打印 上一主題 下一主題
收起左側

[隨機地圖] [原創]綠亞新手對決 中國vs波斯 & 韓國vs日本

6# jaxis
影帝都要吹雞? 親自出手都ok吧
回復 支持 反對

有好大問題(中國vs 波c)
城堡時代初期生村  tc集結點唔好放係tc底  咁會好煩成日要襟閒村 如果呢個係你習慣 咁你要改
我自己會將tc集結點放係木/金/  tc附近d 木  再用佢地黎整田  因為佢地黎整田 d資源一樣會+返上去

到弓兵 攻個度  你得一個攻城器廠  衝車太少 攻得太慢 帝初 你個度補兵都好慢  搞到比人打返轉頭  你咁多資源 起多2個攻城器好d 其實個度你win好多兵的 但衝車太少 有d可惜
到帝後  你明顯閒村太多 有次見到4x閒村  資源有d不足既情況   (我自己打帝都唔勁), 但我認為打帝後 最緊要前攻城 係咁推前起野 狂爆兵 襟shift+兵 出快好多 再出車 咁會易打好多
如果你同d旗股相當既對手打 建議早d搶遺.
回復 支持 反對

拎左遺就可以少d村拎金了11

後帝(唔一定後帝 但你後期會明顯發覺)
木場 同一堆木 起多兩個近d既木廠 d村唔洗行咁遠去放木 資源補給快d做野都爽d
閒村 留意多d 間中禁一次 太多村就del/去人地屋企起野送死

影爺帶出左一個訊息:車車重要 多兵都重要 攻勢要夠大 一擊即中就夠
回復 支持 反對