打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 淺談機體靈活化的小技巧-收衝(無聲衝)

九十後路過發現兩位叔叔嘈交 (逃
小的表視吾敢講野
回復 支持 反對

你幾歲其實

你唔係以為全sd玩家年齡最大個個係你下化?
-ChuckY猛虎- 發表於 12-11-2013 22:18

唔好意思今日下午先有時間上線

其實真心邊個搵野嘈先有眼見啦....

一次過回埋其他人啦, 我只係提出自己認為此技巧唔係太實用, 但某人給的反應實在太大了

即使我唔完全明白網絡用語"腦補"係乜野, 但相信呢個字唔會係好野

你地老手高玩又好, 點都好, 其他人唔100%認同你既野, 甘就要串人地?

你地圍內一齊玩, 可能你地慣左甘講野, 認為冇野, 但出到論壇都係甘樣, 周圍咬

值得??
回復 支持 反對

究竟有乜好嘈...

誤解人地用詞+唔用話實用性低 但又無片証明下自己實力
OK 你可以話要番工唔同啲年青人癲 ...
工口仔 發表於 13-11-2013 16:19

阿, 係某些人講野冇禮貌嘈先~~~~

而且相信你都睇得出 本身佢就冇尊重其他玩家
回復 支持 反對

一次過回埋其他人啦, 我只係提 ...
雷臣 發表於 14-11-2013 15:06

你睇法唔同者, 又唔使講到甘樣, 句句都搵位插. 乜野叫做唔用無聲衝=這項小技巧腦補弱化

你想表示自己打機好勁好叻定想表示其他人打機唔勁=腦殘???

雷臣:時下九十後態度惡劣 不尊重長輩 自以為是
回復 支持 反對

一次過回埋其他人啦, 我只係提 ...
雷臣 發表於 14-11-2013 15:06

潛啦你 煩
3日前我已經好好心提一提你其實經仔唔係鬧緊你

點知你下個POST又好似間歇性失明咁睇唔到我想糾正你既野

你以為你呢D自以為是既人 一句"相信呢個字唔會係好野"就可以解決左你無知而不求知既事實?

唔好用你既無知同我既經驗比較

可能部分玩家因為高密度既收衝會導致手指打結 而索性將這項小技巧腦補弱化吧

你需唔需要我重新解釋一下呢句既意思? 反正你都係D咁既人 我唔介意正確咁幫你解讀埋
回復 支持 反對

仲好睇過CCTVB 呀
回復 支持 反對

仲好睇過CCTVB 呀

okmijnuhbyg8 發表於 15-11-2013 00:10

加D雞汁仲好睇呀!
回復 支持 反對

仲好睇過CCTVB 呀

okmijnuhbyg8 發表於 15-11-2013 00:10

你D蟲好睇D
回復 支持 反對

LM睇
回復 支持 反對

潛啦你 煩
3日前我已經好好心提一提你其實經仔唔係鬧緊你

點知你下個POST又好似間歇性失明咁 ...
舞動神經 發表於 14-11-2013 23:11

今日出完差, 之前拖太耐冇時間覆你唔好意思 (樂古在國內俾封左ip, 但酒店上網再用vpn 狂掉線)

岩先係白雲反來香港, 到家了 (累)

最近辦事順利心情好覆埋你今次~~~~~

我對開既人都係30到40以上既多, 真係好少見到類似你地甘樣既講野方式

打個比方

A: *&^*&^&*^&講緊一堆野

B: 我唔係甘睇WOR, 之後&*%&^$%^%&(*^

A: *)(*)(*^&(&&(,  之後用比較不友善既網絡用語去形容某D行為

B君話反你, 你話呢D 係正常語言 .....ETC.....

可能你/你地群內既人 中意甘講野, 覺得冇問題

但我認為這種語氣會令到其他人感到不快

講件小事
我今日玩COC (CLASH OF CLAN)

有個新會員鬼仔岩岩加入, 問要兵仔, 講D英文冇人睇識, 全部都係古古怪怪網絡用語 我叫佢SPEAK ENGLISH

佢就一句what the mattther with yeu

難溝通阿~~~~
回復 支持 反對