收起左側

動漫聊天(內有大量毒氣!)慎入..

係就好..小弟有人流恐懼症,但上年連影到唔夠膽,不過今年為左靚cos決定拼命了  misa  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
0o流星o0 發表於 26-7-2014 00:07

恭喜流星用了3天時間終於成功找到女神拍照(拍手
回復 支持 反對

200蚊買左3幅掛畫
銀魂:銀時 俺妹:神貓 陽炎:Ena
20蚊買左2個手扣 類似警察個種
60蚊買左個狂三既陀錶
回復 支持 反對

太多人....結果我不想去
回復 支持 反對

200蚊買左3幅掛畫
銀魂:銀時 俺妹:神貓 陽炎:Ena
20蚊買左2個手扣 類似警察個種
60蚊買左個狂三既陀錶 ...
weasel乂銘 發表於 29-7-2014 21:37

有相睇了..睇完留番個言/讚個好~表示支持呀Q^Q如果唔係下次都唔知整唔整出黎好

請去我既個人專頁睇 :https://www.facebook.com/pages/% ... 894835970060?ref=hl
個人簽名果個一樣
回復 支持 反對

有相睇了..睇完留番個言/讚個好~表示支持呀Q^Q如果唔係下次都唔知整唔整出黎好

請去我既個人專頁睇 :
個 ...
0o流星o0 發表於 30-7-2014 14:58

有時同cosplayer影完相之後 可以問下對方需唔需要拎番影過既相
例如FB/E-MAIL之類等等
不過對方唔肯比既話就唔好強求
最緊要唔好將呢D相用係壞方面
而且都唔好因為走光問題而拍下cosplayer
例如對方坐低/裙底有小一部份無保護好 pose/彎低既時候 都會出現走光既時候
請到左個時唔好影相,而請出於好心/關心語氣提醒對方
你頭先既動作好容易走光 記得要小心
同埋要向對方講明 冇影到走光相 請你放心
因為對方都係女性 係出於喜歡角色而cosplay而唔係為左俾你地影走光相而扮演
回復 支持 反對

有時同cosplayer影完相之後 可以問下對方需唔需要拎番影過既相
例如FB/E-MAIL之類等等
不過對方唔肯比既話 ...
weasel乂銘 發表於 30-7-2014 16:15

明白^^ 我果幾日有發現有幾位差唔多成個扒係地下係度影人胸同人走光~
我唔知呢D係咪攝影技術囉

不過有野樣我真係唔知....入口果邊坐係度既coser 原來可以問佢地影相@o@
我以為佢地休息緊~所以唔想打擾..點知 Q^Q
回復 支持 反對

明白^^ 我果幾日有發現有幾位差唔多成個扒係地下係度影人胸同人走光~
我唔知呢D係咪攝影技術囉

不過有野 ...
0o流星o0 發表於 30-7-2014 16:51

其實坐係個到既cosplayer 都可以影相
不過佢地可能係個到準備緊/休息
影之前先問一下可唔可以就得

至於你個句
見到有人訓係地下影人相既我有所保留
我未見過有人咁做 就算真係有人咁做都會俾人趕出場
雖然唔知你真係見過定係心血來潮作出黎
回復 支持 反對

其實坐係個到既cosplayer 都可以影相
不過佢地可能係個到準備緊/休息
影之前先問一下可唔可以就得

至於你 ...
weasel乂銘 發表於 30-7-2014 19:34

我犯左某D語病既問題~我想表達既意思唔係指個攝影真係訓係度... sorry ~我表達能力唔係咁好,我講清楚D 係指緊個角度(唉。。
姐係人地著短裙 個攝影跪到好低<(差唔多訓係度咁濟<呢個比較誇張既講法黎 佢影既角度拍得住訓係度咁樣 就比喻結果黎講係弄巧成拙既 令你誤會既 sor )~
由下面影番上去咁樣  <會唔會易D明
我洗唔洗畫幅大概既圖?

javascript:;

所以我個人就想話唔知呢d係咪攝影技術黎,低炒定影走光..真係一線之間

回復 支持 反對

我犯左某D語病既問題~我想表達既意思唔係指個攝影真係訓係度... sorry ~我表達能力唔係咁好,我講清楚D 係 ...
0o流星o0 發表於 30-7-2014 21:43

哦,誤會既話講清楚就得
呢種我冇乜見過
但係如果佢地既鏡頭既畫面係某身體部份既畫面既話
至小可以肯定唔尊重對方
例如拍攝對方既 有衣服阻擋既胸部
回復 支持 反對

哦,誤會既話講清楚就得
呢種我冇乜見過
但係如果佢地既鏡頭既畫面係某身體部份既畫面既話
至小可以肯定唔 ...
weasel乂銘 發表於 30-7-2014 22:15