查看: 6557|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] Dio單刷絕望煉獄上路(另附新寵物測試影片)

關閉 [複製鏈接]

絕望煉獄早就完了
點解拖到家陣先開帖呢?
原因係...

旁邊既艾O之光每日都要上線解活動任
家陣又有新英雄副
好唔容易先搵到一天可以上傳(汗

支援高清1080P

嘛 畢竟絕望煉獄早就完了
大家看看就好了 希望未來會再出吧
我刷左好多場都冇Dio神劍sad

岩岩出絕望煉獄既時候
我同某人講「野團刷到征服就滅團 命脈都係得返我一個刷」
某 _ _ 天 就答返我「Dio 咁唔怪之得」
後黎佢Lupus單刷成功
裝備方面我不會輸好多..我就諗
點解Lupus可以單刷 而Dio就唔得呢?
雖然S4 狄奧真係被修到好慘..
我本身係右修的 之後參考下 _ _ 天條片
就發現 右修既技能無敵時間實在太短
所以最後決定改為雙修去挑戰

不過提提大家
係冇寵物或喝水的Onrush下
狄奧最大既輸出絕對係二轉普攻(看看輪迴之神就知道了

所以大部份都係普攻、Onrush為輸出
其他技能作迴避
當然對 冰封、命脈、征服、古代 呢四關
黑暗空間同吞噬絕對係比Onrush好得多

攻略就遲D補上~不過前題係要有神裝

另附新寵物的測試影片

沒有MP恢復、MP吸收 全吃只有一格MP

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
taxitaxi7 + 1 上傳咁耐 唔比BRAVO對唔住@@

查看全部評分

回復

先講技組.其實我覺得放棄閃爍係錯誤,魔手轉左佢仲好
魔手轉頂技,你放棄左1招同全食2轉combo一樣傷既技,換來頂技效果,­耗魔減少,對左右呢種耗魔大既職打絕望就會岩岩好.
你閃爍轉頂技,你係放棄bs中途閃,吞噬2種用法,0nrush­中途閃,仲有普攻回避方法..換黎既係耗魔更大,硬直更大的一招­技.....咁樣令你完全放棄左好多timing...
而且無左閃爍 好多野都會硬食 因為5係乜都可以跑法神格化

因此,個人睇法 [左右修]狄用黎打絕望應該要用黑空,吞噬,頂技,閃爍,onrush

冥界果時你應該已經體會技組錯誤帶黎的負面影響,我個人都係認為將魔手轉做頂技會比較好,放棄閃爍的狄奧等於自斷一臂,如你所見,冥神隻咸豬手摸到你好q多下

火山同上,無咩好講,都是閃爍的錯

冰壇,就無咩問題,狄奧4圍走係好正常,當然要追更上一層樓既玩法係要對關卡熟悉度...eg佢果d審判,5係咁簡單

破滅,呢到反映左你對關卡既了解度5夠,除左再次因為無閃而硬食太多招之外,最為重點的係你對吸血球的應對.大概係你未有太深了解,其實施放技能既時候,在一定範圍內的球都會全清,所以你走去另一邊場既決定係岩,但如果你中間再用頂技消多幾粒波,效果會極好
當然另一個原因係擋左王招沖,明明係最痛技,你居然硬食??!?!
仲有,全食黑球果下呆左一呆,咁食法成條片美觀度下降呀..

命林,對中間個頭同小王既應對方法,係以狄奧黎講都算恰當,打得令
但在後期,單挑既時候留魔既情況太多...直直接接一條rush放左佢啦,落雨回魔快到喊

征服..黑仔教既野去左邊??????無記錯黑仔係在單挑絕望條片講,你應該知左架bor?
btw,另一個問題點係,你特登配既頂技在呢關使用量極低,反而5知配黎做咩..前期你用你既貼地黎應對佢地既攻擊,但咁樣令到你引5實d王....因此被打,之後因為被打令d場更混亂,呢度算係控場比較差既地方..如果果時黑仔教既野有用,大概e布同小王應該係一齊死.
...睇到單挑 我無奈了...你知你做乜1早5用...
btw頂技配龍寵呢點係正確的,之後再用吞噬bs黎打(你無閃爍又係用5到吞噬打佢),其他時間玩普攻,龍手用黎頂技,咁樣損傷應該減低.
左右打e布重點在於,用寵技作為你主攻技,而不是吞噬bs rush之類..

前哨.都係果句 你忘了頂技了
講左咁耐都未俾一個無閃的後果的例子,39:30頂技後都俾人打就是了
作為前哨最暴力(5係最屈機)既招前沖...做乜你次次都要玩硬食???頂技3斬呢!!美觀度down!

後勤.睇落大家以為左右修打呢關可能覺得易,但係面對3隻王既輪_其實對於高耗魔既左右修係十分___
於是我們親愛的千憶在前期採用了神級的寵技主導打法,係岩的呢點係無錯
個人覺得千千可以憑住我無既火箭,黎個超風騷的完美打跑戰法...但當然這點都有點難(我都做5到就無資格話人)
再次見到合理地使用頂技,5錯.
千憶在小王死後其實做過打跑戰法...但因為多階既問題所以千j失敗鳥?
不過以左右黎講都算係5錯
有人話憶神5應該引隻小王打,應該龜角位殺左王先,我認為呢種方法有欠效率,重點在於要玩狄就一定要4圍行,無可能5理隻小王打.

