打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 還記得嗎 ? 曾經是滿滿的回億 ✖ Grand Chase 主題曲 ✖

작곡 : 백재성
作曲 北久秀
편곡 : 백재성
編曲 北久秀
작사 : 류지선, 류지운
作詞 劉金憲 劉金勇

보컬 : 박세아

班秀阿
랩 : 박윤나

班勇娜

우리 지금부터 시작이야
我們從現在開始
우릴 모은 꿈이 하나 된 이곳
我們在此集結一個被重挫夢想
To love Forever chase
愛上這永無止境的追逐
Go for the lost world
為了這迷失的世界

길 잃은 안개 숲속 사이로 [헤매이며]
在濃霧籠罩的森林失去道路(在此徘徊幾天)
소리 없이 걸어가도 제자리 [여전히]
沒有聲音 而沒有步行向前 原地(仍然)
저 슬픔 쌓인 돌탑주위 맴돌고만 있어요
我 累積著悲傷 在石塔邊緣 翻騰 擺渡      
가녀린 한줄기의 바람소리 다가와 [살며시]
手邊 一溜輕巧風聲  (立刻)
아른하던 안개빛이 걷히면 [투명히]
雲霧搖晃著 搖晃著 接著散去(透明的)
날 어디선가 바라보며 반겨주는 너의 미소
我快樂地看著 在某個地方的你的笑容

아득히 저편 다가오는 나의 친구A deug hi seo yeon da ga o neun no eui chin gu
在遙遠未來那邊的我的朋友
그렇게도 니가 난 그리웠는데Geu leoh geoi do no ga han seu li uis neun deoi   
那麼就會聽說動亂是不怎麼樣的 
봐요 긴 기다림에 지쳐가던 눈물들은 Boa yo gin gi da lim eoi ji chyeo ga deon nun mul deul eun
期盼時間爬過滑過淋下淚水
기쁨이 되고Gi beu I doi go
跟隨著高興的潮流
밤새 별 꿈꾸며 어둠 견딘 희망찬bam sae byeol gum gumyeo eo dum gyeon din hui mang chan
在晚上如同星星般的夢想 在黑暗如同絲捐般充滿希望的未來 
초록의 나뭇잎처럼Cho log ui na mus ip cheo leom
嫩葉正在發芽
가요 저 아침햇살을 찾아서Ga yo jeo a chim haes sal eul cha a seo
在早晨的笛聲是如此的靜謐
우리 바람 타고 달려요u li ba lam ta go dal lyeo yo
我們的希望將會攀登成功

소중함 버려두지마 나의 그대
你不介意愛惜你的部下
오 슬플수록 돋아나는 용기
喔 收集悲傷讓藥抽青 使之飛躍
오 한 줄기 희망 그 속에 핀
喔 無盡的山脈 希望在心中揮動小旗
간절한 바램의 우리의 소망
殷切這東西儲存我們的願望
바람을 가른 뿔피리 소리 우
希望風聲可以是笛子的聲音 嗚
별과 강을 건넌 산울림 우
還有 江的 外面那頭的山 嗚
멀고 먼 저 찬란한
那裡遼闊  有笛子有我有光輝
우리 이야기가 시작되는 시간들
我們悲壯之後 便開始了時間

Season 1 最難既任務地圖 , 講真而加打任邊洗技術,個個神裝,比怪打扣幾滴血,唔睇真d以為自己開左無敵

不如耕好少少田先至話自己有技術

Grand Chase 最輝煌的時代 - Season 1定唔知2 -.-"
估唔到美好既回憶係咁脆弱 一觸即破 如此悽愴
少少改變都經不起
而加隻game已經物是人非 ...... 連少少童年既足跡都搵唔到
只剩低呢隻咁好聽既主題曲陪伴

希望各位中意

另外我都好多謝韓國 帶比呢個世界咁多好聽既歌
我上
網查左好耐,先至知係韓國人作詞作曲同埋主唱
我本身以為係日文歌 -3-

我知而加都播緊,但感覺已經完全唔同晒
果時岩岩轉Season 呢隻新歌引起左好大迴響 一直牽引住Grand Chase走向巔峰
之後再轉Season , 曾經轉過歌 , 可惜隻game好似隻歌一樣
如果曾經比人摒棄 , 再換番 果種感覺已經唔係度
亦都標語住 隻game 已經日漸走下坡 , 雖然韓國一直出新野 一直改版
但係職業平衡 可玩性 耐玩性 呢幾方面完全忽略
舊時人人平等 你洗錢多 ? 照樣屠你

而加空裝 打落神裝度 扣幾血 ?
洗得錢多 人人都係打任神手
而加PK限D+裝既房已經少之有少,因為人人都想凸顯自己裝備既強大 技術就...$$補上
呢隻game 已經漸漸向錢看 雖然我一早估到 但依然好懷念舊時代果種單純古樸既風氣
回復

呢首歌叫做 Hope

我感覺唔到S3有

雖然用緊,但感覺完全唔岩

果種純粹熱愛遊戲既感覺係拜金主義既遊戲底下,顯得花容失色
回復 支持 反對

如果可以出返關好似s1果時d任就好
(就算係活動都好=_=)

我記得當年出拉c果時
999掛岩岩冇左
用拉c果d個個 ...
lianddy1994 發表於 20-10-2012 17:32

係...果時d任難到呢... 比d怪打2下=GG
要一班好有默契,好有耐性既人一齊先至解到
果時2轉打果d咩咩碎...講真我打左幾日先打完 >.<

Grand Chase最輝煌最耀眼既..個人覺得係Season2

雖然打任難度整體真係下降 冇Season1咁恐怖
不過後期堆任 ...
hj1op2 發表於 20-10-2012 21:54

條片好好睇
多謝晒

另外都多謝你一直支持住Grand Chase
我已經無呢個勇氣去重拾舊時光...因為一次一次既挫敗令我對呢隻game失去希望
我心目中既Grand Chase , 依然停留係Season 2
所有美好既回憶 仍然未破滅!
回復 支持 反對

2轉打300舊碎 10個徽章 打到出血
當年骷髏武士好似叫變態眼鏡男
仲有水翼龍
s2 用小愛vs好鐘意 ...
hotcat191 發表於 23-10-2012 06:15

我之前重down隻game

去vs , 我除晒裝空身去隻抽,打落人地A+裝扣1/25 血 , 佢打落我度 扣我1/2 血

我再去打任,又係空身 打落隻王度 打左幾分鐘 , 條血條好似無郁過

由此可見,技術為先既時代已經結束 而加係神裝時代了
回復 支持 反對