收起左側

傳媒之唯恐天下不亂

你覺唔覺你好似個痴線佬,起埋人舊post 搵野講?
講真我見你起我舊post我都打左個突 仲好心寒

人地唔知 ...
cla991053 發表於 26-8-2014 03:49 PM

咁叫痴線佬? 哇 一開口吊人話人盲叫人**去死個D竟然話人痴線佬
我真係見識少

原來咁樣就叫左膠
快D去個條LINK到逐個回人話人係左膠啦
只係以事論事都可以話人係到借題發揮
咁個D人 人地插傳媒佢就係到話人左膠個D 隨隨便便就人身攻擊 個D叫咩?
青山放出黎? 我都唔知個D人算乜囉 又唔係話佢佢就亂係到攻擊

你個個post用意係乜
自己心知肚明啦
人地抗議你就話人唱歌跳舞
咁乜野先係抗議你自己最清楚啦

我係咪淨係識打機上網同人吹水? 時事政治冷感?
你識我? 睇黎最好想像力個個係你咋啵

樓主係咪左派 係咪全聊廣都知 我唔肯定
我淨知至少我唔知佢係或者唔係
我純粹以事論事
係有個人無啦啦一開口就盲唔用腦x街姐
我唔知道我係咪有學識
淨係知開口埋口咁樣話人既 有學識極有限
把口臭成咁樣
學你話齋
完全冇了解過傳媒同社會大眾將矛頭指向右派 你班人

至於傳媒
唔該啦
而家社會大眾插緊傳媒做得唔好呀
寫個咁既標題出黎
而家我一個人覺得? 我同樓主2個人覺得?
你自己講社會大眾就唔該去睇下d人點講啦
你自己一見國產就話人害死人係事實 你以偏概全到一個點
淨係睇到自己想睇既野

唔該你啦
唔好講到自己好有政治意識 好聰明 好醒目啦
係人都知道 要從外改變一樣野係幾咁困難
如果你真係咁有政治意識 真係咁不滿政府施政既
入政府改變佢啦 唔好係到口水橫飛咁話人政治冷感
開口埋口係到人身攻擊
好言幾句? 我由頭到尾都唔見到你把臭口有幾好囉
「盲架你地」、「飲 唔 飲 呀 _ 街」
你d好言都幾好啵
回復 支持 反對

我唔相信呢到全部係某人口中既「左膠」
至少當中有個人講乜「蝗國」啦
我唔知

的確既 舊野係中國製
但係同樣既設計 就算印度製都係會害死人
就呢篇報導而言
傳媒既用心昭然若揭
有d人無論如何都要將重點放係國產到 死都要話係國產害死人
仲言之鑿鑿咁係到指摘其他人係盲架 借題發揮
到底呢d係政治冷感定先入為主
大家心知肚明啦

唔洗駁啦 我明嫁啦 記得唔好用國產呀
會害死你嫁
回復 支持 反對

咁叫痴線佬? 哇 一開口吊人話人盲叫人**去死個D竟然話人痴線佬
我真係見識少

原來咁樣就叫左膠
快D ...
聖殤 發表於 26-8-2014 18:17

唔知你有無空閒時間,如果有最好排一排期見精神科醫生
我睇兩句已經見到你好多幻想,你可能有有妄想迫害症

Ps: 你唔使打咁大篇野 我睇到你咁多創作內容已經無mood睇
回復 支持 反對

唔知你有無空閒時間,如果有最好排一排期見精神科醫生
我睇兩句已經見到你好多幻想,你可能有有妄想迫害症 ...
cla991053 發表於 26-8-2014 06:53 PM

唉 都唔知D人幾時先肯認自己7左
我睇呢 要去見精神科醫生個個係你囉
唔夠人黎就收聲啦 一係就去yahoo到同人討論下你既論點 睇下有幾多人支持你
唔洗係到打乜冇mood睇啦
我明架啦

順帶一句
香港而家d水呢 好似有同內地買水
算唔算國產呢? 唔知啦
不過安全起見你都係小心d用
回復 支持 反對

唉 都唔知D人幾時先肯認自己7左
我睇呢 要去見精神科醫生個個係你囉
唔夠人黎就收聲啦 一係就去yaho ...
聖殤 發表於 26-8-2014 19:03

你唔使咁多野講喎, 我剩係見到你諗左D我無講過既內容去攻擊我,
無啦啦話我叫人乜乜去死真心覺得你要去睇一睇醫生,

另外

東江水污染極嚴重已經唔係第一日了, 好多人都知..
丫仲有, 你唔使搵yahoo撻我, yahoo一早比人公認留言十居其九都係五毛打手講野,
如果你繼續上你應該都會比人洗埋腦
回復 支持 反對

你唔使咁多野講喎, 我剩係見到你諗左D我無講過既內容去攻擊我,
無啦啦話我叫人乜乜去死真心覺得你要去睇 ...
cla991053 發表於 26-8-2014 07:16 PM

