打印 上一主題 下一主題
收起左側

[DDR] 新手一問~關於DanceDanceRevolution X3 VS 2ndMIX USB插口

新手一問~關於DanceDanceRevolution X3 VS 2ndMIX USB插口我想知道那個USB插口有什麼用,和要怎樣使用...
用卡登入會有新歌吧.....之後玩完會有成長...但記錄好像有關那個USB...
再玩的時候就發現等級又變回1.....新手問題>.<找不到相關文章...
回復

聽說那個USB
只不過是用來把自己製作的譜面 載入到遊戲裡 然後遊玩而已
跟什麼紀錄無關

照正常情況下
再用同一張卡遊玩 應該會自動顯示你有成長過(跟USB無關

至於「再玩的時候就會發現等級又變回1」
說實話我也有差不多的問題發生
大約10月多玩過DDR之後
接下來兩個月 每次插卡 打密碼 選模式 選曲...等等都沒有問題
不過去到遊戲結束時 資料正要儲存上server的時候
就會出現紅色底的字句 寫著什麼error之類
然後就沒有替我儲存資料了
每次插卡 都看到自己的紀錄一直都保持著在這個等級

直至一兩個星期前
卻發現自己的資料又無端端正常運作了
每次玩完也能紀錄資料
我沒有做過什麼處理工序 張卡就自然地好返

至於樓主...說實話我不知道有什麼解決方法可以供你參考
不過還是有些不太有效的方法可以解決樓主的問題
1. 買過張新卡 用果張新卡去玩DDR
2. 等下代
3. 等佢自然好返 不過我唔知要等幾時 而且唔知係咪會真係好返
回復 支持 反對

聽說那個USB
不過去到遊戲結束時 資料正要儲存上server的時候
就會出現紅色底的字句 寫著什麼error之類
Torchic╳小火雞 發表於 7-1-2013 22:29

internet連接問題- -....唔關張卡事
回復 支持 反對

internet連接問題- -....唔關張卡事
Forte 發表於 2013/1/27 23:48

問題係我果一排
無論去mk88又好荃金又好VZ又好 都有咁既事發生
連續試過六七次都係咁
回復 支持 反對

問題係我果一排
無論去mk88又好荃金又好VZ又好 都有咁既事發生
連續試過六七次都係咁 ...
Torchic╳小火雞 發表於 28-1-2013 01:03

我都試過呢個問題,但按理應該真係網絡連接問題....
佢都係讀張卡number去server拎data姐...咁save個陣都應該係連上server到更新data....

如果個陣時個個都唔得,咁冇理由人人張卡都出問題ga...??
如果只係得你一個唔得,之後又得左,又冇理由張卡識自動修復...

其實我記得好似個陣咁佢彈出來個紅色框係講連唔到internet咁ge...(好似係

都係香港d舊機台衰
回復 支持 反對