打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 持國天王實測報告

我自己實測過燒傷同劫火都試過打同一隻怪暴走,當你夠力打一隻怪就係劫火打快d,燒傷持續傷害係比劫火高,但即時爆發沒劫火咁高,例如:我用劫火打隻怪1.5m血,但燒傷得1m.我對同一堆放兩下劫火可以幾秒內殺到,但同樣燒傷放兩下一定耐d,當你越唔夠力打個隻怪燒傷就明顯勁過劫火,但你越大力劫火好明顯打快過燒傷,就算打5堆怪如果你夠力就一定劫火快過燒傷
我只可講句佢比得兩個特性唔會得一邊特性勁
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 21-8-2016 13:46
其實差唔多 不過持國天王250左之後 加燒傷特個15%法抗可以做埋輔助打多D
對台男/燕3/玄武技等攻擊 有少許 ...

有人實測過話天王個招-抗就係對雀天本身有效其他沒效
回復 支持 反對

Sonic~ 發表於 29-8-2016 11:23
250持國10火6燒 黃帝套戒加項羽 一野秒冰肥 黑肥都係幾下搞正佢路過3700攻既持國你見過未 我見過 我真係見 ...

3700攻唔算高...見我就見過..有得仲高就係..

我個人就劫火始終都係升LV為主爆發高清場快,因為我都係一個人升多沒人可以幫我補位唔清快D一個失誤全隊GG

老實說用燒傷就對了
始終打比較多血的怪 (BOSS)
有優勢的多
雖然用落沒多差別
但畢竟我兩種都用過
而且雀天王的賣點一向是灼傷無誤
除非將來出一些不怕灼傷/威力減半的怪

多血既怪其實雀天打好多怪基本都唔算多血..當然要睇你有幾大力 但如果你隻3千幾攻打40m以下絕對唔算多血如果破4千攻當然可以挑戰50m血
回復 支持 反對