打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 220杖技能公式一問

d523d323 發表於 22-3-2017 17:38
如果你突登點全力 用裝備搭救MP HP而玩依把野
不如直接玩七刀

謝謝回覆
其實係。。但得天照加法多
考慮買多套火牛天王更換(少400智,但多500力)

未解完七刀任
又怕點力冇左回血柱
糾結
所以應該都係打住冰城先
回復 支持 反對

220枚唔洗回魔 台男全智柱有幾萬再加個雀符過10幾萬血 試過220LV太套全智台男打人馬 1條魔一隊
回復 支持 反對

台男用句刀升都OK +到夠體就點智
回復 支持 反對

jack0114 發表於 22-3-2017 18:14
220枚唔洗回魔 台男全智柱有幾萬再加個雀符過10幾萬血 試過220LV太套全智台男打人馬 1條魔一隊 ...

謝謝回覆
我也是睇過影片,台男宜家可以一條法5隊冰肥
打完都仲有好多法剩,不過影片24x lv
有萬八法,佢一下扣冰肥3萬2,應該封頂
宜家我打冰肥要十下,但差2lv先上到天照,仲用緊密套
應該裝備都好大影響
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 22-3-2017 19:15
台男用句刀升都OK +到夠體就點智

謝謝意見
句刀範圍大過220杖
其實都有得諗
225裝備上體同力既裝係點數多過天照
而且大力好似都計
回復 支持 反對

咩國主都係220 lvl 全體拎句刀
回復 支持 反對

220杖
傷害公式 [4攻擊力X5 +10力量X5 + 10智力X7 ] X8  =1120傷(560點力傷) (560點是智力) 

解成=傷害公式 :4攻擊力X40+10力量X40+10智力X56 =1120傷

食藥之後

8攻擊力X40+20力量X40+12.5智力X56 =1820傷 (1120點力傷)+(700點是智力)

七支刀
傷害公式:(20力量*30 + 8攻擊力*20)*2 = 1520傷

解成=傷害公式 :8攻擊力*40+20力量*60 =1520傷

食藥之後

傷害公式 :16攻擊力*40+40力量*60 =3040傷

特別將師 (項二 +16% 攻) 下

220杖 : 8 X 116% 攻擊力X40+20力量X40+12.5智力X56 =1871.2傷 (1171點力傷)+(700點是智力)

七支刀: 16 X 116% 攻擊力*40+40力量*60 =3142.4傷

0智力220杖板
220杖 : 16 X 116% 攻擊力X40+40力量X40+0智力X56 =2342.4傷 (2342.4點力傷)+(0點是智力)

3300攻擊力``5000MP朝女
用220杖`打台灣鴨 約有`11000*7次 HP傷害左右。。。

200七刀打有100,000*2次 HP傷害左右

回復 支持 反對

sam8214088 發表於 23-3-2017 01:04
唔計唔知`

220杖

謝謝回覆
原來計落有咁高傷。。
但把杖似乎點都唔夠七支刀高傷

裝備好似混著有得諗
三寶一套,頭甲又另外
好似火牛天王,三寶加力加體又多智
400力 325体 325智
頭甲反而唔多智
力又唔夠帝頭甲多

突然想起