查看: 4874|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 偽剪刀的小多3---GN-X 機評 *更新:GN-X影片

關閉 [複製鏈接]

wtf頭先無啦啦lag左出左幾個post全部俾人封晒-,-

小弟第1次打機評,有咩不足就俾下意見,不喜勿插!

源由

早前一次充值活動原本諗住有紅迷2L,點知後來又改左做卡碧尼mkII,之後又話原廠問題要我地選過第部,我見d選擇得GN-X冇,聽人講部野又幾勁,於是就要左部機

機體介紹

Celestial Being的監視者アレハンドロ・コーナー秘密開發而成的擬太陽爐搭載型Mobile Suit。與30台擬太陽爐一同交付給Union、AEU、人革聯各軍后,作為隸屬三軍參與的聯合國軍的機體,將Celestial Being導向了崩潰。本機所搭載的擬太陽爐的開發,是使用了從木星基地回收的Haro裡面所留下的資料。機體是以Team Trinity所使用的Gundam Throne為母機發展而成,實際的製造是將各零件分散製造,最後組裝在軌道電梯內的秘密工場進行。其性能儘管遜色于Ptolemaios方的 Gundam,但擁有與之前各軍所使用的Mobile Suit雲泥之判的性能。Celestial Being崩潰4年之後,在地球聯邦成立之時,仍使用不斷改良的GN-X,可見其基本性能之優秀。 本機體是前AEU軍所屬自稱ACE駕駛員【帕特裡克.克拉薩瓦】專用機。因為是自稱ACE所以對其實力質疑的人很多,但是與天人的戰鬥中,在與天人組織的戰鬥中,無論戰況如何殘酷也必定生還歸來,所以實力是不錯的

回復

6圍

呢部機既血防真係悲劇..同樣都係得12.3,不過就換尼強大既攻擊力,19.8攻堪稱最高攻b剪,oc後更可達29.7攻!至於機動方面,15.6既機動只屬正常b剪水平,不過好彩有技1支援,技1開左後出槍同出刀都快左~速度19.2,頂級b剪水平,開埋2技再插個新人類真係等同無限氣~必殺15.3,冇乜特別,不值一提

武裝

1武

GN 光束軍刀:雖然話B剪5刀倒地係好正,但係我就唔建議成日用,就算係用都唔係用尼做起手武器..5刀無論係出刀定連擊都算慢(尤其係未開1技果陣),把刀又唔算長,就算開左1技都唔算特別快,攻擊力都係一般...

2武

GN 光束步槍:攻擊力唔錯,OC加攻後更加係超痛,殘彈約10發,CD時間每發約2秒,磨包機血專用,如隊中有防指機更好

3武

格鬥連擊:成部機精華所在,B剪有抽氣連技已經夠勁,仲要超高攻,大約等於5刀既攻擊力,起手又快,用尼做起手武器岩晒

技能

技能1:機動力上升(提升機體的敏捷性(攻擊速度及出擊速度))
        超實用技能,開技後出槍同出刀都OK快,個技配合埋OC點,支槍打包機會好爽的A_A

技能2:不死身2000次男 (HP60%以下時所有傷害減少,推進時間大幅增加)
        開技後變成真正的"小多3",減傷20%,推進時間增加100%,部機既生存能力大大提升

打法

呢部雖然係一部剪機,但其實都需要當係部拳機咁打,定位在中前場,係咁屈2武,2武冇晒彈/敵方拳機沖埋尼果陣先好用劍,最好先用3武抽氣,然後先用1武,但唔好倒地,打完之後就一路退後一路用2武射,再加埋隊友隻火,敵方部機唔死都冇大半血~_~

建議配點

相信好多人都認為呢部機咁高攻但又咁低防,梗係要加防啦!但我之前3機全防/3血全防都試過,率果都唔算太理想,反而而家加左3速全攻就好好用,其實呢部機加防定加攻就要視乎你既打法+你既個人喜好,如果你鍾意高輸出D既咁就加攻會好D,但如果你鍾意支援隊友多過自己殺人既咁就可以加防.....總括尼講,都係睇你自己鍾意點加姐~

我見人地D機評都好多字咁,,我會唔會太小字a_a?點都好啦,今次係我第一次寫機評,請大家多多支持!

睇完唔回者不得好死!

更新:GN-X影片

第1次拍片,打得好差,失左好多槍,控氣也不好:'(希望大家手下留情~
畫質很差(因為只係用Windows movie maker),請見諒,選480p就算了

BGM:Eyeshield 21 Be SURVIVOR

評分

參與人數 3樂點 +29 Bravo! +1 收起 理由
TRusT信賴 + 1 唔錯既機評 有心機~ 繼續努力~ ...
ttimecrisis4 + 30 原創內容
風乂 -1 連帖.(酌情處理)

查看全部評分

回復 支持 反對

我只刪去多餘的...我冇全刪
至於那個帖係見習版主錯手刪走...
回復 支持 反對

支持加防  開2技硬到膠
回復 支持 反對

我只刪去多餘的...我冇全刪
至於那個帖係見習版主錯手刪走...
風乂 發表於 20-2-2011 22:42

我見到-_-
回復 支持 反對

又係copy
jerry16 發表於 20-2-2011 22:42

請附上連結...
回復 支持 反對

未玩過..不過好似好高攻@@
回復 支持 反對

還可以吧-__-
回復 支持 反對

抄人的- -?