打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 遠古玩家分享依幾年玩天龍既一點一滴 - Part 2

多謝各位俾面,上一篇反應幾好,在下左諗右諗,終於整理好少少跟住落黎既經歷。由於事件比較近期,可能會比較悶。如果大家唔啱睇,敬請飛左佢唔睇,THX

上回講到,由於低攻既關係,我由一隻少林轉左去做一隻逍遙。
當中遇到唔少貴人,幫我慢慢由4X級升上去8X級。

80組既我,係得到上面幾個既幫忙,已經唔算係菜鳥一枚。身上開始有幾粒3紅寶,4貓眼同3火攻。依稀記得我未到82級,把82神已經做好,比起之前快左好多 (亦都可能係多左人刷5符既關係)。

果時好似有成5 - 6隊80組經常刷5符,要搵組算係比較容易。

因為有左一班fd一齊刷任,我刷既任比以前多左,除左3環之外,我開始走去刷燕子同4絕,為既係神兵符,星屑同經驗。

果時刷燕真係好易死。
因為唔識跳船同唔識路,好幾次人地打完我都未去到隻錢XX度,差D 連支藥都執唔到。
因為無冰抗又唔識計時(第1次刷係0冰抗),可以刷3場死3次,每次都要師弟不停救我。

不過能夠刷到燕我真係幾開心,畢竟果時刷到既組少之又少,完到任某程度上算係一種實力既認證。

果時刷4絕又係好易死,好記得果時係女神教我地點刷4絕。佢亦都算係第1個會有d 11X級既人同組刷既任,佢俾我見識到,所謂既高石人可以點令一個要用一個鐘先刷得晒既3場4絕,縮短到大半個鐘就完工。
所以果時我地招人,會特登講明依組係80組,免得有D 高人入左黎又走。
因為唔識走位,刷4絕成日俾第一,二隻王d 陷阱炸到無血。
因為唔識用寵打鐘,全組點都會留個位俾外攻人入等佢去打(雖則唔係個個都識打,我隻少林都學左幾次先識得收寵隱身去打)。
又為左慳錢,果時同D朋友仔好多時都係只刷2場,不過都要刷成大半個鐘咁濟。

刷親依2個任真係一步一驚心。雖然係咁,但大家齊齊頂硬上去完任果種感覺真係好好。
燕子有神兵符同星屑,久唔久就會去刷。
而4絕既經驗就實在可觀,對於一個就算有買掛但唔可以掛通宵既我黎講實在好吸引,所以每日4絕成為左我既習慣,直到依家都係。

(最經典既係,之後有次我招人小飄,到齊人入既時候,有D 組員先話以為我地去4絕。我問點解,佢地話原來我出左名打4絕,一見我個名就以為係4絕,我果刻真係O左嘴)

80組既經歷大致去到依家,如果有人睇先再繼續寫

評分

參與人數 2樂點 +30 Bravo! +1 收起 理由
囧大俠 + 1 精品文章
∼香B∼ + 30 小小支持@@

查看全部評分

回復

哈哈..可惜你唔係跟我刷副本...我既副本團係懶人團..會有專人組跟 唔洗郁
回復 支持 反對

多謝版主先。

其實呢,我地都有懶人團架,不過負責拉隊既好多時都係我
回復 支持 反對