樓主: PhilipLouis
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 廢up系列一 <--------> 5打5

原帖由 BeaSaGa 於 22-5-2008 15:25 發表

LOL 你好似唔記得左我都係玩sf既~最專就係~sf ~我洗咩搵fd試 自己日日都有玩sf

以前係可以好硬鳩fake人 有人向面前都入到,簡單一句就係無視防守咁滯

有一個版辣椒再左 硬射就唔work ,不過get ss射都好準再 ...

-.-我一路講緊SF硬射問題, 命中唔夠5成所以可以不理

"我肯定中距命中改低左好多
以前同依家我都用同一個方法起手
以前over 80%, 依家得返5成都唔知有無"

依段我只係講緊我自己SG...令你誤會 sorry
戰績d野唔準, 打過先知道咩料, post戰績無意思
我都知中距越近籃框越準, 不過越近射我覺得越易比人防守成功
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 22-5-2008 23:48 發表

-.-我一路講緊SF硬射問題, 命中唔夠5成所以可以不理

"我肯定中距命中改低左好多
以前同依家我都用同一個方法起手
以前over 80%, 依家得返5成都唔知有無"

依段我只係講緊我自己SG...令你誤會 sorry
戰績d野 ...

我成日企大約罰球位射.......ok準...........但有時覺得sg準過sf(2分)[[tk_02]]

幣......離左題啦大家.........家下好似講緊sf問題

好.........睇下大家對sf有咩睇法[[tk_06]]

[[tk_07]] 對我有用話....錫啖[[tk_04]]
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 21-5-2008 11:46 AM 發表
起碼要一個C用黎守底先
PG又係一定要有
SF就可以換左PF算= ="
中距命中奇低
SG又係有無都得
換多個PG做分波都無所謂

I tol tol ly ar gree wi fu u
不過我覺得小前身價會大升
全能型打全場 應該會好屈
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 21-5-2008 11:10 PM 發表

你都識講韓版
除非佢台版5打5個時改返高中距命中
如果唔係真係唔洗要SF
走又唔係快, 又唔係命中高~_~
我家陣對四十幾SF都放佢射2算
洗咩跳, in我face命中唔似以前70-80%
得返四五成到我真係廢事理佢-,-
舉下 ...

咁係可能因為你一向覺得SF係奇準的
而炒一兩球 你就覺得佢唔準....掛
回復 支持 反對

pf  + c/pf + sf + sf + pg

5打5  射 3 分 大多都唔入 空左都好大機會唔入~

射 2 分係最好的
回復 支持 反對

原帖由 →茶牙← 於 24-5-2008 18:57 發表

咁係可能因為你一向覺得SF係奇準的
而炒一兩球 你就覺得佢唔準....掛

= =我一個月起碼玩咁多FS見咁多SF
當然唔會因為一兩球而去判斷
中距命中跌左係無可否認的事實
回復 支持 反對

原帖由 檸檬 於 25-5-2008 00:26 發表
pf  + c/pf + sf + sf + pg

5打5  射 3 分 大多都唔入 空左都好大機會唔入~

射 2 分係最好的

如果用韓版命中黎計咪係囉
如果命中好似台版咁就可能會變做
2-3個圍住個SG pick然後其他入去搶版= ="
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 25-5-2008 11:46 發表

如果用韓版命中黎計咪係囉
如果命中好似台版咁就可能會變做
2-3個圍住個SG pick然後其他入去搶版= ="

其實我覺得台版3分準過2分[[tk_34]]
回復 支持 反對

c/pf/sf/sg/pg 各一個
我覺得咁樣係最好既    :lol :lol
每個職位都有唔同特性的說  =]
回復 支持 反對