打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 【原創機評】[偽]EW系列最後一擊 - 永遠的回歸 飛翼零式(EW)

加2攻和沒有加的分別不大
而且你沒可能因r後狀態爆攻而長時間r狀態吧..
倒不如將配點轉為3血9防更有效果過你建議的配點;P
回復 支持 反對

可以飛翼零式改
可以飛翼零式ew
是但一個
天才A 發表於 6-1-2011 20:42

正式而言,應該係Wing Zero(飛翼零式)
因為設定同電視版果隻Wing Zero(A Wing in SD)係同一部機
飛翼零式改同飛翼零式ew都係模型/game作出黎作為識別
回復 支持 反對

感覺上有d錯誤...
1:二武(射擊武器)風光束來福槍2連射:其實只不過係兩把光束步槍(雙槍)佢一槍就等於一把光槍的攻擊力,而且一射就兩槍
  ----2槍加埋大約只等於一般單發光槍1.2槍既威力
2:R後一武(主武器)爆風光束來福槍全力模式..回彈慢(起碼要7-8秒)的問題-
  ----回彈只需5秒到
3:變形後攻擊力、必殺同敏捷都增加,呢個形態部機回氣都幾快
-----回氣冇加快到
4:特裝3血,oc2攻4速3敏,本人唔建議全攻,因為形態2加多兩點攻擊就爆攻了,再加法會白白浪費左oc點,加速可以令形態一的速度到達神速,而形態二可以飛快d(不過唔會咁用),而加敏就令佢個移動速度快,總之就係你唔好浪費曬oc點係呢部機的其中一個六圍上,咁加法唔會勁,3血就要佢開左技2後都唔會太薄血。
-----加左4速都好...同本身25.8分別唔大(去擂台飛一次就知)...而且包機主要係射擊,唔似拳機咁要靠速度捉人
-----R前既武器就唔需要攻擊力嗎?只看R後爆攻..
-----加敏唔會令移動速度加快,只係令機體反應變快一d

[懶得搵了..
回復 支持 反對

正式而言,應該係Wing Zero(飛翼零式)
因為設定同電視版果隻Wing Zero(A Wing in SD)係同一部機
飛翼零式改 ...
diegolokman 發表於 7-1-2011 18:06

電影都明顯成個樣唔同晒= =
設定仲點一樣..
回復 支持 反對

改介面!
回復 支持 反對

條血量計同sp計個七彩色點整?

話說合wzc的主機wz係我第一部A機,而呢部都係我第一部S機,富有紀念性

所以支持你的機評
回復 支持 反對

你睇個個拍片都改介面(因為來來去去都係呢幾個圖,悶死),而且只要你唔係改到d人彈曬機就得(就好似正義咁)
回復 支持 反對

回復 26# 六神綱
找回那個post了
http://olgame.gamedb.com.tw/bbs/thread-23189-1-15.html
回復 支持 反對

俾突自post整沉左,巨力一推先!!!!
回復 支持 反對

覺得飛翼ew係sd高達個度變廢左,本身佢係主角機黎,但係d武裝唔及其他ew系列既機
回復 支持 反對