收起左側

[兵陣研究] 朝鮮2轉問問

yeung2010 發表於 2-6-2019 00:49
終於明, 燕2 上解封, 就可以好似 燕1同mp女 咁幫兵回魔?

而家回魔無需要解封,解封只係for180或以上符既封冰技能
回復 支持 反對

yeung2010 發表於 2-6-2019 00:33
燕2 回魔= 廢左 孔1 ?  燕2上解封 除左封冰 可吾可以幫d 兵回mp? (依個係重點)   太耐冇玩巨商 好多野吾 ...

而家2轉或改造(3轉)已經可以好似mp女咁回魔,無需要解封符
而孔一/二轉 係全陣每幾秒回魔(100lv 開始每次回10魔,然後每2lv多1魔)
所以功能上係唔同,唔可以話邊個取代邊個

燕就基本上必要,除非你只靠mp女回魔

孔就日常無咩必要,孔最大作用係打段,因為打段中途無咩其他方法回魔
其次就係打巨boss,團巨boss/或者蟹boss 大部分人未必靠原有魔力夠打,所以持久戰黎講,孔都會發揮到作用
回復 支持 反對

yeung2010 發表於 2-6-2019 04:08
想問埋  其實 天使即係邊隻2轉? 同印度象比較實力如何?  見依加好似冇咩人用印象2轉咁,  對於我地d 窮人冇 ...

1.天使係治愈師轉上去,係拍賣/大田同人收就得
如果自己整,就要100级以上 破解僧/退魔师/修道僧/咒术师 轉

2.天使而家用解封符配合210珠既武器技能,實力唔差
好難直接同印象比,因為印象都要睇你玩咩武器,玩力可以玩雷劍/七刀/真七刀,玩血可以玩毒刀
而且黎緊印象有3轉,所以不便評論

3. 無咩人玩印象係因為個個都天王凶獸,印象好容易比下去。
如果真係唔想玩神獸以上既野,印度可以玩下砲兵/天使(要解封)/印象(最好有解封),都尚算係有殺傷力
但唔好奢望話輕鬆打近幾個版本d怪,始終唔係天王凶獸

4.金2都有金1既激勵,王巨漢/孔明等等有被動效果既將帥同理,所以可以直接轉上去

最後補充,一般資料可以上52網睇
google 52巨商就有,資料好齊全
回復 支持 反對

吾該哂你既見解
回復 支持 反對

仲有用
回復

許3 權2 釒2
回復

虎天朱天, 二選1  ,你們會選哪隻?
回復 支持 反對