收起左側

[Jubeat] [大夏祭] 八月~九月中的1.5曲列表 (想玩百合水仙就入黎

關閉 [複製鏈接]

jubeat相比GFDM
反而冇咁著重「fullcombo」呢樣野
我記得我有歌997k都仲未fc 不過已經覺得好足夠

同埋順便講多樣野
你應該知GFDM個達成率係除左睇你per同great等等有幾多之外
仲會睇你最大combo數係幾多
不過jubeat冇呢樣野 你係前面甩一粒定中間甩一粒 個分數都係差唔多

================

另外matching呢...我唔知你講緊local matching定係選曲果陣個matching
前者既話 你入左錢拍完卡打完密碼
之後就會「welcome to jubeat copious」
然後就會聽到「information」 按NEXT
之後就會聽到「local matching」
呢個時候會見到右下角倒數緊
假如你想自己一個人玩 就禁落去
但係假如你想同隔離連機既話 就唔好禁落去
等倒數完之後就會倒數30秒 呢個時候其他人做返相同既步驟 就會連機架啦
然後就叫對方揀傳導曲比你打 你打完之後就會永久解禁果首歌
至於有咩歌可以傳 有咩歌唔傳得 可以參考返wiki
寫住「伝導可」 或者「伝導解禁曲」果堆都得架啦

後者既話
即係講緊揀歌果陣 有個藍色既正方 寫住「MATCHING lv1~3」之類既野
你再禁落去就會變成「lv4~6」「lv7~8」「lv9~10」「ALL」

呢個就係隨機亂入其他人等待中既對戰(當然歌曲就隨機抽選的了
玩MATCHING其中一個好處就係 你有可能會玩到你未開既歌
如果果首係傳導曲既話 咁你玩埋之後亦都會永久解禁果首歌

如果想玩大夏祭曲既話
玩EXT可以用MATCHING lv9~10呢個方法去抽
回復 支持 反對

jubeat相比GFDM
反而冇咁著重「fullcombo」呢樣野
我記得我有歌997k都仲未fc 不過已經覺得好足夠

同埋順便 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-8-2012 12:25

原來係咁...受教了~
回復 支持 反對

今個禮拜6去開bass2bass先@@
回復 支持 反對

話說今日我第一次試下marching...開7-8lv...即刻出左800nm比我
我入錢之前仲聽到隔離個人係度話求求你比首800我...
結果出左係我部機度@@
回復 支持 反對

話說今日我第一次試下marching...開7-8lv...即刻出左800nm比我
我入錢之前仲聽到隔離個人係度話求求你比首800我...
danny仔仔 發表於 2012/8/12 22:00

見到呢句我笑左

所以話matching係好物黎
雖然係需要d運氣

不過假如想係GFDM玩既話就真係老老實實 開左先得
回復 支持 反對

見到呢句我笑左

所以話matching係好物黎
雖然係需要d運氣

不過假如想係GFDM玩既話就真係老老實實 開左先 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-8-2012 22:08

依加開到第4首炸....
依加玩jubeat幾乎三首都開marching...睇下有無機會中傳染歌
回復 支持 反對

第四首即係RePrice...嗯...
即係話第五首你就麻煩d
要開B2B啦、I'm so Happy啦、532nm啦...
回復 支持 反對

咩係matching?reprice?
全部唔明- -"
回復 支持 反對

咩係matching?reprice?
全部唔明- -"
soneyiu. 發表於 2012/8/12 23:03

matching請自行看#21

至於RePrice 正名應該為RePrise
大夏祭裡面既其中一首新曲
回復 支持 反對

matching請自行看#21

至於RePrice 正名應該為RePrise
大夏祭裡面既其中一首新曲
...
Torchic╳小火雞 發表於 12-8-2012 23:12

原來可以咁樣開歌- -"
回復 支持 反對