打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 【G改介紹區】G改介紹及教學~! 新手老手回流必看~! (更新V.2)

LVEX 唔系要OC系統EX先得咩-,-聽某d臺服玩家講
Q赤武Q 發表於 28-7-2013 00:59

當初漫貓漢化韓服G改公告係講 lvEX 會有後續活動
但到宜家都昧有活動

現在的lvEX機都是更新前的OCEX
回復 支持 反對

回復 32# Q赤武Q

本身ocex既機體係g改後一定會補咗個lvex比你先.
但之前hf G改個陣出公告講過,日後會出活動供玩家
上lvex.
雖然我無打hf,但我記憶中hf好似仲未推出過上lvex既活動
回復 支持 反對

回復  kennylam25

tf第1次修改免費,
之後就要用G.
kf唔知係唔係跟呢個規矩 ...
菠蘿君 發表於 28-7-2013 00:58

陸服好似都係第一次免費修改 定 更新後幾日任改任試(唔係好記得)

但係樓主話機體升完1個lv 就可以免費換一次 我之前去陸服玩好似唔係..........我記得我部機lv3裝左部件 升左lv4 換部件都要G幣初始化個部件欄

唔知係我記錯定 陸服規矩不同~
回復 支持 反對

如果你部機係LV1嘅話,係唔可以放部件落部機度

LV1升LV2之後,系統會自動幫你加左攻UP同防UP嘅部件落部機度

到LV2升LV3,你就可以係格鬥,射擊,裝甲3類型嘅部件中揀部件放落部機度,LV3同時開放自由放部件功能,如果你部機係LV3而又唔想要之前系統自動幫你放左落部機度嘅攻UP&防UP,你可以有1次免費清除部件嘅機會,其後每次清除部件須收費(清除部件係一次過清哂單一部機嘅部件俾你再揀過)
回復 支持 反對

戰鬥頁面

戰鬥畫面可以講係G改另一個大特色,因為唔單至雷達

會顯示敵機位置,而且按TAB鍵更會連同地形一同顯示

(量子/隱身不顯示),有利於制定戰術,以及回避敵人。

通信指揮仲有咩用
回復 支持 反對

通信指揮仲有咩用
綠亞29 發表於 28-7-2013 03:13

應該要有通信指揮類技能才可以看到敵人位置吧, 樓主那個應該是新手輔助系統的技能
回復 支持 反對

應該要有通信指揮類技能才可以看到敵人位置吧, 樓主那個應該是新手輔助系統的技能 ...
kennylam25 發表於 28-7-2013 04:08

係bo,冇視左尼點,thanks

回復 支持 反對

有研究所咩0.0
回復 支持 反對

通指好似改埋限血先開到...
回復 支持 反對

回復 43# o19042

正解
機體血量60%包括自己在內的所有隊友雷達上顯示敵軍位置+近距離的隱身機探知。
回復 支持 反對