打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [原創機評]第1次分享&評論-又有機會多部A機用加萊佐

關閉 [複製鏈接]
每邊手都有5隻,這部機係可以令對方郁都未郁就可以KO對方

發現錯字..
BTW哪台機不能在對方動也不動時KO對方?

出得快但收刀較慢

這台的刀明明就慢得不行...

望落去好似好小,但係出槍快,中5-6下就比得上S機
加上回彈快,護1流爽…

錯字
5~6下比得上S機的什麼?
比得上粗炮類武器嗎?
EG : WZC的R後炮、TD的2武3武...ETC

正常都中4下以上,抽氣,我會1*3下→3武(此方法可以扣人地~2/3血)

不認為1*3+3可以扣到03D那類大機的2/3血

基本打法:
千其5好同劍單挑,出刀5夠快,可以用3武先,但5好倒佢地

錯字
為什麼是劍瘟?
不跟劍瘟單挑就可以跟神高/綠螳螂/03D/包重...ETC單挑嗎?

打常規好D

不解

此機攻擊力比較高,但要小心周圍,此機未必走得切

未必走得切指什麼?

配點方面強2嘅就2速全攻,強3就3攻全攻

為什麼強2的不點全攻

小評 :
解釋方面不夠詳細
六圍技能武器打法配點等方面可解釋得更詳細
可加入取得方法機體介紹技能卡配置等資料
影片方面
死亡戰基本上是最看得出技術和技術需求的模式
所以就算自己拍不出來也應借用別人的影片(當然要註明拍片者另有其人)
有興趣的可以去看別人的作品學習一下
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3724914&extra=page%3D1
順便宣傳一下自己寫的機評 (茶~
裡面的東西都很基本
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4223310
只是提出一下個人意見
感謝看完這堆廢話
回復 支持 反對

已作部分修改,增加取得方法、技能卡配置
回復 支持 反對

我條影片! =口=

我打得好渣的說....

支持原創機評!
回復 支持 反對

可以再寫多d打法方面
回復 支持 反對

先說樓主的技術真的很渣,
我看你還是提升技術,再開機評吧
回復 支持 反對

技術對我唔係緊要,我又5係成日打 贏就夠做 你話我渣,咁對面果D你又唔講,你話我渣都要REASON 5係我點提升技術呀
回復 支持 反對

回復 11# AtroCity

版主太強大了-___-
回復 支持 反對

原因是出刀後比較硬直(?)
2武回彈快可作中距離支援
配點方面強2嘅就2速全攻,強3就3攻全攻(?)

理解不能
回復 支持 反對

Gp03哩啲咁嘅機你塭部全攻s都末必打得入唔洗諗呀 c機就死梗 機評唔代表睇技術 仲有試機我覺得常規好 啲人又 ...
AlexAiri 發表於 24-8-2011 01:09

我只係用d extreme既case黎同你講 我要表達既係你講"扣2/3血" 乜機都扣2/3? be specific
如果係試機階段即係你未熟練 未熟練寫機評會誤導人
我唔係話你唔知對方有咩機 而係你話你衝既時候連自己衝埋邊部機、衝緊埋幾多部機都唔知

我抽秤你係想你可以寫得好d 你唔領情就算
回復 支持 反對

我只係用d extreme既case黎同你講 我要表達既係你講"扣2/3血" 乜機都扣2/3? be specific
如果係試機階段 ...
alvinvin 發表於 24-8-2011 23:01

其實我睇到後面有部,明知死梗,打人兩下死好過比人圍死 BUT 都要多謝你D意見,話唒都係處女作:handshake
回復 支持 反對