查看: 2416|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 麻煩看清楚才READY

相信很多玩家都知道~在遊戲途中~只要有玩家斷線/彈GAME/ALT+F4
都會留下很吵的"UFO"和很滋擾的聲音

希望玩家們在按"READY"前~看清楚房間內玩的模式~4K OR 8K~固定還是隨機鍵等等....
因為最近都會遇到~進來就二話不說馬上READY~那知道玩不到50秒就 斷線/彈GAME/ALT+F4(不知是那一種)
留下的聲音吵到玩不下去= =
有可能是因為我跟朋友多是在玩8K隨機~有一些朋友可能還不是很能玩上手
所以遇到這樣子沒看清楚的~就不想玩下去而跑掉了吧
只是希望大家也體諒一下~還在遊戲中的其他玩家~不要這樣子跑掉~留下"UFO" 0.0
就算玩不到~也只是幾分鐘的時間~
或是與其不想浪費你人生中的幾分鐘的話~不如在按"READY"之前看清楚~不是更好嗎

只是一點個人意見~不要掀起罵戰~  謝謝
回復

台服現象?

港服只預過一個人= =走佬
回復 支持 反對

原帖由 風之雲 於 31-7-2008 18:18 發表
台服現象?

港服只預過一個人= =走佬

台服我反而遇到比較少~
通常玩唔到~人地都係企係等等玩完就即走+_+

港版人都已經唔係多~但係我都遇到幾次
相對之下~比例都唔少= =
回復 支持 反對

台版那兒﹐我關掉GP 是故意的﹐ 同other players 玩多幾回後﹐ 有時我會先說清楚﹐ 我突然消失的話﹐ 就是我爸媽來我房﹐ 我要3秒內關掉GP. 所以叫他們別介意。

況且﹐ 玩過今多場﹐ 有players 消失也沒有看過罵人的場面。
遊戲啦﹐ 玩好自己的角式便行了。玩 team mode, 我對戰的其中1人閃走了﹐ 有時我partner 走了﹐ 也沒有罵啊﹐ 只說 “他掉了”。 然後繼續完成比賽。

看來台版的環境好多了。
回復 支持 反對

台版彈GAME/關GAME:他噴了 / 又掉了

港版彈GAME/關GAME:佢輸唔起啊!走佬!囧

↑↑↑
某部份港人
回復 支持 反對

原帖由 usagii 於 1-8-2008 12:40 發表
台版那兒﹐我關掉GP 是故意的﹐ 同other players 玩多幾回後﹐ 有時我會先說清楚﹐ 我突然消失的話﹐ 就是我爸媽來我房﹐ 我要3秒內關掉GP. 所以叫他們別介意。

況且﹐ 玩過今多場﹐ 有players 消失也沒有看過罵人 ...

也不是說會罵啦~只是人跑掉後那個"滋滋滋"的聲音~有夠煩人的= =
聽了整個就是「囧」
回復 支持 反對

係咩=___=
我都有同人地玩開,
我亦都係果種一入到去就會ready既人黎=___=
咁D人咪會踢我囉-口-
不過我就冇遇到果D走佬人...
回復 支持 反對

原帖由 。瑩。 於 1-8-2008 15:37 發表
係咩=___=
我都有同人地玩開,
我亦都係果種一入到去就會ready既人黎=___=
咁D人咪會踢我囉-口-
不過我就冇遇到果D走佬人...

唔係ready就會踢人既意思喇= =
只係如果唔睇清楚既話~有d人可能真係唔識玩8k~點知開始左先知係8k~
咁佢地又唔想係度企~係度等喎~好多時都會走人~咁咪會有果架ufo囉~
所以睇清楚先ready~就唔怕去左一d自己唔識玩既模式既房啫
回復 支持 反對

離外話問一問:

咪有d房係"solo"房既,房名冇顯示係 4k/8k,呢種房點開嫁?

我成日係出面見到都會顯示有4k/8k既房,我開房玩都係只係有得揀4k或者8k
有點兒唔太明白 /_\
Thanks^^
回復 支持 反對

原帖由 非『浩』莫屬 於 2-8-2008 10:55 發表
離外話問一問:

咪有d房係"solo"房既,房名冇顯示係 4k/8k,呢種房點開嫁?

我成日係出面見到都會顯示有4k/8k既房,我開房玩都係只係有得揀4k或者8k
有點兒唔太明白 /_\
Thanks^^

唔明!!
你係大廳睇到既房~有「4k」既咪係玩4k架囉~
無左「4k」既咪係「8k」房囉~
「個人模式」「TEAM PLAY」「COUPLE」「攝影機模式」
未見過你所講既「solo」房~我都想知道你咩+_+
可能我眼大~睇過籠@@"
回復 支持 反對