打印 上一主題 下一主題
收起左側

係100套動波入面,你又睇過幾多套呢

100套入面我睇過
紅字為自己喜歡

重有
新神紀福音戰士  
妖精尾巴

最遊記
七武士
PEACE MAKER
hellsing
無人惑星
重有好多好多,講都講唔完
都好睇

1.亂馬1/2(因為fd既關係睇左)
2.數碼暴龍1-5(同時是令我踏上動漫之路)
3.魔法老師(06年的作品 不過漫畫連載中 動漫有三季)
4.clannad(一套好感人既故事,可能你會睇到喊^^")
5.高達系列(高達都未睇過?甘你一定要睇下其中一套)
6.魯魯修(愛睇之一 應該睇過啦你地^^?)
7.柯南(雖然只睇劇場版,但係都知道內容講咩 )
10.天降之物(不多說 睇過就知咩叫搞笑)
11.旋風管家,爆笑管家(大家都有睇過所以不多說 tvb配音幾好)
12.鸚鵡女神=鶺鴒女神(第一季好好睇 第二季ok啦 期待第三季)
13.龍虎鬥(四萌之一 龍和虎的故事)
14.激鬥戰車(我諗男仔都應該睇過)
17.我的女神=幸運女神(仲未睇?甘快d啦 都幾好睇)
22.滑頭鬼之孫(第一季完左 等出第二季)
24.爆旋陀螺 四聖獸篇(勁好睇 唔洗講 大家都知)
26.fate stay night 命運守護夜 (聖杯之戰 TV同電影都係甘好睇)
32.Keroro(不用多說 大家都睇過)
33.鋼煉(不多說)
34.家教(不多說)
35.火影(不多說)
36.死神(不多說)
39.陰陽大戰記(大家都睇過啦 不多說)
41.日式麵包王(超爆笑 大家都有睇啦)
42.xxxholic (眈美類 故事非常好 令人回味)
48.MM一族(S和M的結合同時惡搞了幾套動漫 超級變態人!!!)
49.閃電十一人(踢足球都可以咁科幻 好睇)
52.會長是女僕大人(惡魔會長竟然係女僕@@ 好睇啊 值得一睇)
53.犬夜叉(1-170幾都係講打一個人-奈落 -.-)
54.美少女戰士(經典作品之一)
55.超人系列(你緊有一套係睇過)
56.超級小黑喵(講反個名 都好懷念)
59.宮崎駿作品(雖然只係電影版 不過套套都好睇 最近又有新既作品出左黎 未睇 遲下會睇)
60.手塚治虫作品(好懷念啊 小飛俠、藍寶石王子、怪醫)
61.寵物小精靈(我諗大家都睇過啦 唔多講)
62.kanon雪之少女(又係一套感人故事)
63.k-on 輕音少女(日本最強女子組合? 不過好多笑位 個人比較喜歡小律)
66.我的妹妹不可能那麼可愛(有個超喜歡蘿莉的妹妹你會點?)
68.銀魂(j2配音好笑 不過我仲未睇晒-0-")
69.海賊王(睇左小小 我諗好多人都睇左)
70.黑執事(第一,二季都好睇 唔知有冇第三季呢)
71.地獄少女(雖然未睇晒 不過好睇)
72.聖鬥士星矢(星座之戰既故事)
73.Death Note 死亡筆記(好記得e句 "松田!你個腦裝屎嫁!?)
74.黑之契約者(主角好cool-0-")
75.浪客劍心(經典作品之一)
76.鬼太郎(細細睇覺得好好睇 大個左都覺得好好睇!)
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲(大家會唔會唔記得左呢@@?)
78.男兒當入樽(藍大為做主角就適合不過)
79.獸王星(睇左就知-.-)
80.網球王子(不多說)
81.金童卡修(殺基路加 唔知係咪咁呢)
82.蟲師(睇個名都知啦)
84.龍珠(未睇晒 好睇)
86.索斯機械獸系列(男仔比較會睇多d)
87.踢出我天地(真係好熱血)
88.最終兵器彼女(睇左就會喊)
89.守護甜心(我既心靈 unlock - -)
92.百變小櫻Magic咭(不用說)
93.翼之奇幻旅程(另一套小櫻小狼既故事)
94.雙子公主(.....唔想講....- -)
95.光之美少女(同上面一樣 - -)
96.洛克人(洛克人資料傳輸 正牙!-.-)
97.玻璃面具(一個字--------正)
98.星夢美少女(馬戲團既表演 唔可以睇小)
100.龍王傳說(好睇 老鼠仔都可以咁大隻?)
回復 支持 反對

