打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] Nu高達不是好看的,Hi-Nu更不是廢的(Hi-Nu評機)

Psn 幾多?一齊玩exvs,好耐都冇玩過sd了!
回復 支持 反對

樓主一起打EXVS@@
HI NU講真
我都係鍾意用NU多
下個月更新
HI NU會有倒地武裝
資料來源咪問我
我都係聽番黎.................
回復 支持 反對

[但是會有太多的1對1情況?還有剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打,可是人家會那麼笨跟人打,甚至可能被 ...
nelsonleung917 發表於 15-4-2012 00:18

「'會有太多的1對1情況?'---走位問題 走位ok既2p1更有利
'剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打'---把刀差/刀技廢就係
'1對1是不會用r後'---人地開Gp 03/螳螂你r前?!」
Hi-Nu的刀不是隨便用,用要時機,原因是大多數拳機有連技,就算那紅星也好,也被抓過,這已經說明Hi-Nu不能亂用刀了
「'沒這樣寫,另外r後是為支緩隊友而存在,我解決方法是拉打'
正是這方面不全面
新手係可能會1p1都用r後
此處就應提供r後1p1方法」
這點我會遲些再改得清析些(r前拉打)
「「浮游既AI」我沒直接說,「回彈快而攻擊較密集」已經間接說明了---
你邊忽間接=.=0接觸la好明顯  回彈,攻擊>>>AI?!?!」
這點浮游AI的特點「攻擊較密集」,我會修改
「'武器的那點再說也無定論,你沒有論點證明,至少我有,倒不如做個測試,Nu hws/Hi-Nu也好,至少有個結論'
有個結論又點 人地睇完命中率會高咗?!
事實係火箭筒1600係數 光束步槍999係數
只係各有特色:火箭筒有爆風 光束步槍高連射,穩定輸出
但唔會因為光束步槍高連射而變咗最高攻」
可是火箭筒的爆發速度低,短時間內能令敵人重創的武器,只有光束機槍,穩定輸出之餘,還有連射的速度和爆發性,這些是外來原因(打車子作比例,高馬力的車有越野比賽,結果也是輸,所以不只看馬力)
ps:以上是交流而已,希望兩方有得著,只是小弟比較喜歡用笨這詞,令你有誤會
回復 支持 反對

Psn 幾多?一齊玩exvs,好耐都冇玩過sd了!
ttimecrisis4 發表於 15-4-2012 22:07

終於出現了金剛版主A.A(加我分@.@)
小弟近日忙碌,下星期吧,+我msn,到時再談
mirarar@hotmail.com
回復 支持 反對

樓主一起打EXVS@@
HI NU講真
我都係鍾意用NU多
下個月更新
HI NU會有倒地武裝
資料來源咪問我
我都係聽番黎 ...
紅光 發表於 15-4-2012 23:10

小弟近日忙碌,下星期吧,+我msn,到時再談
mirarar@hotmail.com
有待期待新Hi-Nu A.A
回復 支持 反對

支持!!!
回復 支持 反對

「'會有太多的1對1情況?'---走位問題 走位ok既2p1更有利
'剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打'---把刀差 ...
阿寶尼爾 發表於 15-4-2012 23:11

我指既ai係隔樓出同避樓嗰d wo

幫到就最好la
回復 支持 反對