打印 上一主題 下一主題
收起左側

[DDR] DDR X2 初期攻略篇 by 火神 @ DDR攻略組

關閉 [複製鏈接]

DDR X2 初期攻略篇 by 火神 @ DDR攻略組

升RADAR方法由於同上代一樣, 所以在此唔再詳細講。(火神按 : 又係果d歌= =")
但明顯地RADAR加得比上一代慢既關係, 所以請玩多幾鋪。

DDR X2已知Bug :

1.add Rival不能
有玩家add筆者, 但玩家名字卻是J SANN (筆者名稱為SANNYLEI), RADAR值亦離奇唔正常。
2.Rival資料完全錯誤 (包括Radar值, Marvelous 星數, 以及Rival Code)
3.沒有稱號顯示......

判定方面 : 今代DDR X2 判定非常鬆, 返回DDR Extreme的判定

=============================================

Extra開Encore公式攻略篇 :
若該機鋪1 Credit 3 首歌的話, 頭3首歌Total Level合共要有40 (歌曲難度 : 14+13+13)
Final Stage AA後, 就會出現Kimono Princess (Expert)
Kimono Princess (Expert) 成功AA後, Encore會是roppoggi EVOLED
一共有4個Version (A B C及D) , 但 Version方面會是由電腦抽選給玩家跳 (火神按 : 屈機呀!!!)

若該機鋪1 Credit 4 首歌的話, 頭3首歌Total Level要有53 (歌曲難度 : 14+13+13+13)

==============================================

隱曲方面 :

玩以下歌曲, 不論任何難度, 只要AAA就可以。
Dazzlin' Darlin
IF YOU WERE HERE
KISS KISS KISS
Poseidon

成功AAA後會有以下歌曲可供選擇 :
Dazzlin' Darlin -秋葉工房 mix-
IF YOU WERE HERE(L.E.D.-G STYLE REMIX)
KISS KISS KISS 秋葉工房 MIX
Poseidon(kors k mix)
回復

成功AAA後會有以下歌曲可供選擇 :
Dazzlin' Darlin -秋葉工房 mix-
IF YOU WERE HERE(L.E.D.-G STYLE REMIX)
KISS KISS KISS 秋葉工房 MIX
Poseidon(kors k mix)

之後再開就冇左 = =
回復 支持 反對

之後再開就冇左 = =
Forte 發表於 10-7-2010 12:05

我係咁玩既, 1st Stage玩一次...之後2nd Stage就會出該隻歌既Remix......
回復 支持 反對

回復 支持 反對

wooow

話說..入extra個到,2條友玩有得補飛@@

好似我尋日咁...

第1首 1P:A , 2P:AA
第2首 1P:AA,2P:A
第3首 1P:AA,2P:A

都入到EXTRA = =

總之3首歌都有人拎到AA就入到...

唔係限死1個人要3首都拎哂AA
回復 支持 反對

wooow

話說..入extra個到,2條友玩有得補飛@@

好似我尋日咁...

第1首 1P:A , 2P:AA
第2首 1P:AA,2P:A
第3 ...
Forte 發表於 11-7-2010 11:49

平均分只要有950或以上就可以入Extra...
回復 支持 反對

係平均咩= =

有次我第一首AA,第2首AAA,第3首A...都入唔到= ="
回復 支持 反對

係平均咩= =

有次我第一首AA,第2首AAA,第3首A...都入唔到= ="
Forte 發表於 11-7-2010 18:30

如果唔係的話, 即係要每首歌至少有AA =.="
同埋最後一首最好AA, 因為開Extra用...
回復 支持 反對

應該係3首歌都要AA 先入到...

唉....上次去玩,幾首歌都98X,XXX分....好唔抵....
回復 支持 反對

紅腳 989 ....
好過我都只係黃腳 989 .... >3<
回復 支持 反對