打印 上一主題 下一主題
收起左側

[公告]魔 堡

關閉 [複製鏈接]
Originally posted by miracle_chan at 2006-7-12 17:55:
唔該睇下 下面既文章才說

那是BUG
不是cheat
有bug就唔可以玩,講唔通
有幾多隻game一面世就冇bug
就連各板主力棒的evo都有過bug吧
怎可能用bug來作為論點,一口咬定佢唔fair

這帖子是由 死黑 管理人員從 =世紀帝國 II= 版塊移動到 =AOC無品投訴區= 版塊的
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Originally posted by 感恩 at 2006-7-13 11:04:

我會考英文E/F
都發現有幾個grammer mistakes喎= =

第一
Chak澤沒有講到四個世界
four worlds

第二
你有冇聽過上英文堂答對題目時
老師會講
you are right
you  ...

1,我諗串錯字唔算grammer錯掛
2,老師唔講就係錯? 呢句睇黎好似有d以偏概全喎~

correctness :
1. 正確,得當
She had no doubt as to the correctness of her own estimate.
她對自己所作估計的正確性確信無疑。
2. (言行的)端正

點解are後面唔比用n.???
you are dog.
dog=n.

這帖子是由 死黑 管理人員從 =世紀帝國 II= 版塊移動到 =AOC無品投訴區= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 29 at 2006-7-13 21:22:

1,我諗串錯字唔算grammer錯掛
2,老師唔講就係錯? 呢句睇黎好似有d以偏概全喎~

correctness :
1. 正確,得當
She had no doubt as to the correctness of her own estimate.
她對自己所作估計的正確性確信 ...

事實上我的英文是特差
不爽請勿插我zzz

回復 支持 反對

Originally posted by 精銳886 at 2006-7-13 20:46:

那是BUG
不是cheat
有bug就唔可以玩,講唔通
有幾多隻game一面世就冇bug
就連各板主力棒的evo都有過bug吧
怎可能用bug來作為論點,一口咬定佢唔fair

上面個點唔通...咁下面個點通未?

魔堡修改已違返風箏所列出其中一項聲明
及魔堡是未經同意修改....

引用 風箏 其中一項聲明:

禁止作出的行為
除非您事先取得 XXXX.XXXX.tw和X戰X紀 的書面許可,否則您不得分發 箏堡Beta???.scx劇情檔 或與其相關的或由其衍生的任何版本檔案或說明文件,亦不得對 箏堡Beta???.scx劇情檔 進行修改、複製、許可或製作其衍生作品。如欲進行上述各項,請進入XXXX.XXXX.tw 或 (kiteXXe a XXXX.XXX.tw) 與我聯絡。

咁魔堡算CHEAT 未?

[ Last edited by miracle_chan on 2006-7-13 at 11:38 PM ]

回復 支持 反對

Originally posted by miracle_chan at 2006-7-13 15:34:

上面個點唔通...咁下面個點通未?

魔堡修改已違返風箏所列出其中一項聲明
及魔堡是未經同意修改....

咁魔堡算CHEAT 未?

[ Last edited by miracle_chan on 2006-7-13 at 11:38 PM ]

上下面是什麼=.=?!
至於魔堡算唔算CHEAT,當然係唔算
而且我覺得你所用既例子根本完全冇關係
魔堡係出自箏堡,不過佢既修改係加入完素
唔係令佢出現唔公平既現象
你可以話佢侵權、抄襲、改檔
不過如果你話佢cheat就有誤導成份啦
我個人認為cheat=>唔fair既檔,令某玩家有壓倒性優勢
好似之前有個post話整個兵堡改檔出黎, 1 - 4p 所有城堡都係0血
我認為上面個例子就係cheat,
雖然魔堡出自箏堡,不過改出尼之後並冇發現對某p有大優/劣勢,咁點可能叫佢cheat.
而且我相信10個aoc玩家有9個都用緊e個定義
你既e一句好可能會令未玩過既人將佢推敲成唔公平(一定win)既game
如果個d人最終因為e個原因而冇去玩,咁對該作者係絕對唔公平
當然,如果你對cheat有額外的定義,請閣下打出來一起研究研究
==================================================
另外我想知係咪自行認定某人為冇品就可以對其出言不遜(唔尊重)?!
<冇品既人根本唔洗我地尊重>
這是某板主所講既,如果e句係o岩既希望可以將佢教導所有aoc玩家,什至nakuz既會員
因為只需要「自行」認定某人係冇品就可以用一條條尼形容對方
不過e個唔係重點,最緊要係可以唔洗尊重佢,因為我「自行」認定佢係冇品
說起來,如果該板主認為係o岩既希望列出當我「自行」認定佢係冇品既時候我有什麼特權
因為我也有「自行」認定為冇品的對象,所以希望得個明白
當然,如果該板主認為係錯既話希望佢道個歉.
突然比人認定為冇品,之後比人用一條條尼形容.
怎麼看也有種死得不明不白的感覺

