kelvinlai2004 發表於 31-3-2008 20:16:10

有野想問到依刻都唔想放棄曙光既人

小弟冇玩曙光幾個月了
原因本人覺得隻game太難升,同節日任出黎出去都係個d 冇新意
好想問下仲繼續玩既人點解仲有心玩落去
隻game真係吸引到你?
升到七十幾八十lv 唔甘心就咁放棄?
還是唔捨得係曙光建立既友情or愛情?
定係其他原因呢?

xdxdlam 發表於 31-3-2008 20:30:00

隻GAME太吸引我了
之前都試過轉GAME..但係點都5夠玩曙光咁開心
仲有我放左好多心機同時間落去曙光度...就咁放棄曙光..又5係咁好
同埋曙光隻正身..由我1開始玩果時就陪我陪到E+..對得耐都有感情
曙光識到GE朋友..仲好過我係現實識到GE朋友...雖然有D已經係冇玩..
但我仲會記得佢地以前幫過我同埋以前同過我做朋友
其實最主要都係多謝我個小學同學..如果5係佢果時送隻蝶比我GE話...
我都5會玩得咁開心同識到咁多人

~@莉莉@~ 發表於 31-3-2008 20:56:30

諗番起以前 d團友
想上番黎睇下大家點
點知人去樓空><

kelvinlai2004 發表於 31-3-2008 21:54:38

講起團友 真係好懷念以前係卍魔龍卍既日子
每日放學就搵117同雞雞幾個吹水,升lv
最衰都係小樂同liu仲有幾個人無lala退團 幾乎搞散魔龍
諗番起個時...真係好開心 都算係我第1次玩online game識到真真正正既朋友
可惜我已經決心放棄曙光
往事只能回味...

另一個百日祈禱 發表於 31-3-2008 23:40:42

我個史就耐lo~~
之前我玩曙光1 第一日就識到好多人 冰島神宮 神奈川
玩到9x lv 個時又帶人升-------個時神奈個個識吹水
[降龍有悔]係到搞gag~同[浪子]
e一pair情侶串到無jj 個時小第唔識打字..比佢地2個串到(玩到)嘔奶
2006年9月1日bebe唔玩曙光--佢話只會好少人上....浪子又唔on
因為人流少的關係 曙光1完左
曙光1完左..大家都好傷心---不停懷念曙光1的任何野
2006年11月alta 話曙光2在12月13日推出(我生日..真巧_)
我凌晨1點幾....去左se7en 買左一個新手....之后仲有老無少到仆街
......因為番香下同旅行.......2月幾先玩番......我周圍在forum發放
結果:得bebe.....小千同愛愛勁少on......果時佢都仲係戀雪....
我幸運地經過佢而入到(果時我得28v)..一路打到3x....
個時bebe去左神奈...我無咩同過佢講野...
日子耐左.....本人係戀雪ge地位不斷提高.....
經過大約一個月 我終於48..不過果時..1lv死30幾次(be話破左佢記錄bo)
終於死上50....走左團入去月色*-有人帶到60(勁怏)
之后覺得曙光有boring 想賣acc.......點知又比人昆左...........
好la~甘都算---經過一輪平靜后.....我收左名字個戰士.((百日祈禱))
之后招人幫我掛......係月崖識左幾條友好fd (例如wengfu)果
時真係好開心.......我 血姬 楊過仔(之前ge百日(-柒 . 7-) z童 愛不西手
個d係月崖玩足幾日.....升到好怏
50左之后換裝換map.....同 百日換左個楊過仔......................比人昆左

之后ge事好多人都知---唔想copy
到e+我唔玩-------唔係因為百日acc比人爆
係曙光實左無朋友~

bebe 發表於 1-4-2008 00:11:52

哇有朕的大名-3-''
曙光 1係我一生人玩得最耐既一隻GAME!!
我係1個白痴..打機乜都吾識..
E隻GAME係我男朋友介紹..(浪子)
個時同佢一齊玩好開心''入左[冰島神宮]識左好多人!!~
後來神奈川開左...入左去都識左好多人''
不過因為我懶升LV..同埋知道曙光1要汁..
所以...冇繼續了><

