查看: 2833|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 經驗值對遊戲發展的影響

好多人都話天龍係有錢人就大曬....其實咁樣都唔錯,一早定左全4,5,6,7石個價出泥,睇你地想用幾多錢落去玩,就有咩程度ge實力,就如買裝1樣,你用1000金收同1千元寶收都差好遠。你比錢玩全4,咁你打羸無石你就好應該心足,如果連567石都打得羸,咁出567石有咩用。你比錢玩5石,你就打得羸4石,呢個只係好簡單ge道理。你又唔肯玩7石,又要話人玩7石屈你機。天龍就係為左平衡返大家能力,出出埋埋咁多修練,心評,修評,強控....等大家只要玩齊曬就可以越級挑戰。可是要玩曬呢4樣就要大量經驗值,搞到個個都只係掛機,已經無左打機果種樂趣。天龍要大家去掛機,令無時間掛機ge人流失,令大家對天龍失去興趣而轉game。
我都只是1個全5玩家,我比6石打死並不會傷心難過,因為已經預計到輸羸....我知道自己的實力,知足常樂。但自從修練一出,我就比人拋離了。就因為修練無玩,令我每次打交都比人少1招強控,比人定8秒....連全4都可以爆我大半血的時候,我決定放棄.....石,只要你願意比錢就會有,但經驗值就要付出比人地多的時間才能追到。要追趕別人就要掛機,當1隻game變到個個掛機ge時候,仲有咩意思,個個為左追lv而玩,已經無活動吸引過掛機。所以經驗值先係罪魁禍首。
回復

對你依種玩家就公平
對我地啲一早入好晒34石嘅玩家gg
回復 支持 反對

其實我一開始都係玩4石未齊,只係見佢出太多蛋,搞到5石都係果千幾元寶果陣先玩全5,唔貴啊....計返都係幾十蚊1粒5石。你幾時見過有人為左玩石仔而跑商1日88金,跑幾多日先夠玩全4/5。只不過經驗值呢樣野無得買....搞到e家個個掛機....
回復 支持 反對

我全4
刷野組人已經gg左
回復 支持 反對

我全4
刷野組人已經gg左
dolphin413 發表於 30-3-2013 06:49 PM

你全4都要gg?

回復 支持 反對

你全4都要gg?
呀楊 發表於 30-3-2013 18:58

99lv全4...
回復 支持 反對

所以10x lv全5都唔過份....你肯比幾多錢就有咩實力,升到119都唔一定要上6石,但修練呢樣野就算升到119,無修一樣比人強控屈死
回復 支持 反對

回復 5# 呀楊

我未刷已經gg  根本無人刷野(80四絕)

而家同fd三個人四絕 我雙開  夠速度  佢唔喺度我就無得刷甘解/-\

其實可以大號拖細號刷 但我已經死心唔玩大號~,~  無耐性刷90/100組 蝸牛速度
回復 支持 反對

回復  呀楊

我未刷已經gg  根本無人刷野(80四絕)

而家同fd三個人四絕 我雙開  夠速度  佢唔喺度我就 ...
心隨風去 發表於 30-3-2013 08:14 PM

80組四絕難組人都唔奇...
   咁依加90組以上全4應該冇事既
   想刷野都可以既~
回復 支持 反對

樓主要明白,掛機都要時間同(金錢)的
然而,之前的舊玩家,d石都喺慢慢合或者快捷的方法:元寶商店按
計返都喺相差不大,一個付出時間獲得,一個付出金錢
但喺自從出左轉蛋轉盤後,物價下降,不要緊
但喺咩都有得抽
刷副本來做咩呢?
刷副本都喺為左d野姐,但喺當全部野都有得買的時候
就沒有意思了
所以,轉蛋才是罪魁禍首
回復 支持 反對