樓主: hoyin1996121
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想砌部機可以挽到BF3

我對顯卡不熟悉的
14588563 發表於 17-9-2012 22:19

ok$3500 [Intel]

Intel Core i3-2120 (3.3GHz, 3M Cache, with Graphics) CPU $900.00
ASRock H71M-DG3 H61 M.ATX M/B $370.00
A-DATA DDR3 4G 1333MHz CL9 RAM $140.00
A-DATA DDR3 4G 1333MHz CL9 RAM $140.00
WD Caviar Blue 5000AAKX 500G SATA3 6Gb/s 16MB HDD $450.00
GIGABYTE GTX550 Ti 1GB GDDR5 $810.00 / Sapphire HD7750 1GB GDDR5 $790.00
Lite-On iHAS122 22X SATA BK DVD Writer $130.00
ANTEC NE450C NeoEco 450W 80Plus PSU $420.00
Case: $200.00
Total: $3560.00 / $3540.00

咁如果E個要gtx550
E個組合打bf3 5洗全高清 順5順?幾多fps左右?
會5會打打下死機..
回復 支持 反對

ok$3500

Intel Core i3-2120 (3.3GHz, 3M Cache, with Graphics) CPU $900.00
ASRock H71M-DG3 H61 ...
hoyin1996121 發表於 17-9-2012 22:35

應該無咩問題(中-高效)
回復 支持 反對

其實我幫我fd問
佢有部舊機不過廢既
火牛顯卡cpu.....
樣樣都要搵先挽到bf3-3-
預算3000左右
要win7 ...
hoyin1996121 發表於 17-9-2012 18:33

3千預算要埋正版WIN7叫佢草多D再砌吧=.=
如果唔係砌到都LAG到佢笑
正版WIN7起碼都冇左8百左右,得返2千2=.=

要玩就應該都係800X600果D幾年前低解像+低效架喇=.=
回復 支持 反對

ok$3500

ASRock H71M-DG3 H61 ...
hoyin1996121 發表於 17-9-2012 22:35

E個組合冇問題的~550TI玩到低~中效
而且BF3冇記錯對N卡有優化的~
但可考慮減一條4GB RAM,變單條4GB RAM,改買GTX 650~

冇記錯的話550TI係2千5~3千分左右~650就3千~3千5左右<~網上有個係3千3百幾,我個FD跑就3千4百幾近3500
↑係P分黎↑
回復 支持 反對

E個組合冇問題的~550TI玩到低~中效
而且BF3冇記錯對N卡有優化的~
但可考慮減一條4GB RAM,變單條4GB RAM,改 ...
s15ooooo 發表於 18-9-2012 13:03

明白哂
我想問機箱點選擇?
我怕我fd個的舊箱用五到
回復 支持 反對

明白哂
我想問機箱點選擇?
我怕我fd個的舊箱用五到
hoyin1996121 發表於 18-9-2012 20:12

機箱簡COOLERMASTER果D吧..最平大機箱2百6左右
回復 支持 反對

機箱簡COOLERMASTER果D吧..最平大機箱2百6左右
s15ooooo 發表於 18-9-2012 20:54

明白哂
回復 支持 反對