收起左側

[Jubeat] <本帖完>

關閉 [複製鏈接]

我終於估錯了日期了

electro peaceful(26/10,今天)
Starlight Parade(27/10,星期四)
(28/10,星期五)

本來以為是這樣的
怎知道放在今天1.5了

不過electro peacefulStarlight Parade應該一首在星期四 一首在星期五了

先改一改
回復 支持 反對

即係想解禁HEAVENLY MOON
始終都係要靠人或者打夠數=,=
回復 支持 反對

lanceson7958 發表於 27/10/2011 00:26

HEAVENLY MOON不可以傳導.要自行Stage 5
回復 支持 反對

lanceson7958 發表於 2011/10/27 00:26

不過上面都已經答左你 呢首冇得傳導
回復 支持 反對

回復 1# Torchic╳小火雞

-口-我fd好變態地成為全澳門第一個拎晒d歌既人(應該系佢第一個),依家想玩咩歌都得@w@只要搵到佢....不過1000稱號首歌我念都有排,,,
回復 支持 反對

-口-我fd好變態地成為全澳門第一個拎晒d歌既人(應該系佢第一個),依家想玩咩 ...
moneky 發表於 27-10-2011 01:34

睇黎你位FD 用左唔少$$ 煲歌拎AP 開歌仔BO,,, 好羨慕佢牙,,,
我岩岩先開緊STAGE 3,,, 唔知幾時先開得曬,,, 仲有首アルストロメリア,,,

@@" moneky 你住澳門架!? 好奇問問: 澳門多唔多人玩Jubeat,,, 實力如何!?
回復 支持 反對

回復 16# smw0316

-口-其實...如果版主戈實力系香港叫中等幾話,,,澳門勁人其實唔多,10隻手指都數得晒,真系玩到10lv歌都exc既話,,,5隻手指都數到,,,就系因為甘,,,,,,我只系一個新手,,,,,(大半年既手新)
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞

-口-我fd好變態地成為全澳門第一個拎晒d歌既人(應該系佢第一個),依家想玩咩 ...
moneky 發表於 2011/10/27 01:34

我都識香港果邊有人拎晒歌

btw我目前財力不足 開歌進度好慢
都係用返1.5曲既方法打晒d歌算
回復  smw0316

-口-其實...如果版主戈實力系香港叫中等幾話,,,澳門勁人其實唔多,10隻手指都數得晒, ...
moneky 發表於 2011/10/27 16:48

咁香港比澳門 人多比人少
冇得拎黎比既

不過澳門Y團特軍果個(宜家唔知係咪仲係Y團
又真係勁到痴線
(最起碼特軍有佢 但係冇其他香港人
回復 支持 反對

回復 18# Torchic╳小火雞

-口-其實版主知唔知日本舉辦左一次比賽,入面有一共幾個國家既代表,1日本,2中國,3香港,4韓國,5台灣(加埋有8個人,好似日本派3個),條片我都系上youtube睇,成個鐘,唔知入面戈個香港代表你識唔識,
http://www.youtube.com/watch?v=wrK2rJO_5MY
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞

-口-其實版主知唔知日本舉辦左一次比賽,入面有一共幾個國家既代表,1日本,2中 ...
moneky 發表於 2011/10/27 21:04

我有睇過
其實呢個唔算比賽
純粹算係一個邀請賽黎

上年呢個時候 KONAMI搞左個亞洲四小龍既jubeat比賽
分為韓國 台灣 新加坡同港澳四個選區(港澳區我記得好似總共有4xx定5xx人參加?
然後每個選區既第一名都可以去日本既AOU2011參加個邀請賽
(我好像是在港澳選區200強就止步了 雖然我後來了解過有好多高手都冇參加個比賽
連埋內地唔知咩比賽既勝出者 再加3個日本玩家組成既「國際邀請賽」
最後新加坡既代表爆冷贏左

其實本來港澳選區既大熱係澳門既LM.D-Y(上代卡名,今代不太清楚
頭幾回合都係排第一
不過我唔知點解連最後四強個名單都好似見唔到佢
至於K.RIP 除左睇名估到係K團之外 其餘都唔太清楚(茶

SANGKM唔只係韓國 就算係日本同亞洲各地都好出名
岩岩個暑假佢黎左香港 吸引左一大堆香港玩家去睇熱鬧

浩然(SV-CORE)都有聽過 係台灣玩家當中好似好有人氣
不過我對台灣果邊既玩家都唔係太了解

日本果3個
兩個Y團既我唔識
反而我聽過3SAGIRI呢個名 係knit先開始出名
佢拍過好多youtube片 上一上youtube唔難搵到

其餘的都不太認識了