到了12月幾..神奈的朋友們話我知曙光2封測!!~
神奈川的團友們又聚在一起了~~
到了公測...一齊升一齊玩''好開心!!~
不過又係因為我懶-.-冇升LV日日係天女HEA.___.
係天女識左好多新朋友..吾係曙光1個D''大家一齊玩好好好開心~~
後來識左林林仔(一手)同埋永..仲有蚊蚊''就一齊開左戀之雪~~
開頭都幾開心..之後因為發生左D事...退哂團~~
返返神奈川>V<
後來升到52 LV''太悶了..所以冇玩..
半年後-口-'' 666<---衰人一個-.-
迫我玩返....個個都用外掛.......
勁多吾識既人...
神奈既朋友仔E經冇玩..得返小貓3 ,4 隻
不過E 2-3個月我都識左好多新朋友仔''

係曙光我識到好多朋友''會關心同埋同我傾計..
比起其他GAME既人有人情味!!!
所以-3-我吾捨得吾玩曙光~~~
E+我最想既就係...
陪左我2年既神奈川所有人返泥繼續陪我玩XDD(冇可能的事-.-)

朋友們I LOVE U[]

~@莉莉@~ 發表於 1-4-2008 01:18:06

我e+反左黎陪你la,bebe,
希望其他神奈人都係la
曙光係我玩得最長ge game
講起神奈川,好多團員都係曙1個時識
不論當時是否已入團
到e+都仲記得點識佢地
第1個講ge 係辣b
個時我已經係175犬射手
無聊經過e城出面
見到一個粉紅色頭ge牛女打緊虫
個時咪手癢幫手打,因為個時已同團
一幫就幫佢爆左1張卡
後來佢創團,就跟左佢
後來先知佢係牛仔,原來不少人都睇錯左
攪到佢要除3證明
個死靈係我110左右同我爭打風egg
成日搶我怪,好黑人爭
鬼鬼同埋肥鵬係我公頻收野果時識
因為鬼ge關係識埋楚兒
聖龍條死仔成日叫我帶佢升
又成日洗我密頻,煩到死
估5到之後佢冇左呢個問題
仲成日搵我傾計
bebe,我點識你呢,一d印象都冇
勿打,記憶退化, 囧
不過好深刻ge係+你msn個時
你影左你隻眼大頭ge相做頭像
有80%澈似度似晶子,
聖龍條死仔成日叫我帶佢升
又成日洗我密頻,煩到死
估5到之後佢冇左呢個問題
仲成日搵我傾計
之後玩ge每一隻game都5長
eg:末日戰曲,黑色陰謀等

bebe 發表於 1-4-2008 07:25:40

我記得我點識莉莉.___.
都係因為神奈XD
個時我同浪子升得慢@O@''
你岩岩又係到打緊-0-''(e城入面個個地圖..好多虫個到呢-口-'')
就帶左我地升=V=''

benson仔 發表於 1-4-2008 22:22:46

你地冇野呀?樓主問你曙光有咩值得番戀,你地就九唔搭8= =
曙光冇咩好留戀啦~
外掛多,臭串kai子通街係~
gm得閒冇野做先捉得一 兩個外掛西
最唔甘心的,我諗就係買左咁多張點都封唔到頂而已(大家都應該係咁諗><)

kelvinlai2004 發表於 2-4-2008 21:58:22

回9#
隻game真係太多外掛(雖然我之前都有用= =)
仲有唔用外掛真係太難升
你話比我聽用人手升到70lv以上
除非你拍段video比我睇你真係用人手由lv1升到lv70以上我就信la
臭串kai子? 隻隻online都有 你唔想見到既話...玩單機game係最好既選擇
題外話.....
個ac仲有舊30+3雲同27x萬 都唔知點換真錢好 唔好同我講賣唔出送比你= =
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有野想問到依刻都唔想放棄曙光既人