查看: 3350|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大前定位??

其實玩大前好多人都話用黎爆/灌藍  
但搶板其實都有價值,,,

咁我想問下,,, 我19LV大前 人人見到我搶板得 3.X 就走...
同中鋒打 又冇得搶,,,,(識玩),
咁大前有咩同呢,,,,係 16-25LV倒,,,

仲有我玩大前係要搶羸中鋒的[[ipk (29)]]
回復

有技術就可以了~搶板其實都有價值....你有板 咪有機會有波比你進攻lol

搶羸中鋒 不是難事
回復 支持 反對

我用大前極少爆籃(除非確定空哂)

我27大前搶版5.9個個見到都踢唔知想點
其實要嬴C唔難
有d C唔識反卡籃下卡
回復 支持 反對

講真大前要同c搶板點都係差d....再好技術都係一樣...
技術再好都係秒到中板-中高板~高板真係唔洗同c搶= =勁高都秒
唔係你技術唔夠~係你能力不足姐

大前我覺得進攻能力高d~3.3可以幫手pick/進攻~
有時無需要為一個職業定位~特別係sf
回復 支持 反對

我玩SF 仲慘啦--
見到既16-25lv 組合都係 C - G - G or PF - G - G
好難先搵到一隊玩下--"

其實你可以揀 PF - Sf - G or C - PF - G 既組合都得架^^
回復 支持 反對

我覺得大前係中/遠距離(罰球線附近)的高命中攻擊手
我會咁去定大前位 0.0
回復 支持 反對

大前鋒射三分空哂好準~~信我~一場一兩球冇乜問題..d人見你係三分多數放空你

仲有呀...仲有大前鋒成日左右左右甘行行行...行行下一有空小小整個三步上
都幾易入到波,,,
reb方面之前同有講過..同中鋒搶...唔洗諗嫁啦=___=
除非你高lv過佢 / 佢唔識玩 ...  唔係中鋒多數都搶死你..
no matter 係身高,撞擊力,reb rating都好..你書哂
回復 支持 反對

一個比中鋒傳波能力高既籃板機器
回復 支持 反對

其實如果2個人都有技術既話....pf要同c搶係有小小難道...但係又未必係屈機既..
我覺得大前挑板係好用過c既挑板...
唔夠搶既話/食左位...破壞佢個籃板好過比佢搶左..最多一齊搶唔到..或者自己好彩挑去自己頭上..

彈跳係大前殺食武器....應好好利用...

可能3x lv既時候對中鋒有d吃力..但係我覺得再高d lv就會熟習同c應該點搶...
到時同中鋒搶唔係一定比佢屈機..

以上係個人意見...有錯請提出更正...小弟有意向各位學習...

回復 支持 反對

E家目標係學下反抓@@SG就學下反跑 HAHA
回復 支持 反對