打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 有關新例 限制發表以「門派比較」為主題的帖子 進行公投

天龍只GAME 本身就有門派啦
有門派就有高低比較
樓主 可以參考國內
D版主点運作
言論天龍門派 他地分開九門 比人任開POST
而吹水集中帖=茶館

http://club.chinaren.com/1032/167085839

亦冇話強制尼樣強制個樣
冇好似HK 又乜乜集中帖物物集中帖
好似OUT D WOW
更加冇人再開POST
更加吸引吾到 新人 入會員
等同 發佈 公告 咁
奕相同吹水集中帖 分幾家 冇乜關係
回復

天龍只GAME 本身就有門派啦
有門派就有高低比較
樓主 可以參考國內
D版主点運作
言論天龍門派 他地分開九 ...
流晉 發表於 9-11-2010 10:16

我看不到那個討論區有管理的感覺
的確係比人任開POST
所謂既分開門派同茶館
只係一堆分類
這個似乎不是現在所說的問題核心
首先你地應該要了解一下
最大多數黎天龍版既玩家, 最希望睇到既係d咩帖
太多同類的主題是否會令到玩家要用很多時間才可以找到要找的資訊
集中帖的好處就是, 當你要找某類資訊就去某個帖
作用是取代大量開子版令到討論區資源大大浪費
回復

藍圈=分門 同吹水區
紅圈=版主
綠圈=精华

其他以下任開POST 少林 →例
冇乜扣分
帖 如果 冇意異 只會下沉
回復

立場::中立偏支持
回復

P.S.「支持」即代表支持新例,「反對」即代表反對新例

----------------------- ...
mcyos 發表於 6-11-2010 16:59

我又唔覺得有咩好禁 畢竟呢道係論壇
有人覺得有價值都唔奇呀
再者...大家試去睇睇 呢d門派比較的post 回的人都好多 好活躍
大家紙上談下兵 說下你出ABC技 我又可出DEF技 不是好好咩?
天龍呢版己好少人了 左禁右禁未必係好事
回復

藍圈=分門 同吹水區
紅圈=版主
綠圈=精华

其他以下任開POST 少林 →例
冇乜扣分
帖 如果 冇意異 只會下 ...
流晉 發表於 9-11-2010 11:55

不用圈給我看~~我看得懂
只是感覺不好, 很混亂
你有沒有覺得這個排版方式不合港人口味?
個人認為這個排版只會令大多數帖子發表了沒甚麼人看到
之後就是發帖者不停推帖直到有人看見回覆
版主非常多, 不過卻看不見有良好的管理
回復

後補 他們係要有心灌水 你禁呢個話題 我咪開下個羅=,=

例如:
1) 神器比較
2) 內攻石同屬攻石比較
3) 衫比較...坐騎比較....

佢有心灌水....你禁一個話題都無用啦...
回復

後補 他們係要有心灌水 你禁呢個話題 我咪開下個羅=,=

例如:
1) 神器比較
2) 內攻石同屬攻石比較
3) 衫比 ...
chingccs 發表於 9-11-2010 16:00

訂立版規的用意是讓會員知道甚麼事不應該做
如果違反規則就會受到處分
正如你要罵戰, 人身攻擊, 粗言穢語....你一日未被禁言你都一定可以成功發表
不過做左之後被人罰就唔好問點解
回復

門派比較  只會壞加仇恨同爭論....
回復

訂立版規的用意是讓會員知道甚麼事不應該做
如果違反規則就會受到處分
正如你要罵戰, 人身攻擊, 粗言穢語 ...
真白羊 發表於 9-11-2010 16:17

呢位專貴ge版主.....
版友違反規則 你講ge重何處分...我都十分同意!!
但大前提係 定果條版規有無問題先!?
有人開個比較門派ge post 你用你見解覺得無義意就當我灌水= =?
日後我有任何問題開個post 你又用你個人覺無意義就當我灌水咁點呢?

你地搞清楚一點先 有心灌水的人 你禁佢唔比佢出A問題 佢一樣可以出B問題...
問題核心根本唔關門派比較事!! 問題核心在於版友是否有心灌水! 你地定比較門派當灌水 只係自已綁死自已...

(希望你用心理解下我ge觀點 先好作出回應)
回復