左都覺得好好睇!)
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲(大家會唔會唔記得左呢@@?)
78.男兒當入樽(藍大為做主角就適合不過)
79.獸王星(睇左就知-.-)
80.網球王子(不多說)
81.金童卡修(殺基路加 唔知係咪咁呢)
82.蟲師(睇個名都知啦)
83.交響情人夢(真人版都有)
84.龍珠(未睇晒 好睇)
85.戰士電童(呢套好多男仔都懷念呱-0-)
86.索斯機械獸系列(男仔比較會睇多d)
87.踢出我天地(真係好熱血)
88.最終兵器彼女(睇左就會喊)
89.守護甜心(我既心靈 unlock - -)
90.風之聖痕(風和火 既相愛故事 不過最尾爛尾)
91.藍龍(影子都會有隻野係度?)
92.百變小櫻Magic咭(不用說)
93.翼之奇幻旅程(另一套小櫻小狼既故事)
94.雙子公主(.....唔想講....- -)
95.光之美少女(同上面一樣 - -)
96.洛克人(洛克人資料傳輸 正牙!-.-)
97.玻璃面具(一個字--------正)
98.星夢美少女(馬戲團既表演 唔可以睇小)
99.羅密歐與朱麗葉(相當感人 最終又係兩個都死)
100.龍王傳說(好睇 老鼠仔都可以咁大隻?)
係100套入面,你又睇過幾多套呢

當然我緊係唔係睇100套咁小啦

以上只係我小小既分享

如果大家想分享埋一份
可以幫我延續落去-3-
回復

自己睇過既100套動漫:
1.亂馬1/2(因為fd既關係睇左)
2.數碼暴龍1-5(同時是令我踏上動漫之路)
3.魔法老師(06 ...
z4142304 發表於 21-1-2011 22:09

25 air我成日見人話勁好睇= =其實係動漫定漫畫-.-...我搵唔到呢套野= ="定係有全名-.-
回復 支持 反對

回復 2# .a0a
Air 千年之夏
回復 支持 反對

動漫之魂 覺醒
志同道合的人 歡迎做朋友吹水
等待別人推薦好睇既動畫
........................
組織下自己睇過
數碼暴龍1-5
高達系列(seed /destiny/00)
魯魯修 /r2
天降之物 /F
魔法禁書目錄 1/II
零之使魔1-3
笨蛋.測試.召喚獸
滑頭鬼之孫
爆旋陀螺  (舊版)
fate stay night  /劇場版
灼眼的夏娜1-2
涼宮春日的憂鬱
Keroro  
鋼煉04版本/fa
家教
火影
bleach死神
FORTUNE ARTERIAL
陰陽大戰記
日式麵包王
11eyes
只有神知道的世界
school days
AngelBeats!
科學的超電磁炮
MM一族
超人系列
超級小黑喵
我的ET同學
寵物小精靈
k-on
我的妹妹不可能那麼可愛
黑之契約者1-2
死亡筆記
黑執事1-2
不思議遊戲
戰士電童
踢出我天地
星夢美少女
龍王傳說
玻璃面具
洛克人
雙子公主
光之美少女
翼之奇幻旅程
百變小櫻Magic咭
守護甜心
is
海賊王
這樣算是殭屍嗎?
Fairy Tail 魔導少年
學園默示錄
魔法少女奈葉
銀魂
緣之空
出包王女
惡魔奶爸
潘朵拉之心
十字架+吸血姬
傳說的勇者的傳說
噬魂師
驚爆危機
哆啦A夢
聖痕鍊金士
蠟筆小新
KissxSis
我們這一家
中華一番
我的狐仙女友
馭龍少年
羅密歐與朱麗葉
東之伊甸
怪醫黑傑克
百花繚亂
心靈偵探八雲
gosick
里歐 彩虹之門!
侵略!乌贼娘
閃電十一人
戰國BASARA  1/2
創聖的大天使
俏皮劍俠小紅帽
太極千字文
魔界女王候補生
屍鬼
唱k小魚仙
棋靈王
捉鬼天狗幫
希臘封神榜
戰鬥之魂少年突破
魔法神童加旋
單車新人王
卡片鬥士翔
高智能方程式
爆丸
足球小將
衝鋒21
激鬥戰車
四驅兄弟
sd高達
藍龍

仲有好多.得閒先寫埋佢
回復 支持 反對

我睇過38套
回復 支持 反對

1月新番有好多
魔b巴b 好睇
Infinite Stratos
Rio Rainbow Gate

重有
神幻拍檔
文學少女
回復 支持 反對

回復 4# peter9413
..你合共有幾多-0-唔想數-.-
回復 支持 反對

我 only  睇過50套
回復 支持 反對

睇過太多...點會記得= =
一定多過100套啦,100套咁少...
回復 支持 反對

漫波? 錯字!..

2.數碼暴龍1-5
5.高達
6.魯魯修
10.天降之物
(笑點的的確超好笑 但主線的沈重度可以讓人多好笑的笑點都笑不出
    感情/心理衝擊極完美   [我說的是原作] )
32.K66
33.
36.死神(現已放棄)
39.陰陽大戰記(TVB睇....)
41.面包(
49.閃電11人(你真的是踢波?....)
54.美少女戰士(細個果陣睇)
55.超人
56.超級小黑喵(睇過但冇乜印象...)
57.吸血鬼騎士(奇怪.. 點解我總係諗到D...)
58.遊戲王(我諗玩卡game都係因為e套野而開始玩卡)
59.宮崎駿
60.怪醫
61.PM
68.銀他媽 (無法形容 笑點有時覺得好核突 長篇幾好睇~)
69.OP (到5XX 話就沒睇了...)
70.黑執 (感覺有點GAY)
72.星矢 (點解好似打幾拳就死人...)
73.Death NOTE (壓力好大.....)
76.鬼太郎 (算係有睇過啦)
81.原來動畫爛尾了
89.算睇過下(TVB)/
91.BLUE DRAGON
93.tsubasa(跟原作唔同.....)
96.EXE =.="
97.面具
回復 支持 反對