有22套,信唔信
回復 支持 反對

我睇過2,29,32,41,54,55(少量),59,60,63,70,92,93,95,96,98
回復 支持 反對

2.數碼暴龍1-5
9.kissXsis(這是看過的動漫中最差的一套)
14.激鬥戰車
15.魔法禁書目錄(不錯地將「科學」和「魔法」融合一起)
28.灼眼的夏娜(還考慮應否看第2集)
29.涼宮春日的憂鬱
32.Keroro(我的童年)
33.鋼煉(我的最愛之一)
35.火影(虎頭蛇尾的動漫 (個人意見))
45.AngelBeats!(毫無疑問這是No.1)
59.宮崎駿作品(神級作品)
63.k-on 輕音少女(看到第5集暫停了一會)
76.鬼太郎(我的童年)
80.網球王子(我也是網球員)

總數:14
==========================================
我對高達一向興趣不大,所以都沒有看。
還有我喜歡的你也沒有加上:
1. High School of the death / 學園默示錄 (喪屍 賣肉 劇情開頭不錯,人性描寫值得學習)
2. Strike Witches / 強襲魔女 (以小褲 二戰為賣點,因為「二戰」和「飛機」的關系才去看,雖然有點兒賣肉,但二戰的相似點也能完美地加上)
3. Infinite Stratos (後宮動漫 與高達有相似之處)

btw:你打錯字,是動漫不是動波。
回復 支持 反對

2.數碼暴龍1-5
5.高達系列
6.魯魯修
11.旋風管家,爆笑管家
14.激鬥戰車
24.爆旋陀螺 四聖獸篇
32.Keroro
33.鋼煉
34.家教
35.火影
36.死神
39.陰陽大戰記
41.日式麵包王
49.閃電十一人
55.超人系列
56.超級小黑喵
57.吸血鬼騎士
58.遊戲王
59.宮崎駿作品
60.手塚治虫作品
61.寵物小精靈
69.海賊王
70.黑執事
72.聖鬥士星矢
76.鬼太郎
77.不思議遊戲 / 夢幻遊戲
78.男兒當入樽
79.獸王星
80.網球王子
81.金童卡修
82.蟲師
83.交響情人夢
85.戰士電童
86.索斯機械獸系列
87.踢出我天地
91.藍龍
92.百變小櫻Magic咭
93.翼之奇幻旅程
94.雙子公主
95.光之美少女
96.洛克人
97.玻璃面具
98.星夢美少女
100.龍王傳說
回復 支持 反對

本人完全看完(以最新一期為準)的作品如下(大部份以小說為主):
2.數碼暴龍1-5
3.魔法老師
4.clannad
5.高達系列
6.魯魯修
7.柯南
8.化物語
9.kissXsis
10.天降之物
11.旋風管家
12.鸚鵡女神
13.Tiger x Dragon
17.我的女神
18.零之使魔
19.笨蛋.測試.召喚獸
21.聖誕之吻SS
22.滑頭鬼之孫
25.air<我未睇過咁感人既故事,呢套係最感人~
26.fate stay night
27.天元突破
28.灼眼之夏娜
29.涼宮春日
31.大神系列
33.鋼之煉金術師
34.REBORN
37.赤色約定 ~FORTUNE ARTERIAL~
41.日式麵包王
42.xxxholic
43.11eyes
44.只有神知道的世界
45.AngelBeats!
47.狼與辛香料
48.MM一族
50.管家後宮學園
51.肯普法
52.會長是女僕大人
54.美少女戰士
57.吸血鬼騎士
62.kanon<KEY社各作品中算係最多HAPPY位既作品
63.k-on
66.我的妹妹哪有這麼可愛
70.黑執事<第2季得結局好睇,個人覺得,第1季真係成套都好好睇,評分極高
71.地獄少女<第1季好睇度<第2季好睇度<第3季好睇度,超屈機~
73.Death Note
74.DARKER THAN BACK
88.最終兵器彼女
90.風之聖痕
92.百變小櫻Magic咭
97.玻璃面具
98.星夢美少女

仲有睇左好多套比起樓主既100套仲好睇既作品= ="
回復 支持 反對

我只係睇過45套,但有d我只係睇左少少,因為有d好悶
我較鍾意
11.旋風管家,爆笑管家
29.涼宮春日的憂鬱
32.Keroro
33.鋼煉
35.火影
38.少年陰陽師
39.陰陽大戰記
58.遊戲王92.百變小櫻Magic咭
93.翼之奇幻旅程(~我最鍾意~)
97.玻璃面具
98.星夢美少女
回復 支持 反對

數碼暴龍2-5
灼眼的夏娜1
鋼煉
家教
火影
死神
少年陰陽師
陰陽大戰記
超人系列