打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 還記得嗎 ? 曾經是滿滿的回億 ✖ Grand Chase 主題曲 ✖

Grand Chase最輝煌最耀眼既..個人覺得係Season2

雖然打任難度整體真係下降 冇Season1咁恐怖
不過後期堆任開始都真係要靠返裝備同技術(Season2最經典可以話係征服王者 同埋 六個神裝打既怪物遠征隊)

而模組方面真係精緻過S1
怪物冇咁生硬 畫風又漸漸變好
對戰平衡方面都真係做得算唔錯了

去到Season3
天秤漸漸傾向一邊
增加裝備屬性(暴擊、MP回復、斷魔等屈機屬性)
對戰更加不平衡 副本難度又嚴重大幅下修

限裝既話本身問題都唔太大
直到第一隻AP角Dio出現既時候(當時未下修既Dio真係超恐怖超OP)
真係令到全世界都漸漸放棄對戰(包括我)

跟住去到Chaos
裝備屬性下修、副本難道提升

係S4入面我真係完全冇乜點打過計戰績既對戰
都純粹係同fd玩亂入生死

基本上都係打任打任打任
因為部份任都真係比較難 都叫有挑戰性
但當佢開Lv.80魔珠既時候
部份職打任真係切豆腐
家陣仲要整堆MP4出黎

當然
點到底 我依然深愛住呢隻遊戲
呢隻遊戲我真係完全冇放棄過(係有段時間冇電腦先逼住冇得玩)
佢一日唔執既話 我一日都會繼續玩
或許我完全放棄對戰吧 都純粹係打任 佢改到對戰點不平衡都對我冇影響
不過以前S2既時候我真係日日對戰 幾日都唔玩一場副..

最後附上個人S2回憶
回復 支持 反對

如果可以出返關好似s1果時d任就好
(就算係活動都好=_=)

我記得當年出拉c果時
999掛岩岩冇左
用拉c果d個個 ...
lianddy1994 發表於 20-10-2012 17:32

係...果時d任難到呢... 比d怪打2下=GG
要一班好有默契,好有耐性既人一齊先至解到
果時2轉打果d咩咩碎...講真我打左幾日先打完 >.<

Grand Chase最輝煌最耀眼既..個人覺得係Season2

不過後期堆任 ...
hj1op2 發表於 20-10-2012 21:54

條片好好睇
多謝晒

另外都多謝你一直支持住Grand Chase
我已經無呢個勇氣去重拾舊時光...因為一次一次既挫敗令我對呢隻game失去希望
我心目中既Grand Chase , 依然停留係Season 2
所有美好既回憶 仍然未破滅!
回復 支持 反對

2轉打300舊碎 10個徽章 打到出血
當年骷髏武士好似叫變態眼鏡男
仲有水翼龍
s2 用小愛vs好鐘意用倚天劍
宜家其實係咪冇咩人玩 先出勁裝 改易d任
回復 支持 反對

其實有好多野,無左先珍惜,S2出個時好開心,心諗終於出新野啦,跟住到到依加就好掛住S1既時光
回復 支持 反對

2轉打300舊碎 10個徽章 打到出血
當年骷髏武士好似叫變態眼鏡男
仲有水翼龍
s2 用小愛vs好鐘意 ...
hotcat191 發表於 23-10-2012 06:15

我之前重down隻game

去vs , 我除晒裝空身去隻抽,打落人地A+裝扣1/25 血 , 佢打落我度 扣我1/2 血

我再去打任,又係空身 打落隻王度 打左幾分鐘 , 條血條好似無郁過

由此可見,技術為先既時代已經結束 而加係神裝時代了
回復 支持 反對

要2轉 6條友打卡德森 好似系死亡國度
回復 支持 反對

聽左...幾好聽 唔錯
回復 支持 反對

S1係最好玩!二轉打卡德森,6個魔狂落天火,卡德森仲識秒殺全埸== 三轉打巴龍的心臟,用魔2轉 chok反射!到出拉思,要打迷宮同卡查,好痛苦呀!以前,狂打卡米基儲彩波升鏈,sad...
回復 支持 反對

不過後期堆任 ...
hj1op2 發表於 21-10-2012 05:54

你完全講中我既心聲,我由中二朋友介紹開始玩,一直都冇離開過,不過當時係S1尾至S2期間,都冇咩人玩,直至S2近尾時候離奇多左人玩,以我所見最紅既時期應該係有賣廣告果排,睇到廣告果刻真係好有守得雲開既感覺
回復 支持 反對

老實講我到E+都味識耕田=.=
回復 支持 反對