打印 上一主題 下一主題
收起左側

電腦想升級 麻煩各位幫幫手!!!唔該~~

請問有冇細機箱?因為屋企細...
原來咁易配>
Z1PP4 發表於 23-7-2013 01:23

你想大約幾細?

如果m.atx都勉強可以

如果itx或者silm身m.atx lp個隻就唔得

vga線係咁多種線質素最普通..

新機既話你可以上dvi/hdmi/displayport

當然要睇返你隻mon支唔支援^^

睇完樓主既list , $4000-$5000
個list仲廢過網吧機

你張顯卡 : 獨立 GIGABYTE GT240 512MB DDR5
真係玩唔 ...
avanialty 發表於 23-7-2013 06:40

其實樓主張list唔係佢將會買既list..係本身佢宜家擁有既電腦

留意topic係電腦升級..
回復 支持 反對

睇完樓主既list , $4000-$5000
個list仲廢過網吧機

你張顯卡 : 獨立 GIGABYTE GT240 512MB DDR5
真係玩唔 ...
avanialty 發表於 23-7-2013 06:40

xdddd 我屋企有Mon啦~~唔洗哂錢要多個
部舊野係我表哥送比我,用左都OK耐,
Thx The List~但係張顯卡-__-||
回復 支持 反對

你想大約幾細?

如果m.atx都勉強可以

如果itx或者silm身m.atx lp個隻就唔得

vga線係咁多種線質素最普通 ...
※暗雲之雷※ 發表於 23-7-2013 08:51

Ic,咁機箱是旦啦,你出個比我,THX~~
仲有版主我想問,我依家屋企個Mon係用 Acer p194W 19" LCD Mon
你覺得點?同埋我有$$就想換個 BenQ XL2410T ,
你點睇??THX~~
回復 支持 反對

機箱你可以留意下cooler master 343或344
會比335等細d..不過望落都唔係話好細架...中等箱

好彩叫你配vga線..你隻舊mon只係支援VGA

呢隻XL2410T 大約$3950

隻Mon既反應真係好快,但係一定要水平睇先靚....不過個價就高左少少..應該話個定價比較高
回復 支持 反對

機箱你可以留意下cooler master 343或344
會比335等細d..不過望落都唔係話好細架...中等箱

好彩叫你配vga ...
※暗雲之雷※ 發表於 23-7-2013 19:29

咁請問有咩mon介紹?麻煩哂
回復 支持 反對

送LIST

產品名稱        價錢        數量         
Intel Core i5-4430 Haswell (3GHz, 6M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1473               
GIGABYTE 技嘉 GA-B85M-HD3 B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B        HK$ 699               
WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD        HK$ 460               
TEAM Elite DDR3 1600MHz 4GB Ram TED34GM1600C1101        HK$ 229               
MSI微星 DI-N65BTG2 GTX650Ti Boost OC Twin Frozr Gaming 2GB GDDR5 顯示卡        HK$ 1350               
ANTEC NE450C-BR NeoEco 450W 80Plus Bronze 火牛        HK$ 440               
Asus DRW-24D3ST/BLK/G/AS 24X DVD Writer /SATA/黑色 盒裝        HK$ 149               
COOLER MASTER N200 Advanced USB3.0 * 2 (黑色) 中直立式機殼(NSE-200A-KKN1)        HK$ 345               
總數:        HK$ 5374
回復 支持 反對

D list冇win7,要+多8舊幾,超預算
回復 支持 反對

D list冇win7,要+多8舊幾,超預算
roompklee 發表於 24-7-2013 02:27

我用"正版"麻xddd
回復 支持 反對

咁請問有咩mon介紹?麻煩哂
Z1PP4 發表於 23-7-2013 21:47

要睇返你對MON有咩要求..例如幾大

同埋你預幾多錢買MON
回復 支持 反對

要睇返你對MON有咩要求..例如幾大

同埋你預幾多錢買MON
※暗雲之雷※ 發表於 24-7-2013 19:49

唔好太大 24" 到 (因為打cs)
最好反應快D~麻煩哂THX~
$1000-$3000
回復 支持 反對