查看: 4282|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 關於往後角色系統的解說

關閉 [複製鏈接]

嘛 相信各位都知道未來會更新MP4的
但不少人誤會KOG會把MP角色改為HYBRID TYPE(即混合MP和AP系統的角色)
例如亞辛和Lime

在個人的見解
KOG並沒有把全部角色都改為HYBRID TYPE的意思
3.HYBRID TYPE

MP TYPE的角色為
愛利西思、利樂、亞莓、拉斯、萊恩、羅納、愛咪、傑恩、賽格特、瑪琳、琳

AP TYPE的角色為
狄奧、傑洛、蕾、路帕斯

HYBRID TYPE的角色為
亞辛、Lime

AP TYPE的特點-透過A、S、D、F、G發動技能
         可以自由選擇技能

HYBRID TYPE的特點-擁有MP TYPE和AP TYPE的特點
            即可以透過儲氣或A、S、D、F、G發動技能
            而且可以自由選擇技能
另外 限定了A必定是MP1、S必定是MP2、D必定是MP3、F必定是MP4
並不像AP TYPE般可以自由選擇技能 而且只有四個技能鍵

以狄奧為例子
玩家可以按自己的喜好用自己喜歡的技能
A-煉獄靈魂
S-Onrush
D-閃爍
F-吞噬
G-黑暗空間
即放了四招大絕在技能格上 而MP TYPE不可以這樣

未來改版後 就算擁有MP4和ASDF發動技能的MP TYPE也不代表是HYBRID TYPE
因為HYBRID TYPE是代表同時擁有MP TYPE和AP TYPE的特點
而未來MP TYPE並沒有AP TYPE的特點

個人淺見 以上

評分

參與人數 2樂點 +10 Bravo! +2 收起 理由
taxitaxi7 + 1 建議立為精文=]
小雪冰 + 10 + 1 我仲以為新mp同hybrid一樣架tim

查看全部評分

回復

姐係話...
就算MP可以一鍵出技
都唔可以任意設置熱鍵
一定要跟番ASDF
Btw...如果有得揀用唔用呢個system就仲好
回復 支持 反對

一開始我就已經在說此舉乃加大mp,ap和amp職的差距,當然原因不只千億提及的那麼少。不過這就有待各位慢慢發掘了。
回復 支持 反對

就係唔想佢改到mp角可以一鍵出技
回復 支持 反對

變質到離哂譜, KOG係唔係想抹殺埋GC既老玩家?
回復 支持 反對

AP仲會自動回魔:handshake
回復 支持 反對

有一個好大既特點千憶無提出黎
而呢個特點,係反而mp跟左amp....
呢個先係將所有gc老玩家幾年以上控mp角色既技術完全封殺既特點...
[半秒差距]
出技要完全禁到盡先可以出到招技.
話就話得半秒差
有幾多人真係可以適應到?
回復 支持 反對

我唔知E個算唔算係一個更新左MP出技方法既好處~
1.VS可以加快左接技既速度,
2.防止草MP草過龍放錯技(真的有人會這樣嗎?)
回復 支持 反對

我唔知E個算唔算係一個更新左MP出技方法既好處~
1.VS可以加快左接技既速度,
2.防止草MP草過龍放錯技(真的有 ...
正紫月 發表於 4-8-2012 07:55

對於新手黎講確係一個好處
唔使考慮有咩技術
回復 支持 反對

出技唔駛技術正>3<
回復 支持 反對