查看: 11561|回復: 197
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 有感而發(由你話事)

關閉 [複製鏈接]

記得我都係大約上年暑假先開始玩SD,光陰似箭,不經不覺已過了一年
,我到宜家都好記得我第一部S機地死,當時大家都係禁刷任7黎升機,最多
都係QQ卡而並無改機,雖然當時升機好辛苦好慢,同宜家比簡直係龜速= =
不過當時大家都好開心,每一場大家都盡力最快完場,並不像現在打5下就掛
機- -我記得哥時有部機係OC4或以上已經好難,我部地死上到OC4就開心到
飛起,更超好彩第三次就上到OC6,當時EX簡正就只會係幻想...................
相比宜家上OC3,4就好似吃飯禁易,我漸漸發覺SD以經冇左以前儘管刷E7刷
得好辛苦但上到OC哥份喜悅,我記得我到少校先有人生第1部EX------我最
愛的S死^^......到宜家我都好印象深刻好感恩~_~到我而家少將好似過左好
耐感,不過我覺得SD好似已經變左質= =越來越5似1隻ONLINE GAME···
大家升機就鎖房,升完後,BJ的BJ= = BD的BD......甚至改BOOST改攻玩VS=(
就像一隻單機GAME= = 甚至可能用程式掛......我再也找不回昔日我所認識的SD,我昔日的戰友亦一
個個的離去......最後我也決定退役了- - 讓SD永遠在我心中留下美好的回憶...
  最後祝福各位玩家可以係SD度搵到快樂,開開心心...我能送給大家的也只有祝福
些方法......待我打好OC6 和EX方法後,我會稍後分享給大家,小小心意,希望對你有用>.<

BY六道輪迴R

EX心得

EX 其實約有人爆9部,第10部就上到,佢有個SYSTEM會計住

簡單來說別人爆EX,你就有機會上到EX= =

所以EX的頻次會隨沖EX的次數影響~_~

E.G:雙經多人沖,所以多人上到EX

沖EX前請預備3~5部滿經滿場次的OC6機體

千萬5好一部沖,好難上到(雙經隨外)

先記低上次EX成功的時間

再等一段時間就沖EX

而果段時間要視人流而定

E.G:平日1~5早上至中午(6:00AM~4:00PM)較少人玩,要等2.5~3小時先好沖

下午到晚上(5:00PM~10:00PM)就要等約1小時(正負25MINS)先好沖

六日多人玩時就約1個鐘至1.5小時先好沖

MSA/B係部神級祭品^^只要4400EXP就可沖1次~_~

記住你沖EX時,一有其他人上到就好停EX(叫FD幫你睇住)

我四十多部EX都係錦沖番來

BY六道輪迴R

下期預告雙經沖EX必勝攻略^^

再下期棵沖OC6玩命攻略

PS:六道輪迴R本號將於9月轉讓朋友

你的回復就是對我的支持

若反應不熱烈,本貼可能暫停更新= =

公開方法由你話事

由即日起各會員可積極發表/留言你地想知的心得

評分

參與人數 27Bravo! +29 收起 理由
hikaruyin + 1 精品文章
雙層魚柳包 + 1 精彩=
ergmm579 + 1 支持一下~
rockeyxxxx + 1 其待 其待..
thomastam33 + 1 熱心協助

查看全部評分

回復

記得我都係大約上年暑假先開始玩SD,光陰似箭,不經不覺已過了一年
,我到宜家都好記得我第一部S機地死,當時大 ...
anthony923 發表於 14-8-2011 23:43

而家真係冇咩吸引力上線玩.......
回復 支持 反對

哦,88

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
ttimecrisis4 -5 無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

有無OC3-5既方法-__-"?
回復 支持 反對

玩家差+代理差+更新差
開始唔想玩
回復 支持 反對

回復 5# 怪盜kid

加埋我過多年HKDSE都冇時間玩......所以先退役.....
回復 支持 反對

以前都話做完日任算...
依家連日任都唔值錢....
上次刷10局任...3個字k.o.
回復 支持 反對

回復 6# anthony923

真係,玩得多真係好悶,我E+都係做左個日任攞DD $就算,E+覺得更新個幾日先好玩
      PS:我都識你,我係010A
回復 支持 反對

甘你咪玩hf lo;)
hf可以帶反d回憶俾你
可惜睇5明韓文-________-
回復 支持 反對

回復 9# osric

到時雞同鴨講又咪似單GAME= =
    加埋HF冇FD係度+我冇VPN
    雖然V2AB好吸引^^
回復 支持 反對