雷神!!!!
相信千憶係呢關會充分完全完美地體驗享受食用到無閃爍既苦
就算係憶神級跑術,係2條蛋散神盾下都係不免食傷.
千神在呢關使用左打帶跑戰術,但我個人認為加埋寵技主導就完美啦,咁樣只onrush後果就係留左2隻小怪係度

古代.
先找肥仔的渣是正確的
全食肥德大技扣半條血都無再表示adore
其實我認為在2王都rush到的情況下,合理地食英水都係5錯的.
wtf 講完之後下一秒就因為圍毆死左,所以就應該食水呢...呢度提一提,左右修耗魔大,因此魔水5係單單為左提高0nrush輸出,而係為左回魔保命用,要出技,定係廷長rush既無敵時間就自己諗
完全用rush作為攻擊法其實係個小錯,如果用返寵技主導,成個打法會快好多
其實講左咁耐我都未解釋咩係寵技主導戰法
首先,大家要知道ap職大技cd25秒,寵技cd則18秒
而再得知的係,回ap寵配0nrush係onrush既基本用法
但係如果只係顧一味rush為主導的話,寵技將需要放係度7秒,等0nrush回好先出得
咁樣,將會浪費左7秒的回寵技時間
在過去只有黑龍的情況,以rush為主力的方法完全沒有問題
但在宜家出現左龍王呢隻"攻擊力什至比ap角大技強"既寵之後
果7秒就完全係浪費,咁樣同滿魔完cd既ap角係度hea5出大技都無咩分別
為左完全用盡呢7秒,其實最佳的出技法為:
首先rush+寵(2者開始cd),之後在18秒回好寵技後,配合吸mp卡你呢個時候應該有1行魔+1個寵技
呢個時候出黑空+寵技+吞噬(低裝者呢度用魔手),再俾傷
出完之後你會無魔而rush就黎回完
慢慢普攻毆,等多18秒後龍寵再回完就配0nrush黎多次,loop呢個方法就叫寵技主導.
咁樣就能確實完全使用龍王黎俾傷啦
講返千憶,在後期打伯恩好閒 閒到去公喜某基+15
由於係果時伯恩經期到,1有小小刺激就會屈大技,所以用黑空camp大技,rush camp手呢個方法係正確的

duel
不要說我會怕

[我已經睇完片]
[睇到我死死下]
[79分鐘呀大佬]

意見俾到呢度
我是來呃分我會說嗎
段野大部分係今朝一起身開youtube見到再即刻睇片寫定我更加不會說不是嗎

不過提一提返一樣野
如非自認打任神手,或者有套究極屈機既裝
都千其咪用狄呢種咁高耗魔既ap職去打絕望
後果係被太密集既攻擊圍死,呢個係重點.
end

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
hj1op2 + 1 唔比我唔係錢

查看全部評分

回復 支持 反對

要上載高清片真係好難-_-
28個鐘-.-辛苦了 (指你部機)

我都只係睇到去冰壇嫁姐
見到你隻dio 真係好_囉
(提示 : 非技術,高防生)

我都冇教-_-之前想教比你話爆左個好大既秘密
之後就del左段野-v-
億神知都係佢自己研究出黎掛-_-
睇佢打第24關識做
拍絕望果時應該未知._.? 算啦...吾理
1. 小問題
2. 吾關我事

新寵萬歲...雪miku萬歲
回復 支持 反對

半小時上傳 但你睇晒成條片- -
回復 支持 反對

半小時上傳 但你睇晒成條片- -
waltertim 發表於 17-5-2012 20:14

條影片一早上載左嫁啦-_-好似係今朝-_-"
我地msn一早係到講緊
????: 千億出左條絕望片
????: 哦
????: .....
回復 支持 反對

先講技組.其實我覺得放棄閃爍係錯誤,魔手轉左佢仲好
魔手轉頂技,你放棄左1招同全食2轉combo一樣傷既技,換來 ...
叛逆小天 發表於 17-5-2012 19:29

唔比Bravo你我就真係唔係錢黎
um 不過魔手閃爍呢點我有d保留
其他大致上都認同 征服的確係打得差左
一陣我會詳細咁回返你既評語
感謝天神賞面lol

要上載高清片真係好難-_-
28個鐘-.-辛苦了 (指你部機)

我都只係睇到去冰壇嫁姐
見到你隻dio 真係好_囉
(提 ...
.黑仔. 發表於 17-5-2012 20:00

基本上 上傳晒三十層既時候我部機係十幾日冇熜過
至於絕望呢條片 我咁遲先上傳係因為 我上傳緊既時候扯晒d網速
完全玩唔到OLG 超大Delay
所以先搵日閒日搞掂佢haha
回復 支持 反對

求教什麼是"我5俾5係錢"zz..
回復 支持 反對

強大的爆擊
回復 支持 反對

求教什麼是"我5俾5係錢"zz..
叛逆小天 發表於 17-5-2012 20:40

i no give no are money
應該喺咁
回復 支持 反對

閃爍,我對這招有所保留(55
極屈機裝?!我也想知有沒有改善空間
裝and武:80魔珠
裝飾,GC星,梅花面罩,莉莉思翼,路西法腳和戎指,80魔珠盾 點鏈和腳環
新場稱號 新耳環和65硬幣個隻耳環 40LV寵

不計:卡和強化石
屬性排序:爆>mp>攻>生>防>hp>必攻>必防>gp> -1 lv

已完美???
回復 支持 反對