打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 盾衛玩鎚定單手劍好?

個人推薦錘 因為錘 輪出 比劍高出很多 加上 學劍/錘  唔會影響 除攻既其他屬
劍係高命中
但 只要打返高lv怪 基本上唔會有miss出現

除非對劍有愛 如果唔係 真係錘會實用好多
打錯字...係同lv怪先岩=.=
回復

無得解-.-
食古不化? 發表於 28-3-2010 13:39

因為食古不化
回復

因為食古不化
gary0814 發表於 1-6-2010 21:24

我係咪要笑?-.-
回復

鈍=]
玩P大力D
屈死人嘅機率高D=]
回復

我覺得'' 劍好d @@"
有人計過~劍同鎚 大家80lv 一樣既屬性  一齊打2分鐘" 怪既數目1樣
劍既輸出高過鎚的!
回復

兩者也不錯
盾衛在職業中是比較容易上手
血量充足  稀有裝備需求不大 省錢 ( 醜鎚 黃甲一直加已經很強 就算沒有商店裝也不弱 )

而我自己就選擇了鎚
技能帥~聲效大好
攻擊高
命中較低但技能打擊段數高能彌補 ( 打狗棒法那邊 )
回復

我有兩個盾分身 分別係劍同鎚 (都係20lv左右)
覺得劍好玩d

可能因為我玩慣弓, 出招快, 打怪d聲啪啪啪啪 (請用0.5秒讀晒4個字)
用鎚個陣總係覺得用左慢鏡咁, 招式同樣係4次傷害, 但啪得黎要成倍時間 囧

不過後期我覺得鎚劍都得, 鎚招式效果足以補救出招慢既不足 xd
回復

打怪d聲啪啪啪啪 (請用0.5秒讀晒4個字)
 好好笑-.-
個人認為冇什麼分別 劍錘0.0
回復

單手劍~~
速度快  = =
回復

其實劍盾都無所謂,到80lv之後就要轉職,前期鐘意用咩都得,效果都唔會有太大分別,劍盾速度快,錘盾攻擊高,到後來dps都系差唔多。另外我覺得盾衛玩拳系唔錯嘅選擇,一黎盾衛體力本來就已經好高,防根本唔系一個重要嘅話題(我諗應該無人會系80lv之前自己開某d程式黎掛機打怪掛…有嘅請忽略),最重要嘅都系攻擊,如果dps唔高,再多防都系無用,清唔到怪唔通企定定系度慢慢打咩…轉職之前就系要快d趕上80lv,慢慢打怪要打到幾時,睇得多都訓著-. - 拳熟練加命中,彌補拳低攻擊力嘅致命點,而且拳攻擊力其實並唔系想像中咁低,質疑拳攻擊力嘅朋友仔,可以自己開個ac試下。另外有一點就系,拳嘅腳系技能用黎跑龍套真系唔錯,用黎過瑪麗奧或者跑圖可以省到唔少時間哇。
  如果玩劍盾,可以一直用黃甲劍,武器雙修(兩行都加),劍可以加嘅時候就加,咁樣可以一直用到80lv。
  如果玩錘盾,一直用醜八怪錘,武器雙修,又系可以用到80lv。
PS:當然囖,唔鐘意一直用同一個武器嘅朋友仔可以換武器,有質疑嘅可以自行去試下換左武器之後嘅輸出如何;)當然嘍,唔換武器會好曬錢,因為+2就開始要粉電,每次3粒3粒咁樣的確好浪費/口\。
回復