查看: 5018|回復: 39
收起左側

砌新電腦,麻煩各位幫幫手

在下遲o的搬屋打算換左部舊腦距,但想唔到要咩配置好,大大們可以幫我指點一下嗎?
新電腦向著BF4進發,用高效果做標準,bg約$5000到啦
另外我屋企o個個耳機密音唔係太好,想穩個好o的唔漏音的,有無好的耳機介紹?
留言或pm就ok 啦,麻煩曬

PS:部機最緊要推到高效game ,呢部電腦以打機為主,文書為輔
回復

麻煩各位幫幫手啦 ,3 Q
回復 支持 反對

Intel Core i5-3330 Ivy Bridge (3GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝
數量: 價錢: HK$ 1379
ASRock 華擎 B75M R2.0 B75,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B
數量: 價錢: HK$ 459
Kingston DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram
數量: 價錢: HK$ 485
Sapphire藍寶石 HD7850 2GB GDDR5 HDMI/DVI-I/MiniDPx2 2G GDDR5 顯示卡
數量: 價錢: HK$ 1470
ANTEC NE520C-BR NeoEco 520W 80Plus Bronze 火牛
數量: 價錢: HK$ 499
LG GH24NS95 24X DVD Writer /SATA/黑色
數量: 價錢: HK$ 132
WD Blue WD5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD
數量: 價錢: HK$ 380
COOLER MASTER RC-335U-KKN2 USB3.0 335 (全黑色) 中直立式機殼
數量: 價錢: HK$ 280
總數量: 8總數: HK$ 5084
預算多左少少,我都用緊7850打機一流(s15推介)本身想比N卡你 但係A卡話將來有優化, i5 真4核 8GB RAM BF4中高效冇問題 玩埋其他大GAME仲得但係要砌快D砌 Ivy Bridge 就黎冇~~當然信唔過我就搵s15幫拖 耳機我就推介Steelseries 既果個V2(唔記得左全名= =) 戴上去好舒服 唔會漏音拎去砌我建議SSP高登中央田 今日落場去正都D人好冇禮貌 冇咩好評

AMD Trinity Quad-Core Athlon II X4 740 3200GHz APU Processor [Socket FM2] AD740XOKHJBOX 盒裝
數量: 價錢: HK$ 522
ASRock 華擎 FM2A75 Pro4-M AMD A75 Hudson-D3,DDR3,Socket FM2, USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B
數量: 價錢: HK$ 585
MSI微星 DI-N760TG2 GTX760 OC GAMING 2GB DDR5 PCI-E3.0 顯示卡
數量: 價錢: HK$ 2160
Kingston DDR3 1600MHz 4GB Ram
數量: 價錢: HK$ 247
LG GH24NS95 24X DVD Writer /SATA/黑色
數量: 價錢: HK$ 132
WD Blue WD5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD
數量: 價錢: HK$ 380
ANTEC HCG520 High Current Gamer 520W 80Plus Bronze 火牛
數量: 價錢: HK$ 549
COOLER MASTER RC-335U-KKN2 USB3.0 335 (全黑色) 中直立式機殼
數量: 價錢: HK$ 280
總數量: 9總數: HK$ 5102

Budget都係多左少少 顯卡高階左唔少 粒cpu假假地都係4核底板用料唔錯 我怕呢張List幾熱下 有錢加個Fan....btw我推介上面i5條List
回復 支持 反對

Intel Core i5-3330 Ivy Bridge (3GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1379                ...
seavin13597 發表於 13-7-2013 22:29

唔該曬你啊,想問問間舖頭叫咩名啊?我要遲的9月先買,你話就無個樣如果斷貨可以換咩??
BTW A卡遲的有咩優化,有無link?  3Q
回復 支持 反對

Intel Core i5-3330 Ivy Bridge (3GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1379                ...
seavin13597 發表於 13-7-2013 22:29

如果系 7850 的組合又系咩?我宜家都打緊工到時我可以放埋入去 
麻煩你copy比我看看 ~ 唔該曬~
回復 支持 反對

1.深水埗高登電腦中心有間Centralfield 有幾個鋪面 有間特別大間
2.I5-3330冇就假既=]出左Haswell...咁Ivy bridge就難搵D 可能冇OR斷貨
3.A卡優化都係搞下送GAME同埋大部分GAME A卡有優化(唔知點講= =...)
4.7850組合??唔係好明...你指我果張List??
回復 支持 反對

Centralfield幾好人 我張List 4千蚊佢話唔收砌機費 但係我自己砌~~
你5千蚊保守估計佢都唔收錢
回復 支持 反對

1.深水埗高登電腦中心有間Centralfield 有幾個鋪面 有間特別大間
2.I5-3330冇就假既=]出左Haswell...咁Ivy  ...
seavin13597 發表於 14-7-2013 01:14

fd推薦我用GT680,同A卡比較邊個好的?
回復 支持 反對

2.I5-3330冇就假既=]出左Haswell...咁Ivy  ...
seavin13597 發表於 14-7-2013 01:14

你話s15推介個張,我想拿來參考下,唔該曬
回復 支持 反對

fd推薦我用GT680,同A卡比較邊個好的?
mtxgy1997 發表於 14-7-2013 01:58

一張GTX680都去左3700蚊= =...大佬 Budget有限阿~~~~
回復 支持 反對