查看: 3269|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手一問~難題- -

玩左fez就快一個星期玩緊戰士 我打國戰有時一個人既時候
會俾d隱型佬 解武 扣速=_=係呢個時候 唔知點解好似等死咁 想走佬都幾難!!
唔知大家有咩解決方法~

同埋我想問樂古有無開團-0-
我想知個名~
回復

一個人o個陣俾隱遊禁住黎打可以等死
回復 支持 反對

一個人o個陣俾隱遊禁住黎打可以等死
KTH 發表於 17-8-2009 21:23

味係lo-,-左右跳都無用佢追得上既~...~
回復 支持 反對

我開既團計唔計先囧
回復 支持 反對

我今日就破例,講下d防止刀遊(隱型佬)埋身方法

其實只要係佢埋你身之前,打到佢現形,咁就ok

第1就係點樣揾d隱左形ge人出黎,就係用你個十字形準心,由左手邊至右手邊or右至左咁掃瞄,周不時要掃瞄下自己後方,防止d刀遊係你後面掃瞄時,唔好太快又唔好太慢,

有時會發現有d圓圈但又冇人,好快咁睇你右下方個名上面個d字,如果係人名代表,發現左d隱形佬

立刻用眼望實個圓圈,用你隻手控制到個準心跟隨個隱形佬同步,向前向後,向左向右,跳上跳落,

跟住係比佢埋身之前用d攻擊技打佢地出黎,就算佢好接近你,接近到你可以用近距離攻擊技能打到佢,

e個時候千其唔好亂跳,左右跳都唔好用,因為你一左右跳落地個下通順d人就會係你落地個下用技打你

如果你係落地個下,再跳接得唔好,就會比佢招技打中,所以只要係咁走佬就得,

好似樓住咁係戰士,如果你想搏一搏,可以同d攻擊力高ga技打佢出黎,好似重x斬打佢

打完立刻向後跳,記住唔好用空白鍵跳,因為你落地個下佢會追到你

因為你係戰士,打遊俠d遊俠會扣好多血,所以多數刀遊都會破你武器先,等你打唔到佢,再扣你速,

不過如果係冇隊友係旁邊,同佢1對1的1時候,就千其唔好咁做,因為冇人幫你,就算你打佢,佢扣你速

再破你武,你都冇人幫,唔好因為扣佢血搞到走唔到

跟住落黎,我要講d另類掃瞄隱形佬方法,可能冇咩人知,就算知都唔講

第一個就係用聲音,黎發現刀遊,

其實d刀遊就算隱形左,佢都冇辦法隱藏佢地d腳步聲,只要你開張個音量教到聽到腳步聲,關左個背景音樂,就得

問題就係人人都有腳步聲,好多人都行緊的時候,就冇咩用,其實e個方法係防止,比人亂水,當一班人都係到坐水

應該冇腳步聲,但係如果你聽到有腳步聲,再加上周圍冇人行緊個水晶,但腳步聲好大,代表有隱形人,e個時候唔好

嘗試打個隱遊出黎,因為你揾得黎,佢都以經用盲技盲左你or破你武,所以立法用小跳跳走

當你一個人行緊得的時候就圍冇人,應該只係聽到自己腳步聲,記住自己腳步聲頻率,

例如自己一個腳步聲係 砰 砰 砰 砰 砰,但係如果聽到 砰砰砰砰砰砰砰砰 ,咁就要少心

第2個方法,就係用水黎探測

其實只大家細心D就會發係水度行的時候,會有漣漪,漣漪分做上落水漣漪同就咁係水入面行產生的漣漪,2種漣漪係唔同,至於點分,就要你地自己仔細觀察,

你上水同下水個陣,又會有好多漣漪同D聲,個D聲音都幾大聲下,如果唔知咩聲,自己試下落水同上水

順手一題D隱形佬好鍾意行左右側的邊位,再加上係水度,行左右2側,有時會上左D冇水位,

例如你緊水路,水路2邊都係好高身的石壁,如果你按實A OR d向左或右石壁係咁撞再加上向前行,有時會上左D冇水位但,係好快又會落番水,係咁上水同落水,都會產生好多漣漪,如果發現上落水漣漪,但又冇人,代表有隱形佬
如果想知道佢正確位置你用準心瞄過去就得

如果係水入面發現係水入面行產生的漣漪,但係又冇人,用準心向戈個位掃幾掃,又會發現到D隱形佬.

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
亂世之奸雄 + 10 比多小小..打咁多心得

查看全部評分

回復 支持 反對

我開既團計唔計先囧
亂世之奸雄 發表於 17-8-2009 23:26

計la 講名我想知道個名~
回復 支持 反對

我今日就破例,講下d防止刀遊(隱型佬)埋身方法

其實只要係佢埋你身之前,打到佢現形,咁就ok

第1就係點樣揾d隱左形ge人出黎,就係用你個十字形準心,由左手邊至右手邊or右至左咁掃瞄,周不時要掃瞄下自己後方,防止d刀遊 ...
keithho1219 發表於 17-8-2009 23:39

嘩~辛苦晒 d野好有用 睇完之後得益不淺
回復 支持 反對

同其他game ge暗殺者/刺客1樣,偷襲得手,差唔多死得....

其實個設定都唔會話比d隱遊玩晒ge,
差在你發唔發覺law e.g,腳步聲,水波紋,佢中左ge狀態
仲有用你個十字/羽毛周圍掃下,會見到個紅/黃圈,見唔到有人,
但係會見到人名,同埋係敵對ge 1 方law
小心d,自然玩得開心d
回復 支持 反對

刀遊除左介你之外都吾痛  
殘廢既簡單黎講你跟大隊行
好少殺得死-_-
發現左刀遊我吾會咁快攻擊
慢慢靠近巨龍
又扣300
回復 支持 反對

計la 講名我想知道個名~
及時雨熊井 發表於 18-8-2009 07:56