打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 遲來的[LIME] 簡單介紹

關閉 [複製鏈接]

[LIME]完全係一隻輔助角色
1技:前後小範圍攻擊/傷害力低
2技:二段補血(可復活友方)/持續回血/
3技:小-中範圍攻擊/傷害力不高
4技:中-大範圍攻擊/傷害力算高/擁有死後復活1次能力(好似只限自身復活)

呢隻角色未到36等學呢招技 冇得空DASH

對打任黎講 基本上完全係悲劇
跳關 如果用得唔好幾乎都係飛落街
好在前期好多關都唔會跌死

輔助靈氣 介紹 (???內 遲D補上)
靈氣可以使用1個 而效果只能使用1個 (如: 使用3.就會沒有1./2.的效果)
轉換地圖靈氣效果沒有
攻擊: 1.傷害上升 / 2.攻擊敵方時消減MP / 3.爆擊增加10%
防禦: 1.防禦上升 / 2.HP恢復上升50% / 3.防禦護盾(大幅降低傷害)
魔力: 1.回魔上升 / 2.魔力使用量下降 / 3.封鎖敵方必殺技(5秒)

挑釁靈氣 (唔會同上面3招相撞) 效果只能使用1個
挑釁(10秒): 1.時間上升(5秒) / 2.??? / 3. 靈氣範圍內造成傷害

對於我黎講
打任必備技能 MP使用量下降

以下呢招 閃避部份技能效果 都唔錯

如果我80級 所帶個5招技能
[ 2技 / 3技 / 4技 / 魔力靈氣(2.魔力使用量下降) / 挑釁靈氣(3.靈氣範圍內造成傷害) ]
點解唔帶1技? 因為1技完全係冇用...傷害力低 檔技都算可以
但用左[魔力靈氣] 基本上 [2技=1技][3技=2技]
所以用2技檔技好過 起碼有得回血
而且打怪主都要係跳打+3技
好小用到1技黎打
所以1技可以係可以唔洗用

如果有地矛
基本上佢係玩哂
跳打 出地矛機率都好高
而且補血能力極強 比小莓/愛咪/萊恩更可怕
[小莓]4格魔都補唔滿血自己
[愛咪/萊恩]技能回血量唔高  就算可以復活但用魔量極高
[lime]只係用1格~1格半魔 就可以2段回血(補血一樣都係受攻擊力影響)
同埋持續回血7秒

插卡方面
頭:血卡
上衣/披風:全MP卡
下衣/鞋子:集氣斷MP卡
手套/武器:爆擊卡

講住咁多先
下面係60等[lime][試範片]

[列車301]

評分

參與人數 2樂點 +30 Bravo! +2 收起 理由
小雪冰 + 30 + 1 非常詳細
hj1op2 + 1 精品文章

查看全部評分

回復

我只睇之前啲片都覺得打任超廢- -
速度慢 技唔痛
回復 支持 反對

好似幾廢wor
希望啱我玩啦
回復 支持 反對

[LIME]原全係一隻輔助角色
1技:前後小範圍攻擊/傷害力低
2技:二段補血(可復活友方)/持續回血/
3技:小-中範 ...
kioik 發表於 11-8-2012 14:29

是完全吧..大紅字結果錯字 囧
不過呢隻岩我興趣 期望台服快d出
回復 支持 反對

列車果條片...1技扣得6XX
但係普攻1下已經有4XX
d傷害真係幾悲劇下

回血果招2技 同魔2白1技效果似乎差唔多
熊仔你話lime補血極強 咁可以點強法?
我睇條片就冇呢種感覺...唔知係唔係佢冇show出黎啦

靈氣有冇限時
(佢係技黎架嘛)
姐係 出完之後會唔會話過左幾多秒 / 去到下一關就冇左咁
回復 支持 反對

好似幾廢wor
希望啱我玩啦
clarence2468 發表於 11-8-2012 15:50

啱晒你,廢人用廢角
而家梗係玩拉4,長槍呢D勁職啦,死老鬼
回復 支持 反對