查看: 3989|回復: 13
收起左側

底板裝顯卡問題

最近想買張galaxy gtx550ti 玩生化6,但係唔知部機夠唔夠勁容納到張卡

pre0.png pre.png pre000.png

如果真係裝唔落既話,唔知各位大大有咩裝得落而又玩到既推介@@?

生化6最低要求:
操作系统:Windows Vista/XP,Windows 7,Windows 8
  处理器:Intel CoreTM2 Duo 2.4 Ghz或更好,AMD AthlonTM X2 2.8 Ghz或更好
  内存:2GB
  硬盘需求:16GB
  显卡:NVIDIA GeForce 8800GTS或更好
  DirectX版本:9.0c或更好
回復

實插得落 = =
回復 支持 反對

回復 2# s15ooooo

個底板咁廢都插到咁勁既顯卡-.-?  (災難MODE上身 )
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

個底板咁廢都插到咁勁既顯卡-.-?  (災難MODE上身 )
馬倫 發表於 1-2-2013 19:23

我諗你塊底板唔會冇PCIE插槽掛= =
回復 支持 反對

回復 4# s15ooooo

唔係,我係驚火牛之類個D野唔夠勁支援唔到張卡
回復 支持 反對

唔係,我係驚火牛之類個D野唔夠勁支援唔到張卡
馬倫 發表於 1-2-2013 19:44

火牛就要你打開機箱睇返..基本上你要打機順又冇錢一炮過的話先換顯卡是OK的
至於你CPU會唔會拉低效能就後話啦下..因為人人都有唔同見解..

我就支持E個講法既..因為GTX580跑分我只跑到4千幾分,配既係AMD 945,但之前配左3930K後超左頻竟然7千分都有= =

而我班FD以前580果代個個都係配粒2600K落去,個個都跑到起碼6千.....所以= =只講3D MARK11的話的確令我相信CPU會拉低效能

但升級左顯卡打機FPS的確會提升
回復 支持 反對

回復 6# s15ooooo

姐係話一定可以用到張顯卡?(對唔著,電腦配件方面d野我真係白痴= =問得太多問題唔好見怪....
回復 支持 反對

姐係話一定可以用到張顯卡?(對唔著,電腦配件方面d野我真係白痴= =問得太多問題唔好見 ...
馬倫 發表於 1-2-2013 21:39

最主要睇下火牛夠唔夠大吧0,0?底板不少都起碼有一個PCIE
而且你張圖...圖型介面寫住PCI-E = =
回復 支持 反對

回復 8# s15ooooo

用呢張顯卡既話火牛ABOUT要幾大=3=
回復 支持 反對

用呢張顯卡既話火牛ABOUT要幾大=3=
馬倫 發表於 2-2-2013 17:44

買隻450W左右 IS OK0,0不過買大左都冇乜壞處,反正價錢差不多,我既話唔會預得剛剛好..
我會買E隻
ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus 火牛HK$ 499

預大左總冇衰,預防隻火牛用多幾年就會老化縮水等等問題0.0同埋你遲早都會換埋粒U..所以買大少少好

PS.要簡的話我會簡6850..
回復 支持 反對