回復 支持 反對

Originally posted by 精銳886 at 2006-7-14 04:50:

上下面是什麼=.=?!
至於魔堡算唔算CHEAT,當然係唔算
而且我覺得你所用既例子根本完全冇關係
魔堡係出自箏堡,不過佢既修改係加入完素
唔係令佢出現唔公平既現象
你可以話佢侵權、抄襲、改檔
不過如果你話 ...

多謝你解釋~
我只係想睇你地對cheat既定義而已

魔堡是修改箏堡91出現的改檔,
未得到風箏書面許可而修改,
損害了風箏應該享有的著作權益。
樂古是維護原作者權益既精神,
是否將魔堡重新劃禁??
有意見既比出論點~唔該~^^
============================
每個人觀點與角度及做法都不同,不置至評。
我做法只會一視同仁。

回復 支持 反對

Originally posted by 精銳886 at 2006-7-14 04:50:
雖然魔堡出自箏堡,不過改出尼之後並冇發現對某p有大優/劣勢,咁點可能叫佢cheat.

魔堡BUG大搜密 by 唐伯虎點蚊香

[這篇文章最後由唐伯虎點蚊香在 2006/07/05 06:59am 第 1 次編輯]

這些亂改原創箏堡>>出現魔堡真是亂ㄉ一通阿
1. 中央詛咒塔BUG 1隊遠大於2隊佔領中央ㄉ效果  嚴重後果 自行體會
2.卡生兵點BUG  買祝福AT 或神化後 到達攻擊破萬 血32767  原因是利用
升兵點卡滿兵或蓋城門 關門就可以 放狗養兵ㄌ  
3卡兵失敗ㄉBUG 當血量破32767時   所有遊戲者資源為0  (超大絕技)
4.神族BUG 因為加持點在生兵點  所以當購買神族時加33%升兵速度
以致於無法有祝福AT或神化ㄉ效果
5.他馬ㄉ魔堡ㄉ工程器跟弓兵也是屬於BUG  
6.贏也沒意思  輸也正常  低級技術ㄉ魔堡 等你們體驗這些BUG 完在好好思考  何謂真正ㄉ箏堡V-102  跟這些低級無趣ㄉ魔堡差別是很大ㄉ......

回復 支持 反對

Originally posted by 死黑 at 2006-7-14 04:48:

魔堡BUG大搜密 by 唐伯虎點蚊香

你翻翻文再說吧
懶得打字了

Originally posted by miracle_chan at 2006-7-14 04:37:

多謝你解釋~
我只係想睇你地對cheat既定義而已
魔堡是修改箏堡91出現的改檔,
未得到風箏書面許可而修改,
損害了風箏應該享有的著作權益。
樂古是維護原作者權益既精神,
是否將魔堡重新劃禁??
有意 ...

那個侵不侵權與我冇關了
我只想說魔堡不是cheat而已
只不過我認為這事與第三者冇關吧
除非風箏認為要ban佢
如果唔係何必扮正義呢
當然,如果各板主天生正義感特高,我也冇話可說
最後,我想講話而家已經算係了結左
咁就冇謂再挑起
回復 支持 反對

Originally posted by 精銳886 at 2006-7-14 14:14:

你翻翻文再說吧
懶得打字了

那個侵不侵權與我冇關了
除非風箏認為要ban佢
如果唔係何必扮正義呢
當然,如果各板主天生正義感特高,我也 ...

這位小朋友再發言我就真的要出招了

回復 支持 反對

Originally posted by 精銳886 at 2006-7-14 14:14:

那個侵不侵權與我冇關了
除非風箏認為要ban佢
如果唔係何必扮正義呢
當然,如果各板主天生正義感特高,我也 ...

''除非風箏認為要ban佢''<~~~那麼風箏為甚麼要整d聲明出黎做咩??

''如果唔係何必扮正義呢
當然,如果各板主天生正義感特高''<~~~無人扮正義,做錯係咪要糾正錯誤呢?

回復 支持 反對