收起左側

[Jubeat] [jubeat 5代][轉載] jubeat saucer 稼動前情報

關閉 [複製鏈接]
暫時絕望住先
jimmg12 發表於 2012/8/31 21:07

你唔駛絕望既
就算一出冇AKB曲 之後不斷換歌都總會有掛

其實點解會加價
下..唔係掛 發表於 2012/8/31 19:55

兩個說法
第一係 機鋪要將部機升級 機鋪果邊都係要比錢
d機鋪自然就會係開頭果段時間加價 補返條數
再加上 d玩家應該好心急想玩新歌 呢段時間加價應該會賺好多

第二係代理商施壓 (即係達流)
我唔知幾時開始 不過早係knit時代就已經出現
果陣我同冰仔係唔知邊度得知 達流向各大機鋪sd左份公告
話knit一出既頭半年 建議售價為6蚊 最低只可以set做5蚊
當然果份公告冇話遺反左會點 不過我諗都係斷上網斷服務之類

然後copious一出都有類似情況
果陣copious一出 全港極多地方都升晒做6蚊鋪
雖然有極少數(例如油麻地金星)都仲係5蚊
不過聽講佢地收到代理商通知之後 就即刻升返上6蚊
大約三個月之後先見到有降價到5蚊既情況
回復 支持 反對

你唔駛絕望既

兩個說法
第一係 機鋪要將部機升級 機鋪果邊都係 ...
Torchic╳小火雞 發表於 31-8-2012 21:15

之前去銀星 個日咁岩係銀星加價第一日

我入銀個陣 唔覺意好大聲咁講左句"咦 變左4蚊既?"

跟住個事頭婆就過左黎同我and我個friend講 "係呀 比人話我地太平啦"

跟住仲講左d野 但係我冇心聽佢講野 唔記得左佢講左乜lu~

睇完火雞大個說法 原來係比代理商施壓 sad..

btw係銀星仲係3蚊個陣 成日都會彈句連接唔到網絡既警告出黎

但係而家我冇見過 唔知係唔係又關代理事呢?@@
回復 支持 反對

你唔駛絕望既

兩個說法
Torchic╳小火雞 發表於 31-8-2012 21:15

望就咁望
回復 支持 反對

你唔駛絕望既

兩個說法

換言之 要玩既...趁依家就...
回復 支持 反對

跟住個事頭婆就過左黎同我and我個friend講 "係呀 比人話我地太平啦"
睇完火雞大個說法 原來係比代理商施壓 sad..
soneyiu. 發表於 2012/8/31 21:23

我果陣都覺得係代理商果邊施壓
銀星就好似759
而達流就係可樂廠
咁VZ阿荃金阿GAMEMAX果d 就應該係超級市場同便利店果類
(嗯 呢個比喻都ok唔錯)

同埋最上一次有3蚊出現既地方 已經係2代既事黎
回復 支持 反對

3蚊真係好平呢..
只可惜太多人打
又有D人打到發晒脾氣大力拍制
而家轉返$4
快樂既時間太短暫了
回復 支持 反對

壞掣唔緊要
壞掣唔肯整先係問題
銀星起碼願意幫你整掣先