查看: 20001|回復: 11
收起左側

[兵陣研究] 請問一下龜天的極限....

1.請問一下龜天的極限是可以打到什麼怪呢?
2.假如有兇跟沒兇各自的極限是打到那裡?水洞??
而且兵陣怎配?
謝謝各位有經驗的老手
回復

個人用既經驗,
小弟無兇
暫時可以單人打曬全巨商所有怪
但當然最新版本boss 級怪唔係場場都打得贏
同埋天怪靠龜天弓手打會有d吃力.
回復 支持 反對

我自己兵陣係
台男
燕3

劉邦
申3
祖3
天使

mp女
朱雀
水精靈風精靈
青龍符
祖3 申3可以用休戰符 組合技能,可以用雷公覺醒取代
天使只係為穩陣起見,其實可以唔需要
朱雀都係為左打巨boss快d,唔係必須
mp女係想要多d 魔力,但而家有龜天符,都唔係必須
基本上打怪都係放龜天隻龜,台男柱,按需要放其他召喚物(申3召喚,解封獨角鬼,巨解封祝融斧,主角召喚西洋槍手等等),之後龜天清場,天怪就比龜天弓手打
如果打boss就封冰比龜天遠距離放技能打,靠燕3普攻/孔回魔。
以上打法,目前版本基本上打咩都無問題
如果鬆動可以考慮添加台兇,因為龜天隻龜其實打新版本boss都要不停召喚
亦都可以轉用明女,回血效果好d。
回復 支持 反對

龜天配明女正常陣都夠打神仙谷了
用台男反而補太少
回復 支持 反對

龜天 配上+5水手腳S等 龜天符  全巨商的怪也很容易的吧-    235的裝備出了就更不用說吧
回復 支持 反對

JIMMY8600 發表於 8-4-2019 19:47
我自己兵陣係
台男
燕3

那如果光雷3+巨金+台男回血+柏1+220斧..夠打最強的天怪/地怪?3階BOSS個D冇所謂..
同埋單靠呢D頂得住晒D好勁既怪?上網睇片好似好易秒...轉左明女好似都差D..

大大指教一下..謝謝
回復 支持 反對

clb4a15sam 發表於 9-4-2019 14:17
那如果光雷3+巨金+台男回血+柏1+220斧..夠打最強的天怪/地怪?3階BOSS個D冇所謂..
同埋單靠呢D頂得住晒D好 ...

你唔好預話召喚一次就得
我無雷三既話一定要keep住召喚
如果有雷三,我估應該召喚一兩次就得,你龜天清曬d地怪就得
我自己現時就算無雀,都可以打曬全巨商d怪
但boss 就未必可以一take過
而且一定唔可以同時兩批新地圖boss
回復 支持 反對

JIMMY8600 發表於 9-4-2019 17:23
你唔好預話召喚一次就得
如果有雷三,我估應該召喚一兩次就得,你龜天清曬 ...

都了解得差唔多...謝謝大佬..
回復 支持 反對

JIMMY8600 發表於 9-4-2019 17:23
你唔好預話召喚一次就得
如果有雷三,我估應該召喚一兩次就得,你龜天清曬 ...

想再請教下大神..打好勁既天怪都打到?..前排坦度好似唔多夠
回復 支持 反對

我用黑龜+毒龍坦,不是明女/台男,只係用雷3手動補血+休
好多怪都夠打
回復 支持 反對