冇講過?
又話唔睇既
乜乜乜去死?
睇黎精神科都幫你唔到

冇人話佢好乾淨
叫你小心d用姐
定係你一早已經唔飲? 出去買樽裝水?
真有錢 唔怪得有人死都覺得呢次係國產既錯囉
明既~

左膠完就五毛
都係個句
一同你意見不合就左膠 五毛
既然係咁你快d移民走
唔係十幾廿年之後回歸中國
到時分分鐘通街都係你口中既五毛左膠
到時你話比人洗你腦就唔好啦
回復 支持 反對

冇講過?
又話唔睇既
乜乜乜去死?
睇黎精神科都幫你唔到

冇人話佢好乾淨
叫你小心d用姐
定係你一 ...
聖殤 發表於 26-8-2014 19:35

你真係要睇醫生, 唔係同你講笑, 累到身邊人就唔好
話人睇左兩句=唔睇, 連自己打過乜都唔記得

都算, 搵人舊post黎搵野講, 你有無諗過其實你好似變態佬

然後就話人反對唱歌跳舞就等於支持衝擊, 問你係咪國產貨就引伸到去撞車死人, 又用國產二字去幻想報章加劇中港矛盾,

引用返上面個句, 香港人=美國人?

唔好活係自己世界個個係閣下..

https://www.google.com.hk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=yahoo+%E4%BA%94%E6%AF%9B&start=0

只可以話你真係病入膏肓..
回復 支持 反對

你真係要睇醫生, 唔係同你講笑, 累到身邊人就唔好
話人睇左兩句=唔睇, 連自己打過乜都唔記得

都算, 搵人 ...
cla991053 發表於 26-8-2014 07:52 PM

我咁都要睇醫生你不如去睇下自己把口幾臭啦
人地同你意見唔同
你就開口埋口粗口 又撚又仆.街 (我都唔想直引不過你真係好on9)
你自己到底係d乜人自己唔知 哦?
冇自知之明? 把口臭到隔住電腦都聞到啦
我一開始有挑釁你? 你自己一開口就爆個句冇老屈你呀話

仲有 你d思想真係救命
我引yahoo個班人d留言 睇下你個句「係國產野就唔存在誤導囉, 已經係事實, 已經害死左人喇」到底有幾多人同你係唔同意見
根本就唔係因為中國製而導致個2個人死 就算係日本製都會死啦 係個設計既問題
你呢? 原來個到d人全部都係五毛 而五毛=講野冇說服力
所以你就無視啦 咁都唔叫活係自己世界? 人地係乜野人 關你咩事 佢講d野有冇point先係重點
你估好似你咁 隨便指個人 就話係五毛 話係左膠 就唔洗聽
然後一個美國公司設計 中國公司跟order跟設計做 最後唔係個產品自己爆開 而係個產品可能本來設計有缺憾而導致個2個人死左
呢個事實你根本就唔睇 咁有乜好講

好心你就7少陣啦 你最初講個d根本就係廢話 乜野國產野害死人姐
個問題根本唔係出係國產到 唔該你用下腦啦天才
乜個腎有事會直接影響到個腦咩 我唔知道啵 你懂的
人地插你你就話人左膠五毛 之後繼續自high 咁個事實你就唔理啦

唱歌跳舞個到
我話個班人去遊行但你醜化佢地係去唱歌跳舞
你將個班人既心血浪費仲咁7多聲氣 人地遊行唔係遊行
我反問你對你黎講乜野係遊行你就傻左咁話我延伸
你弱智唔好上網啦 唔該你睇下啦
根本唔關國產事 只係合理地提出要老屈既 你亂用國產車都可以殺人唔通你又話國產車害死人而無視人地亂用
你由始至終都覺得一個咁既死物會主動地突然爆開2條拉鏈殺人咁話啵
唔洗理個2個人點用? 唔通佢自己貪玩 將個產品用係非設計上既用途上面就可以無視既

你咁樣先入為主唔怪得啦 就好似你覺得人地係左膠五毛就係盲目支持唔洗聽一樣
咁你咪繼續咁生活囉 唔聽人講野有乜好講姐
之後唔夠人講又係到冇mood睇啦
弱智到一個點仲夠膽上網
番去發夢唔好出黎獻世啦
低b仔 成日講到自己幾咁有政治觸感 幾咁關心時事
係咁既你就唔好係網上面講呢d野啦
去學黃之鋒出去做d野 改變下呢個你咁不滿既政府啦
你呢位個頭用黎增高既網友
回復 支持 反對

回復 23# cla991053

定係你唔夠人講 自己冇point先扮冇mood呢?
無啦啦叫你去睇精神科 我睇你要去睇精神科就真

9唔答8 人地以事論事就話人地係五毛 你用下腦啦!!

明明篇野係誤導你都可以講到傳媒岩晒

香港真係多得你呢班唯恐天下不亂既人呀!!
回復 支持 反對

回復 27# cla991053

其實你係咪冇讀過書姐!睇左你講咁多野 都搵唔到你既論點!
而人地既論點 論句 你唔夠人講
一句話人地5毛就無視晒!

你連個post最基本講既乜你都唔明

比多個例了你:
有個香港人駕駛日本車在港撞死人
唔通報紙標題寫住 日本車在港殺人 咩

以你既思維 一定係咁寫 (照足你既思維)
回復 支持 反對