打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] Nu高達不是好看的,Hi-Nu更不是廢的(Hi-Nu評機)

建議樓主學一下打字可以節省很多時間
回復 支持 反對

辛苦樓主了
回復 支持 反對

開技2後同拳1p1都仲得洗鬼拉打(有硬直槍,鞭之類例外)
事實係火箭筒最高攻wo 你最多加句高連射,穩定輸出
...
nelsonleung917 發表於 14-4-2012 22:14

但是會有太多的1對1情況?還有剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打,可是人家會那麼笨跟人打,甚至可能被拉打,1對1是不會用r後,
「但其實我建議只係被1個人追就唔應該keep住r後」
沒這樣寫,另外r後是為支緩隊友而存在,我解決方法是拉打
「浮游既AI」我沒直接說,「回彈快而攻擊較密集」已經間接說明了
「事實係火箭筒最高攻wo 你最多加句高連射,穩定輸出
火箭筒命中率睇人嫁啫 被人追打命中率100%都仲得 衰在冇技2reload慢 」
武器的那點再說也無定論,你沒有論點證明,至少我有,倒不如做個測試,Nu hws/Hi-Nu也好,至少有個結論(客觀看法)
回復 支持 反對

果然你也是寶少粉絲。。。
我們是志同道合的人!
寶少萬歲~
回復 支持 反對

建議樓主學一下打字可以節省很多時間
kmg 發表於 14-4-2012 22:40

小弟比較lazy
回復 支持 反對

果然你也是寶少粉絲。。。
我們是志同道合的人!
寶少萬歲~
GMSniperII 發表於 14-4-2012 23:04

找到同志A.A
我可是瘋狂的寶少粉絲
回復 支持 反對

耐性可加 用手寫版我用一陣就翻盤啦
回復 支持 反對

但是會有太多的1對1情況?還有剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打,可是人家會那麼笨跟人打,甚至可能被拉 ...
阿寶尼爾 發表於 14-4-2012 23:04

[但是會有太多的1對1情況?還有剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打,可是人家會那麼笨跟人打,甚至可能被拉打,1對1是不會用r後]
嘛~~~都是技術問題
機評應該高/新手都睇完有得着先啱(高手,新手)
'會有太多的1對1情況?'---走位問題 走位ok既2p1更有利
'剪機是不會隨便使用1武,走過去和人打'---把刀差/刀技廢就係
'1對1是不會用r後'---人地開Gp 03/螳螂你r前?!
'沒這樣寫,另外r後是為支緩隊友而存在,我解決方法是拉打'
正是這方面不全面
新手係可能會1p1都用r後

此處就應提供r後1p1方法
「浮游既AI」我沒直接說,「回彈快而攻擊較密集」已經間接說明了---
你邊忽間接=.=0接觸la好明顯  回彈,攻擊>>>AI?!?!
'武器的那點再說也無定論,你沒有論點證明,至少我有,倒不如做個測試,Nu hws/Hi-Nu也好,至少有個結論'
有個結論又點 人地睇完命中率會高咗?!
事實係火箭筒1600係數 光束步槍999係數
只係各有特色:火箭筒有爆風 光束步槍高連射,穩定輸出
但唔會因為光束步槍高連射而變咗最高攻

建議+天敵與對應方法及上面如果有你用得着既野

PS:唔係針對或批評
係想令你個機評有改進及有更多資訊
回復 支持 反對

回復 3# 最後武士wd

船長我一世都記得佢.中記得佢比我一句串到冇聲出
回復 支持 反對

技能一同獄天幾乎一樣 但獄天既開技血量重要低10% :0)
幾有心機寫 都帶出左海牛既特點同特色
正評
回復 支持 反對