樓主: PhilipLouis
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 廢up系列一 <--------> 5打5

o 甩波波  係啵 之前3打3真係好無聊-.-全場
回復 支持 反對

原帖由 GhostofHarry 於 21-5-2008 15:13 發表

你諗下而家一邊底傳一邊底會發生咩事

and
我覺得SF既2分都仲係好準
起馬同我玩緊既人都係好準...

跌左失埋個波再起身執波再射d人都未返到黎啦-,-
何況5打5有招技能長傳?咁易傳失咩-,-
我肯定中距命中改低左好多
以前同依家我都用同一個方法起手
以前over 80%, 依家得返5成都唔知有無
小空檔黎, 準唔準就自己判斷啦
5成2分命中我諗我會比籃底駁下
個個人意見唔同, 不過我會揀其他職都未必揀SF
回復 支持 反對

點解無人要PF呢...
PF 5.5 應該會係其中一個好強勢既職業
回復 支持 反對

原帖由 GhostofHarry 於 21-5-2008 23:25 發表
點解無人要PF呢...
PF 5.5 應該會係其中一個好強勢既職業

如果打小球陣...........

pf好重要       幫pick[[tk_11]]

仲有我覺得5.5最大得益係sf        由3.3變5.5  攻擊範圍大左好多
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 21-5-2008 23:10 發表

你都識講韓版
除非佢台版5打5個時改返高中距命中
如果唔係真係唔洗要SF
走又唔係快, 又唔係命中高~_~
我家陣對四十幾SF都放佢射2算
洗咩跳, in我face命中唔似以前70-80%
得返四五成到我真係廢事理佢-,-
舉下 ...

但係激起我既鬥志...........

以前玩數碼........2分未到16lv已經準到..............宜家時時炒

我真係wildopen先射 但防守比數碼時代有大進步

我都堅信小前鋒起5.5有好大作用
回復 支持 反對

我會搵1c  1pf  2pg 1sg
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 21-5-2008 23:20 發表

跌左失埋個波再起身執波再射d人都未返到黎啦-,-
何況5打5有招技能長傳?咁易傳失咩-,-
我肯定中距命中改低左好多
以前同依家我都用同一個方法起手
以前over 80%, 依家得返5成都唔知有無
小空檔黎, 準唔準就自己 ...

邊有5成咁那誇...係唔係睇錯左pf呀
5.5先係發揮哂sf既長度既地方
攻擊範圍大,空間大,有不錯既速度,layup範圍 有埋ds
2分get ss射波無俾人blk到10球入8球左右,
不過而家好那多可愛 sf唔識get ss射2分成那日騎馬,LAYUP又騎/射波又騎
呢D人唔好玩SF影雖哂,俾左個SF費既印象人= =
回復 支持 反對

原帖由 BeaSaGa 於 22-5-2008 21:28 發表

不過而家好那多可愛 sf唔識get ss射2分成那日騎 ...

SF有咩長度- -  (下面@@"?)
你唔係講緊我啊嘛....騎馬王!!
SF係5.5主攻手....
唔通真係搵個SG出去射3咩
被人補位補死左lu
回復 支持 反對

原帖由 BeaSaGa 於 22-5-2008 13:28 發表

不過而家好那多可愛 sf唔識get ss射2分成那日騎 ...

點會, 我依家一個月起碼玩500場點會睇錯PF做SF
10球入8球係以前ge事, 你依家搵fd試下就知
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 22-5-2008 23:02 發表

點會, 我依家一個月起碼玩500場點會睇錯PF做SF
10球入8球係以前ge事, 你依家搵fd試下就知

LOL 你好似唔記得左我都係玩sf既~最專就係~sf ~我洗咩搵fd試 自己日日都有玩sf

以前係可以好硬鳩fake人 有人向面前都入到,簡單一句就係無視防守咁滯

有一個版辣椒再左 硬射就唔work ,不過get ss射都好準再加上加d位係特別 準既

一定唔會好似你講空哂得5成 , 可能你唔夠深入玩個sf啦~我真係好難 射2分得5成

你都知ds果d都會減%的~加加埋埋都一定過50%囉~

版大我俾張今個月個人玉照你睇下(版大~p.s.唔好..好似2kf咁凸鳩我post戰績....)
回復 支持 反對