查看: 9073|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 回歸巨商-明朝(主力/兵陣/選裝備問題)

回歸新代理的巨商!太耐無玩巨商 好多野唔識,望請教,問題如下:

1.明朝我應該搵邊個做主力比較好?明男定係項羽(暫時只玩單國,遲下會考慮課金)
https://img.alicdn.com/imgextra/ ... pXa_!!353710574.jpg
https://img.alicdn.com/imgextra/ ... XXa_!!353710574.jpg
PS:主角用緊獨弓 係為左過10段...因為無對空,準備賣走

2.我既兵陣應該點玩好?(隻寧3準備放入客棧,搵過好多文章D人都唔建議用,的確好麻麻,力度不錯,就係太慢了)
https://img.alicdn.com/imgextra/ ... pXa_!!353710574.jpg

3.我上YOUTUBE見好多人打高等怪,主角直接沖可以唔死...其實係唔係我裝備問題?定係需要天使的盾?

4.兵陣上是否要(燕3,祖3,天使2+明男主力)?

5.天使2轉 需不需要轉左印度男先?還是明男都可以買梵天+1轉天使?

6.而家好多200-225裝,請問裝備係唔係應該跟返你隻兵主力點咩點,再考慮選擇加得多的裝備?

7.我見有人POST話燕3用黃帝裝/項羽用天照裝(唔係應該主點力既兵用黃帝?點解反而用加MP多的天照裝)?

問題比較多,求解,感謝!!!
回復

1.用明男,好過項。
2.承上題,你差隻祖同埋天使保你隻主不死
3.見2.
4.見2.

5.唔需要轉印度男,先同人買隻印度治療兵,之後去 "印度东部-卡朱拉浩" <-一定係依個城,轉一轉
   2轉去番依個城轉,1轉唔駛用梵天,2轉先要.

6&7.係, 跟番就得,但有人鐘意平衡番D抗性,
好似係講既例子:   項羽-打抗:70%        法抗:30%   
同埋 燕3-打抗:40%        法抗:80%
項羽打抗本身高D,所以有人會比佢用天照,因為天照套 法抗高
燕3,法抗高,所以用 打抗高既帝套,我自己就跟番屬性著番對應既裝

回復 支持 反對

1. 按你個情況,明男太低LV,做唔到主力,而且無祖放生死好易死,所以項羽可以用住先
2. 建議你寧換祖,寧3打怪真係哂氣,生死界都對於過渡新手兵陣時期有幫助,放生死落主力,方便打怪
3. 兵陣唔死係因為高抗,高回血度,除左本身裝備所影響既抵抗力,兵陣當中有金時敏(法術),王巨漢(打擊)都可以加抗,呢2隻愈高LV就加愈多抵抗,至於回血有明女/台男/印狐,用邊隻就視乎個人喜好,但多數人係用主角回血,以你既情況,轉國既次序應該係,明朝>朝鮮>台灣,所以係台男,天使個盾都係要BASS ON你兵陣既抵抗,天使既等級同MP,其實作用唔大
4. 燕就一定要,祖同天使就頭先講左,自己揀,不過都建議你轉左先,不過你要食孫子
5. 印度2轉唔需要轉印度國籍,但要去返指定城市,唔係個個印度城市都轉到,邊個城真係唔記得,係GAME入面問人
6.同7.好似差唔多,就一齊答>>呢方面睇喜好,第一有可能本身既兵既抵抗力唔係平均,打個比如,項羽打抗70%,法抗30%,如果用黃帝套(打180%,法115%),咁整體項羽既法抗就會偏低左,所以有人會用天照套平衡兩種抵抗力,第二,要睇隻兵係兵陣屬於咩位置,項羽有被動技係可以加全陣既攻擊力,咁如果係做SUP,就會揀天照/天王套

咁再加少少個人建議,
見到你話會課金,呢個位要諗清楚,如果你會大量課金,主力就一定係合馬,所以專心升100信用度就OK,如果唔係,我覺得印度象做主力都係唔錯既選擇

有咩問題就再問啦

回復 支持 反對

idon'tlovelam 發表於 2-2-2017 14:20
1. 按你個情況,明男太低LV,做唔到主力,而且無祖放生死好易死,所以項羽可以用住先
2. 建議你寧換祖,寧3打怪 ...

感謝解答 明白哂 我暫時不考慮課金住,因為唔知玩幾耐
目前我係咪需要:
1.放入倉-寧3+項羽

2.轉新兵-祖+印象+天使

(問題)3.主角是否需要食條毛,轉哂做加體力?同埋用咩武器?因為主力變左做印象(其實見好多人話印象可以打天下,本來都想做,主要係隻野有點樣衰...
**題外話巨商真係以前既2轉最型,又有車又大隻,而家D新2轉都唔多好睇,又細隻,無哂霸氣

(問題)4.請問印象+天使 我應該點配裝?

回復 支持 反對

sorrowlmf 發表於 2-2-2017 13:48
1.用明男,好過項。
2.承上題,你差隻祖同埋天使保你隻主不死
3.見2.

感謝解答!睇黎天使+祖 一定要轉了
另外請問:
1.祖2招技放係肉盾身上,跟住係咪等旁邊隻補血兵自動幫祖補血就得了?
2.我應該搵主角用獨弓頂怪?定係不斷用冰釋術打怪?邊樣實施D
回復 支持 反對

如果無孫子就 燕,象,天使3隻,隻印度大刀兵好彩既話,收隻無想300 1LV都唔係好貴,然後自己升上去,如果唔係就普通兵都夠玩...裝備用天照套配句刀點全血,
課住少少金都OK既..用黎收裝收兵收解封都要既,
隻天使都係天照套,不過我個人係用天照3寶,220太頭甲,不過相差唔係好大,配點全MP 或者 8000MP全血
隻主可以HOLD住先,你玩玩下就好大機會,會轉國,唔駛食毛
打怪方面,都係打食云先,封冰打好快升
加油~
回復 支持 反對

idon'tlovelam 發表於 2-2-2017 18:16
如果無孫子就 燕,象,天使3隻,隻印度大刀兵好彩既話,收隻無想300 1LV都唔係好貴,然後自己升上去,如果唔係就 ...

明哂了~唔該哂
回復 支持 反對

idon'tlovelam 發表於 2-2-2017 18:16
如果無孫子就 燕,象,天使3隻,隻印度大刀兵好彩既話,收隻無想300 1LV都唔係好貴,然後自己升上去,如果唔係就 ...

問多樣野...印象配句刀(2轉左用佢原技能..定係要買解封符,用句刀招技能?邊招比較勁)
回復 支持 反對

解封句刀,原先技唔勁
回復 支持 反對

idon'tlovelam 發表於 2-2-2017 21:47
解封句刀,原先技唔勁

我見句刀 真係好勁 其實轉隻印象 主要係唔係要佢招"野兽的狂气"(增加50%体力、力量)
回復 支持 反對