查看: 5275|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[寵物 / 情報 / 趣聞] Zero三轉用後感+技能小介紹

感覺呢d就真係由二轉進化到三轉啦..
Zero三轉真係好好
相比起Dio三轉
..............................
回復 支持 反對

初初出狄三真係完全失望
到目前為止係我心目中狄三依然係一個敗筆
我覺得武修果招時間狂爆應該同惡魔修 ...
七號小雲 發表於 10-1-2013 20:43

Dio三轉真係敗筆..你講得岩
最大既敗筆就係將二轉攻速變慢
搞到右修用得唔順 逼死用四轉rj普攻

另外狂爆又難發動..唔似闇琳同Zero三轉咁用普攻就發動到
回復 支持 反對

我諗唔係話慢左既
而係惡魔修三轉果招攻速上升 右修睇落去慢左

狂爆發動果方面逼死你要帶一招特殊 ...
七號小雲 發表於 11-1-2013 09:31

我敢100%肯定二轉普攻係改慢左
Dio二轉普攻係全GC最強既普攻
全食既傷害已經同魔王之手有得比

再講..我唔太同意放完MP4+煉獄+血抓仲有多AP剩係好屈
因為佢逼死你帶一招特殊技 即係你最多擺得四招
就算你需求AP再少都好 始終都係放得四下技
假如你係其中三招係MP4+血抓+海膽 實際只有打王先用得到
平時清怪你根本唔會用能量條去降低你招技能既需要AP量 都係留返打王先用
能量條大約10~12秒 但係呢堆技既CD就係25秒同44秒

另外四轉普攻真係好唔方便 好難補返堆輸出
而且你仲要控得好先發動到條能量條 基本上右修係好難玩

我拎返我以前Dio二轉雙修打絕望條片
基本上唔計Onrush 最痛既傷害就係普攻
直接飛去睇冥神就得(0:01:12) 大部份輸出都係靠普攻 技能多數避招用

係唔跟進韓服能力(技能為主輸出)既情況下
Dio四轉普攻真係好難生存 二轉普攻又改得慢到離譜
回復 支持 反對