查看: 4347|回復: 48
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 刷G之選!!【死亡艦戰】介紹&視頻 一覽!!>w0/

!! >//口//<

如有手殘請勿介意>w<! (握刀

~~/\-------/\~~
       /   |      |   \
       \>   \/\/  < /  一 睇完全文我會指手喲~>w0/

|||||||||||||
     一|              |一
         -----------
            /       \
  (這是貓)

=================

Start Now~!>w0/
     =================

SD係上次更新所推出嘅生模式-死亡戰艦

HKF到依加都仲係好冷清,什至到依加都

仲有好多人未曾玩過,所以今次就等朕尼

為大家介紹一下呢個新模式啦>w0/

..

冇論係有意但冇埸而冇好過又好﹑或者係

因為唔知係咩而冇玩都好,睇過呢篇文你將

會清楚知道”死亡戰艦”係咩來頭~!

========================

正文!>w0/

========================

.

前言

.

係我地平時選擇戰鬥模式到,依加其實多左個

“死亡艦戰”嘅野係到,但唔知又有幾多個人有

開呢玩過呢!?(舉手)

KICK左入房之後就會見到係艦戰模式個介面,

但係其實個涵就差天共地!

.

玩法:

..

一開始時…

一開始遊戲時,玩定會好似普通艦戰咁,已經

以第一隻機出擊。另外會係上方見到有個80分

對80分嘅計分表,一開始就80分打80分!?當

然唔會咁無聊啦!死亡艦戰同其他模式最唔同係

用減分制而唔係加分制,即係話個80:80係睇下

邊組人最快冇曬個80分,先冇曬個組就叫輸。

.

玩到中途. . .

玩到咁上下,第一隻出擊嘅機爆左之後,就會

好似一般艦戰咁,出現個選擇表,但係就唔可

以簡番頭先爆左個部,只能夠選擇其他。而最

特別嘅係,死亡戰艦被擊落過嘅機可以係下次

換機時再用番,即係話,機體唔似一般艦戰,

死一次就冇得再用,而係可以不斷用,直至到

80分花光為止。

.

注:即使組分只有4分,但都可以出擊5分機。

扣分唔係扣出擊,而係擊落時計算

.

到GAME OVER. . .

完左死亡艦戰之後,會同艦戰計法一樣,只有

一隻機體有經。而當中最為突出係佢個G幣,

港服有 359 G一埸,比其他模式都要高。

====================

個人意見!>w0/

..

個人小建議:

.

係HF呢個係我最常用呢刷G嘅方法之一,

HF係雙經時,往往都超多”死亡戰艦”埸,因

為係HF呢講已經係數一數二快嘅刷G方式。

.

而想刷G刷得快有以下幾個建議:

.

1.選擇艦機時唔洗考慮數體數目,因為唔同一般艦戰,可以不停再生。

2.若想加快刷G速度,建議全埸選用高火機,快來快去。

3.打得勇猛d,因為扣分制十分睇重先發制人。

.

開黑埸的話(HF好興(汗)),可以加快刷G速

度,就算有時知道係黑埸,好多人都會照入,

因為勝在刷得快。

.

黑埸建議:

1.組員分工專責一門機體(e.g.專用射擊機﹑專用近戰機),因為組員會不停再生,唔會有戰力短缺情況。

2.黑都要有品!>w0/【重點】

.

LV / 實力問題:

因為玩死亡艦戰主要係用高火機,所以唔太適合冇機

或許係新手玩,如果唔係只會比人屈火力至死。

死亡戰艦利弊:

.

利…

1.刷G快

2.可以一次不停使用唔同機體

3.電費只係1/2

4.減少出現屬性過於遍向一邊

5.唔會因為有15分艦而不利

.

弊…

1.HKF仲[youtube]

係少埸少人玩"

視頻!>w0/

影片:

720p供應注意!

==================

FINISH~!>w0/

==================

最後希望大家能夠多d支持玩下死亡戰艦啦(特別係雙經時>w<!)

(方便朕係港服刷G -w- !)

~~/\-------/\~~
       /   |      |   \
       \>   \/\/  < /  一 覺得實用請給我一個【Good】喲~>w0/

|||||||||||||
     一|               |一
         -----------
            /       \
  (這是貓)

我們就是成功的例子(普通話)

問題:

我想問艦戰/死艦/刷任
問題1:刷g邊個最快...
waiming2009 發表於 19-6-2011 13:20

正路尼計(唔卡﹑唔改﹑唔掛)

錢最快係死艦戰(而經同常戰差唔多)
4v4 贏左係359,雙經則718

問題2:好像很不適合龜型玩家耶._.
anty1024 發表於 18-6-2011 17:56

非也非也,只係刷G要有效率,勇猛D會比較好,

但太龜的確會冇利(比高火圍)

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
ttimecrisis4 + 30 原創內容

查看全部評分

回復

黎緊試下玩呢個模式先@@
回復 支持 反對

不錯的模式
但hkf實在冷清(呼
話說時間是否359?
回復 支持 反對

一陣有冇人開場玩
回復 支持 反對

想玩不過成日冇場
回復 支持 反對

就係無乜人開場先叫慘
回復 支持 反對

那~那待會在在這約戰好了~
但影片deading
回復 支持 反對

一次都無玩過><
回復 支持 反對

其實去洗任仲好-.-(計只刷G黎講.)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
想玩都冇人開場啦
回復 支持 反對