打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] [活動] 「新夜襲生存戰」新模式 教學及攻略大招募

活動目的:

新模式推出左以後, 唔知大家玩成點?
相信各位會員對此模式有著不同的認識。
勁人既, 就越玩越勁~但實力不夠既 (姐係好似我咁..), 因為唔識玩, 所以可能玩到越來越頹, 越來越無癮。
各位, 知識係用來分享既。
本人衷心希望各位能互相分享~ 彼此交流心得~ 從而一起享受呢個遊戲既樂趣!

活動簡介:
內容咩都得, 唔一定要全面既攻略,
咩教學都ok (無論大與小), 例如:
- 基本玩法, 材料 (木材, 鐵, 食物) 介紹
- 各類升級/用具選項的最佳建議用法, (eg  升級武器, 炮台彈藥, 防護牆耐久提升)
- 出材料的方式, 時間 及 採購地點 (random?)
- 什麼時候用什麼武器
- 戰術
- 出殭屍既pattern,規律 (eg 什麼日子出什麼殭屍)
- 到底去到幾時, 被殺死後, 會無哂材料和金錢?

教學不可以重覆 (先到先得), 全面攻略除外。
總之, 一切關於此模式既 攻略/教學 (無論大與小), 都無任歡迎!

在此帖回覆, 或者在主版開帖, 都可以。
(在主版開帖is  preferred)

活動時間:
不限

活動獎勵:
(內容,文字及圖片太少, 如果被版主 睇得出 做得無心機, 帖子會被關閉, 嚴重可能會被扣分)
分數由版主而定; 所有參加者 (內容合格), 教學最少60樂點, 全面教學最少獲100樂點, 最高可獲400樂點
會以impression marking 作為準則。
內容充實, 多文字和圖片, 圖文並荗 和 subtitle (版面編排靚), 能獲得多些樂點。

注意事項:
版主保留給予分數及關閉帖子的最終權利。
回復

被D實被人踢嘅方法你好冇?
回復 支持 反對

呢個模式有多種踢人理由,只要一一避開,就唔洗怕被人踢

1.夜晚(自動)開電筒

如果有人話 no F , 即係有人開電筒佢會LAG , 所以最好關左佢 (冇人提就可以唔洗理)  

其實佢應該要講 F , 因為 no F 係自動開住 , F 先係關左佢

2.整用電嘅野搞到冇電升級

電力低過20最好唔好起野 (未升級個陣) , 不過倉庫得1個時可以整多一個

3.整唔用電嘅野 (鐵絲網 , 高塔)

就算你自己搵料 , 自己整 , 幫大家慳電 , 人地眼中可能係浪費木材 , 左住哂D位

4.第5-7 ROUND 直接打王

打王其實冇錯 , 係可以加快贏嘅速度 , 避開之後難玩嘅關數
但係其他人可能會覺得你 唔合作 , 急住完 (整左嘅野好快冇,唔捨得)
就算你扣左隻王好多血 , 都可能會被人踢 , 因為踢左你之後 , 隻王都唔會補返D血
(
建築師被踢會冇左D槍塔,唔踢得)

5.加左降電技能,拆完野再整過

你一心為左俾多D電力大家用 , 其他人可能會以為你玩野 , 按左鍵維修 , 唔俾你拆
  你拆一定唔夠佢修理快 , 如果繼續落去 , 你會有被踢的危險
如果成功拆左 , 再整返 , 佢地可能會覺得 浪費資源
最好就 自然損壞 (比怪打爆) / 落井下石

(隻怪打緊槍塔個陣,對槍塔按右鍵 , 人地以為你修理緊 , 最後一下交比隻怪)

6.撿人地掉左嘅錢/木材/鐵塊

呢個好易唔知咩事就踢左,要時常留意地面有冇背包,如發現,按背包的位置與復活時間推斷原物主有冇可能提取到遺物,如果冇可能/原物主已經放棄,即可拿取

====================================================

當然最緊要係玩得開心 , 如果跟住但唔好玩嘅,就玩黎都冇意思

呢個專為怕被人踢嘅人而設 , 唔係人人適用

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
倉井影 + 80 內容實用!

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 支持 反對

回復 4# 血映雪

好過無啦
回復 支持 反對