打印 上一主題 下一主題
收起左側

蕾ㄨ技術分享集中帖

自己既末日...哈
柚木共睹 發表於 24-4-2011 18:31

-.-...這一下我無言了
回復 支持 反對

而我不知道誰是月神-_-
其實絕對夠ap學晒左右技,有d技可有可冇
由其被動技...
跟蹤波之類...
icon係佢黎,係咪好令女呢^_^
and我想知玩蕾既各位大大...
蕾招"開始時保有ap"有咩用-.-..;.
回復 支持 反對

開始時保有AP
柚木共睹 發表於 25-4-2011 17:27

但加爆3lv都不是得有ap-.-....
回復 支持 反對

我開始時保有ap3lv都5見一開始有ap-.-...
回復 支持 反對

練習模式試過
a95564117 發表於 25-4-2011 21:47

我都試過.陰公,早知5賣晒ds p卡佢...
回復 支持 反對

唔知甘算唔算連貼...

我有新既啟發....
而啟蒙者,正是小天大大.
好~!正題.
蕾既技術好似唔多...個人認為好似未被發現而已
首先,分析下蕾既特點.眾所周知,佢最大特點係無限閃...
其實蕾係天生既fake神.
佢dash=閃...
但其實好似冇咩玩家會使用向後閃...
何謂向後閃呢...
指法如下前前)(後後).
有如拉1既貼地(根本就一樣).
而同時蕾係閃既同時,係可以原地出技...
就e2樣已經夠fake死一般技術較低既玩家(如用詞不當,請見諒).

甘同時我講下蕾既ap點法...
蕾呢,其實真係左右雙係足夠.我講一下,連技既建議先.
(見諒我只係用別名,因為我忘記了正名,我遲d補返正式名稱)
保0球+管家打飛,保0球殺傷力非常強,山場作用甚大.由高向低放,除左莉真外,非ap角命中率接近70%.
而用管家打飛,可以馬上秒殺...因為保0琳高傷,好快fatel,佢係唯一無視左裝備高低既攻擊.我諗莉既加防lv3都破得....但最大問題係,精場完全冇用甘濟...命中奇低...(管家打飛人,無敵時間係所有技中最長,有利避d連技,唔好處係傷害輸出過低...)
其次就係管家大爆炸...基本上,1lv已經夠秒人....出技快,命中高,冇得破,只能走.而且避技一流(因為佢使用時間長,只要係身邊,無論前後左右都會中.而且唔洗食晒都死.接捉一流.只係範圍唔大,而且要近距離出)
而末日呢.高攻,但佢發射既速度甚慢,十分易避,而且重點係打得爆(太近打爆照中).但打莉3,4,近戰一流.打弓蕾就....睇技術啦.
而右修1技呢...我個人十分愛用,基本上e招都可以秒人,1招都夠玩甘濟...基本上諗唔到咩5好處...(可能我仲未發現)

到大家最憎,又最愛既龍仔啦!!
龍仔,小天建議大家唔好學任何吐息...點解?
因為蕾本身速度唔快...,如果因為龍仔冰一冰佢,而救返佢,輸左就得不償失.因此小天教我,學1lv沖擊已經足夠..

到蕾既普攻,其實蕾係可以無限連打...只係要練習多d...你z(上z)z(上z)時機岩既話.你係絕對可以係山場連到人地落街...只多練才可...

個人最新玩法如下:
右修1技.龍仔,回mp.管家大爆炸,末日.
被動技只加了上升.
應該有1ap多,你自己諗下加咩啦-_-.
有待再有新發現.
ps.幾時先有大閃指法-_-...

評分

參與人數 2樂點 +15 收起 理由
小雪冰 + 10 加多d比你啦xd
meow喵 + 5 本來想加10分 但你連左帖

查看全部評分

回復 支持 反對

双閃, 即系雙閃`

根本就太多人依賴條龍,吾比出龍,好多人既實力一定大減
蕾最大賣點系條龍,
因為(角色/自 ...
joshua92003 發表於 1-5-2011 11:26

感謝死靈大大詳細既補充.
回復 支持 反對

蕾向後移動 指法
←(← →)   (連住禁)
避怪好好用^^
北極星` 發表於 28-6-2011 12:17

大大-.-你教錯人啦wo...爬爬文吧你-.-
回復 支持 反對