打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] (原創文章 非方法 勿插)SDGundam破關心得分享

第2 第3 第4 關既小小補充

第2關
根據sd既概念~每一場既怪係指定數目~所以卡夠數就唔會再有怪出
而且去到 h 同 ex 部份 要卡既除左係 蟹怪之外 就仲有 紅色o個一部
去到ex 冇記錯的話 係要卡 19隻怪
第1件事要清既係金恩~因為係遠距攻擊既怪

再補充一點就係
卡怪既玩家要企係 發射台既最高點
就係發射台上面仲有幾支好似天線咁既野
要企係上面先可以卡得穩d
如果企係平台的話
d比你卡左既怪係有機會打到你....

第3關
用紅迷卡係一個好方法
不過用紅迷既人 最好唔係房主 如果唔係會有機會被判定為非法進行遊戲而中止任務
同埋 卡怪既紅迷玩家 有好大機率完game之後係唔計完成任務
補充一點就係 破晒門之後~等時鐘顯示時間為 0300 既時候 回頭打卡好左既 3隻吉母
記住只可以係3隻
第1隻 係 日昇
第2隻 係 異端金.天
第3隻 就係 亞布
如果打多左一隻就會出埋補血既 龜霸

第4關
去到 h 同 ex 既時候
最好用3亞布 1重高
3亞布最好已經有無限彈既技能
關卡1 亞布最好就已經可以放到少少血 準備可以出到無限炮
關卡2 最好係左下角3隻亞布 用無限炮打 而重高就係前面做肉盾兼且可以開埋 鐵壁技能
關卡3 最好分左右2邊分別攻擊 因為去到 h 同 ex 既時候~怪既防同血同唔係講笑~
         所需既時間會比打 ve e 同  n 既長
            如果關卡3未能係時間顯示2'30"前過到~基本上關卡4可以準備唔洗打
關卡4 一開始又係去左下角 即係入門口既左手邊~3隻亞布都企係最角落避免比飛彈攻擊
            而重高就企前2步引翔翼兼做肉盾~亞布就係後面用無限炮打boss~玩家就死前最好放地圖炮定王
            而其餘3位玩家就努力咁射啦
如果以3亞布 同 1重高既打法~ 亞布既1武係打王時係禁用既~因為會倒地~而3武都係~重高 都係1武唔好用
回復 支持 反對

第2 第3 第4 關既小小補充

第2關
根據sd既概念~每一場既怪係指定數目~所以卡夠數就唔會再有怪出
而且去到 h 同 ex 部份 要卡既除左係 蟹怪之外 就仲有 紅色o個一部
去到ex 冇記錯的話 係要卡 19隻怪
第1件事要清既 ...
sammy0624 發表於 14-6-2009 02:42

你呢d 我放埋係貼到ok?
回復 支持 反對

我發現自己打錯左好多字....囧
打得太快之過...請見諒.....T^T
回復 支持 反對

你呢d 我放埋係貼到ok?
Sonic~ 發表於 14-6-2009 03:08

冇所謂~~~okok的
樓主 係你~~你方便就好了^^

樓主~~我剛剛又更新左
你如果要用的話就用更新左既版本~~謝謝
回復 支持 反對

感謝你.....\
很清楚~~
回復 支持 反對

樓主,幫我解H4啦= =,我有阿布
回復 支持 反對

thx 推推推
回復 支持 反對

ex4有d錯
咪用咁多地圖炮
晒sp
如果你係用阿普
不如有無限彈咪重好過有地圖炮
加上地圖炮攻擊低,又耐
我認為你條血冇扣過先好用1-2次
(以上為我上次過ex4的心得)
第4關我上次就係4個人包住突擊
狂噴
就完
回復 支持 反對

學到很多~~thx!!
回復 支持 反對

切記不能使用光線槍機
咩野叫光線槍機???//
回復 支持 反對