打印 上一主題 下一主題
收起左側

[DDR] 囧???依家仲有冇得咁玩

關閉 [複製鏈接]
其實咩係甜
易玩?

仲有 我唔明咩係course mode(係咪仲有其他mode?
タキ 發表於 12-9-2010 23:02

總之易玩又開心,太爽啦(?)

唔識講,係有3個mode

music play(平時玩3首歌/3首歌AA+首extra比你)
course mode(揀course non-stop咁玩,d course 4-6首歌)
drill mode(冇記錯就係咁串,呢個打段位,1-10段,打完你個data會係SP/DP隔離多個段位數字出來)
回復 支持 反對

總之易玩又開心,太爽啦(?)

唔識講,係有3個mode

music play(平時玩3首歌/3首歌AA+首extra比你)
cou ...
Forte 發表於 12/9/2010 23:08

DDR都有段位架咩?
得閒試下先

不過coursemode都幾抵下(雖然係non-stop
回復 支持 反對

DDR都有段位架咩?
得閒試下先

不過coursemode都幾抵下(雖然係non-stop
タキ 發表於 12-9-2010 23:12

course mode,睇住來揀,有d係血,有d係電-.-

同埋睇d歌咩顏色....有時岩歌唔岩lv or唔岩血Orz

段位,我跳完9段就想死

真係哮喘都冇咁勁
回復 支持 反對

係呢個畫面揀mode
回復 支持 反對

course mode,睇住來揀,有d係血,有d係電-.-

同埋睇d歌咩顏色....有時岩歌唔岩lv or唔岩血Orz

段位, ...
Forte 發表於 12/9/2010 23:13

咩係血
電...係咪即係唔禁得果d電?
回復 支持 反對

最上面有條bar,冇哂血就fail
電我係指電池...都係最上面個條bar,4格or8格
意味住你一拎good以下 / NG 就冇一舊電,冇哂電又係fail
不過course ge話,過左一首歌會送一舊電比你@@
回復 支持 反對

最上面有條bar,冇哂血就fail
電我係指電池...都係最上面個條bar,4格or8格
意味住你一拎good以下 / NG 就冇 ...
Forte 發表於 12/9/2010 23:25

4格or8格?
即係我甩一堆就fail?
回復 支持 反對

4格or8格?
即係我甩一堆就fail?
タキ 發表於 12-9-2010 23:35

嚴格上黎講...係!!!
回復 支持 反對

X個陣就有幾首長歌= =
X2冇左

升lv..你指雷達定係個表面lv?
表面個個lv好簡單,玩多d唔同ge歌就好快升= = ...
Forte 發表於 12-9-2010 21:11

CHAOS可以用子七、Bag或者Insertion來升
Stream的話, DDR X 上代Horatio 只要有AA就已經160
今代X2的話, 用MAX 300或者290鬼...但MAX 300今代最盡Stream得134
290鬼最盡159......=.="   而家升Stream好荏廿2, 要用888鬼來升的, 仲要囉B先升到。

至於Voltage, 有能力Combo到既SABER WING同子七都可以上100,
100後就Pluto Reliquish紅或綠, 不過今代已經有新既血Voltage歌...
POSSESSION....Full Combo後直上200 Voltage, 今代Voltage唔難升...
回復 支持 反對

CHAOS可以用子七、Bag或者Insertion來升
Stream的話, DDR X 上代Horatio 只要有AA就已經160
今代X2的話,  ...
鍾若琳 發表於 13-9-2010 04:40

saber wing都係照舊綠腳fc就100囧?
POSSESSION expert好難跳wo....
依家有d咩新ge歌可以升到voltage100??
回復 支持 反對